Reclamă

Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile

Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare că mulți români obișnuiesc să-l consume la cină fără să știe riscurile reale la care se expun. În timp, inflamația poate duce la o serie de probleme grave de sănătate.

Publicat: 28 martie 2023, 6:23
Crochete de pui alături de un sos de roșii, fiind alimentul care are un puternic efect inflamator
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare că mulți români obișnuiesc să-l consume la cină / Shutterstock

Alimentele inflamatorii pot duce la apariția obezității, dar și a problemelor de inimă. Există o mulțime de obiceiuri sănătoase pe care le poți practica zilnic pentru a ține inflamația la distanță, însă trebuie să fii foarte atent la ce anume alegi să consumi. Este important să fii conștient de greșelile pe care le poți face pentru a le evita din timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimentul care are puternic efect inflamator

Există o mulțime de alimente care pot provoca inflamația în corp și despre care experții spun că ar fi bine să le evităm. Trista Best, dietetician recunoscut, a povestit mai multe despre alimentele inflamatorii care sunt consumate deseori la cină.

Aceasta a declarat că puiul prăjit este un vinovat major datorită ingredientelor procesate precum uleiul și carbohidrații rafinați. Află mai multe despre efectele negative ale acestuia asupra organismului.

Puiul prăjit și alimentele de tip crispy stripes sunt extrem de periculaose pentru sănătatea organismului. Consumate în exces, aceste produse pot avea un puternic efect inflamator.

Motivul pentru care aceste preparate sunt periculoase se află în spatele procesului de prăjire. Puiul prăjit poate fi inflamator pentru că este adesea preparat în cantități mari de grăsimi nesănătoase și ingrediente procesate.

Reclamă

Atunci când este prăjit, puiul absoarbe o mare cantitate de ulei. Consumate în exces, aceste alimente pot duce la apariția bolilor cronice, inclusiv a bolilor de inimă și cancer.

La ce să fii atentă atunci când alegi să consumi pui prăjit

Multe rețete de pui prăjit de tip fast-food inclus o cantitate impresionantă pe făină și pesmet. De cele mai multe ori acest pesment este obținut din cereale rafinate, spun specialiștii. Aceste cereale au fost lipsite de fibrele și substanțele lor nutritive, iar tu mănânci calorii goale.

Reclamă

Carbohidrații rafinați pot provoca creșteri rapide ale nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru contribuie semnificativ la creșterea inflamației și a rezistenței la insulină, factori de risc pentru bolile cronice. Puiul prăjit este de obicei încărcat cu sare.

Conținutul ridicat de sodiu este un alt semnal roșu inflamator major. Prea mult sodiu poate provoca retenție de apă și creșterea tensiunii arteriale, ducând în cele din urmă la inflamație.

Mâncarea prăjită nu este recomandată nici persoanelor care își doresc să piardă în greutate. Sigur, puiul prăjit poate fi sănătos dacă este pregătit acasă și este consumat în cantități mici. Echilibrul este foarte important în orice dietă.

Nutriționiștii recomandă totuși consumul de alimente antiinflamatorii. Acestea ajută la reducerea inflamației din organism și la reducerea radicalilor liberi. Mai mult, alimentele antiinflamatorii nu sunt foarte scumpe. Acestea pot fi incluse cu ușurință în dieta oricărei persoane. Dacă puiul prăjit este pregătit în casă cu atenție poate fi un adaos excelent de proteine la dieta ta zilnică.

Acest preparat poate să constituie o cină sănătoasă, mai ales dacă este pregătit din ingrediente alese cu atenție.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×