Reclamă

Beneficiile consumului de ouă. Ce spun nutriționiștii

O dietă echilibrată și sănătoasă trebuie să fie cât mai diversificată. Mai mulți nutriționiști subliniază care sunt beneficiile consumului de ouă pentru sănătate.

Publicat: 19 ianuarie 2021, 22:53 / Actualizat: 15 iulie 2021, 15:53

Potrivit specialiștilor, este perfect sănătos să mănânci între unul și trei ouă pe zi. În plus, consumate cu regularitate, ouăle pot avea efecte benefice asupra organismului tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se poate întâmpla în corpul tău dacă mănânci două ouă la micul dejun

Fierte, poșate sau tranformate în omletă, ouăle reprezintă micul dejun ideal pentru mulți dintre noi. Deși unii cred că nivelul ridicat de colesterol conținut de gălbenușul oului poate dăuna sănătății, nutriționiștii sunbliniază ca moderația este cheia unei diete echilibrate, scrie Timesofindia.com.

Consumul de ouă contribuie la pierderea în greutate.

Combinația de proteine și grăsimi regăsită în ouă este ideală pentru a diminua pofta de alimente interzise. Vei servi mai puține mese și vei avea un aliat puternic în lupta împotriva kilogramelor.

Specialiștii susțin că momentul din zi în care alegi să consumi ouă este la fel de important precum cantitatea pe care alegi să o mănânci. 

Reclamă

Consumul unei cantități potrivite de proteine – cel puțin 20 de grame, așa cum au ouăle – este important deoarece vei avea o senzație de sațietate pe durata întregii dimineți, poftele se vor diminua și vei simți nevoia să servești o gustare mult mai târziu decât o faci de obicei, spune Lauren Harris-Pincus.

Ajută la menținerea sănătății pielii

Ouăle au în compoziție și seleniu, pe lângă alte vitamine benefice organismului. Nutriționistul Jo Lewin subliniază faptul că “o dietă bogată în seleniu ne protejează împotriva cancerulului de piele, de arsurile solare și încetinește apariția ridurilor”, potrivit Thelist.com.

Reclamă

În două ouă de mărime mare se regăsește un procent de nu mai puțin de 56% din doza zilnică recomandată de seleniu.

Prelungește senzația de sațietate

Este dovedit că ouăle servite la micul dejun te ajută să te simți sătul timp îndelungat, până aproape de ora prânzului. Departamentul de psihologie din cadrul Universității Saint Louis a realizat un studiu în acest sens. 

Experimentul a avut drept subiecți persoane diagnosticate cu obezitate. Participanții la studiu au mâncat la micul dejun fie o baghetă, fie ouă.

Concluzia specialiștilor a fost că persoanele care au consumat ouă la masa de dimineața nu au simțit nevoia de mese sau gustări intermediare, semn că senzația de foame s-a diminuat considerabil.

Contribuie la întărirea părului

Gălbenușul de ou conține una dintre cele mai mari concentrații de vitamina B7, Zinc și Fier, iar toți acești nutrienți ajută la întărirea structurii firului de păr și contribuie la creșterea lui. În cazul în care nu vrei să consumi ouă, poți folosi gălbenușurile ca ingredient în diferite măști naturale pe care le poți aplica pe lungimea părului..

Ajută la diminuarea stărilor de anxietate

Aminoacizii din ouă au beneficii esențiale pentru sănătate. Conform unui studiu, se pare că ameliorează stresul acut și reduc starea de anxietate, datorită conținutul crescut de Zinc.

Îmbunătățește vederea

Luteina și zeaxantina sunt sunt carotenoizi și antioxidanți naturali care se găsesc în ouă. Studiile au arătat că luteina, zeaxantina și omega 3 au un rol esențial în menținerea sănătății ochilor. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×