Reclamă

Pesto de leurdă cu nuci și parmezan

Dacă adori gustul leurdei în preparate, nu ezita să prepari și rețeta de pesto de leurdă cu nuci și parmezan. Este ideală pentru mic dejunuri savuroase, dar și pentru rețetele de paste.

Publicat: 2 mai 2022, 6:04

Gustul picant al leurdei se combină perfect cu nucile uleioase și parmezanul dens și gustos. Rețeta este simplă și ușor de preparat, iar lista de ingrediente este scurtă. Poți prepara mai mult pesto, pe care să îl depozitezi în borcane și să îl păstrezi la frigider până la două săptămâni. Te poți bucura de gustul și de beneficiile lui dimineața, la micul dejun, savurat pe felii de pâine prăjită sau în preparate cu paste.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primăvara, leurda înlocuiește cu succes usturoiul în diferite preparate. Însă, aroma acesteia este mult mai rafinată și mai delicată. Leurda, denumită și usturoi sălbatic sau usturoiul urșilor, se bucură de toate proprietățile usturoiului cultivat, dar în concentrație mai mare.

De la leurdă se consumă atât frunzele cât și bulbii. Frunzele pot fi incluse în salate, în supe și ciorbe, în omlete și în diferite sosuri, precum acest sos pesto.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a te bucura și tu de gustul delicios și sănătos al unui sos pe bază de leurdă.

Reclamă

Pesto de leurdă cu nuci și parmezan – Ingrediente

  • 4 legături de leurdă
  • 4-5 frunze de busuioc verde
  • 100 gr miez de nucă măcinat
  • 50 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • sare și piper, după gust
  • suc de lămâie, după gust
  • 100 gr parmezan răzuit.

Rețetă de sos din leurdă cu nuci – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor cuprinse în listă. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele de lucru pentru a le avea la îndemână când începi să le procesezi. Ai nevoie de un mojar cu pistil, un tocător de lemn și un cuțit de legume.

Spală bine frunzele de leurdă împreună cu tulpinile. Dacă au și bulbi, îi vei folosi și pe aceștia. Pune leurda spălată într-o sită, la scurs.

Reclamă

Spală și frunzele de busuioc și adaugă-le în sită, peste leurdă. Macină fin miezul de nucă, iar parmezanul dă-l pe răzătoarea cu orificiile cele mai mici. Când ai pregătite aceste ingrediente poți începe procesul de preparare al sosului.

Cum prepari sos pesto de leurdă cu nuci și parmezan

Așază leurda scursă și frunzele de busuioc pe tocător. Taie-le mărunt cu un cuțit și pune-le în interiorul mojarului.

Presară sare și piper și pisează bine ingredientele din mojar până când se formează o pastă suculentă. Pune frunzele de leurdă și de busuioc eșalonat în mojar pentru a se putea pisa foarte bine. Este ideal să folosești mojarul pentru că leurda pisată își accentuează gustul, ca și usturoiul, de altfel.

Vezi mai multe imagini cu pesto de leurdă în GALERIA FOTO!

Pasul de pisare a leurdei îm mojar alb cu pistil
Leurda pisată își va accentua mai bine gustul decât dacă este procesată cu blenderul / Shutterstock

Când ai terminat de pisat leurda și busuiocul pune totul într-un bol și adaugă nucile măcinate.

Începe să torni în fir subțire din ulei, în timp ce amesteci bine ingredientele cu o spatulă de lemn. Vei obține o pastă verde, omogenă. Adaugă și suc de lămâie, pe parcursul amestecării. Nu uita să guști sosul pentru a obține gustul optim. Nu exagera cu adaosul de sare pentru că și parmezanul este sărat.

La final, adaugă parmezanul răzuit fin și omogenizează bine sosul de leurdă cu nuci. Pune sosul în borcane și îndeasă-l bine să nu se formeze bule de aer. Închide borcanele ermetic, cu capacele din dotare și pune-le la frigider. Dacă dorești să păstrezi sosul pentru o perioadă mai îndelungată de timp, nu adăuga parmezan. Pe acesta îl poți adăuga în timpul servirii.

Poți folosi sosul pesto și la rețetele de paste. Pur și simplu îl amesteci cu pastele fierte și scurse și te poți bucura de o masă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă și sănătoasă.

Bol alb cu paste amestecate cu sos pesto de leurdă cu nuci
Pentru un plus de prospețime, peste pastele cu sos pesto se mai pot adăuga frunze proaspete de leurdă, tocate / Shutterstock

Iar dacă ești în căutarea altor rețete cu leurdă îți oferim și rețeta de ciorbă de leurdă, plină de savoare și vitamine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×