Reclamă

Viola Davis, o viață de film. Drumul de la sărăcie lucie la Oscar

Viola Davis este o inspirație pentru cei care o cunosc. Câștigătoarea Oscar a trăit o adevărată viață de film. Copilăria marcată de trauma sărăciei nu a împiedicat-o pe Viola Davis să atingă succesul la maturitate.

Publicat: 23 ianuarie 2021, 23:12 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:11

Pasiunea și munca au propulsat-o către recunoaștere internațională din partea comunității cinematografice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Viola Davis s-a născut în 1965 în Saint Matthews, Carolina de Sud, la ferma bunicii ei. Părinții au crescut-o alături de ceilalți cinci frați în condiții foarte grele. 

Viola Davis, o viață de film

Familia ei nu-și putea permite întotdeauna să cumpere săpun și nici să-și asigure cele trei mese pe zi.

Când eram mai tânără nu mi-am făcut vocea cunoscută pentru că nu mă simțeam demnă să am o voce.

Când s-au mutat în Rhode Island, au primit permisiunea de a locui fără chirie într-o clădire care urma să fie demolată. Locul era infestat de șobolani. Viola și surorile ei își înfășurau cearșafuri în jurul gâtului pentru a se proteja de mușcături, așa cum a povestit ea pentru Glamour.

Reclamă

Foamea a împinsă să caute în gunoaie

Mai greu de suportat decât paraziții era foametea, mereu prezentă. Mâncarea cumpărată de părinți la începutul lunii din ajutorul social era de cele mai multe ori insuficientă. 

Era ca și cum, dacă nu mănânci acum, va dispărea și vei fi flămând pentru cine știe cât timp.

Reclamă

Planifica în permanență cum să obțină alimente. S-a împrietenit cu un băiat pentru a primi pâine cu banane de la mama lui și s-a alăturat unui program de vară pentru a mânca gratuit gogoși. Foametea a determinat-o să caute și în tomberoane. 

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Am fost întotdeauna atât de flămândă și de rușinată încât nu mi-am putut valorifica potențialul.

Viola Davis și pasiunea pentru actorie

Viola Davis și-a decoperit pasiunea pentru actorie după ce a câștigat un concurs de scenete. A studiat teatrul la Rhode Island College și a urmat cursurile Școlii Juilliard din New York prin burse de studiu.

A debutat în cinematografie cu rolul unei asistente medicale în pelicula The Substance of Fire, apărută în 1966. Cinci ani mai târziu, Viola era câștigătoarea mai multor premii Tony pentru excelență în teatrul Broadway. Primul premiu l-a obținut pentru interpretarea rolului unei mame care luptă pentru dreptul la avort în Regele Hedley II.

În 2015, a devenit prima femeie de culoare care a câștigat un Emmy la categoria cea mai bună actriță în rol principal într-o dramă pentru performanța din serialul How to Get Away With Murder.

În 2017, a câștigat un Oscar și un Tony pentru rolul secundar din Fences.

Steaua cu numele Violei Davis pe aleea celebrităților Walf of Fame
Steaua Violei Davis pe aleea ”Walk of Fame” / Shutterstock

Cea mai dificilă parte în interpretarea unui personaj, spune Viola Davis, este să decoperi cauza pentru care luptă și obstacolele pe care trebuie să le depășească. 

Dacă vrei să mă cunoști, nu mă întreba unde locuiesc, ce îmi place să mănânc sau cum mă pieptăn. Întreabă-mă pentru ce trăiesc, în detaliu, întreabă-mă despre ce cred că mă împiedică să trăiesc din plin pentru ceea ce vreau să trăiesc.

În ciuda premiilor și a recunoașterii internaționale în industria cinematografică, Viola Davis a avut nevoie de șapte ani de terapie, de 11 ani de susținere din partea soțului ei, Julius Tennon, și de adoptarea fiicei lor, Genesis, pentru a-și accepta succesul și eșecurile. 

Viola Davis pozează alături de soțul ei îmbrăcată într-o rochie roșie
Viola Davis a avut nevoie de șapte ani de terapie pentru a-și accepta succesul și eșecurile / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×