Reclamă

Beneficiile consumului de curmale. De ce este recomandat să le incluzi în dieta ta

Curmalele sunt fructele produse de palmierul Phoenix dactylifera. Acestea au un gust dulce, datorită cantității mari de zahăr pe care o conțin. Curmalele sunt printre cele mai semnificative și populare fructe din punct de vedere istoric. Descoperă beneficiile consumului de curmale și vezi de ce sunt recomandate în dieta zilnică.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 mai 2023, 7:05

Curmalele sunt originare din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, fiind menționate de-a lungul timpului în Corna. Curmalele sunt considerate a fi printre cele mai sănătoase fructe datorită conținutului divers de nutrienți. Acestea sunt bogate în fibre, antioxidanți, compuși vegetali antiinflamatori și antitumorali. Deși sunt bogate în zahăr, ele au un indice glicemic scăzut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de curmale

Curmalele pot fi consumate crude sau uscate. Indiferent de modul în care alegi să le consumi, te vei bucura de beneficiile lor. Pe lângă faptul că sunt bogate în nutrienți. Acestea aduc și o serie de beneficii organismului.

Curmalele sunt cunoscute tocmai pentru gustul lor dulce. Ele au un conținut de peste 70 % zahăr. Majoritatea caloriilor din curmale provin din glucoza și fructoza acestora. Curmalele pot conține mai multe calorii per porție decât multe alte fructe.

Acesta este unul dintre motivele pentru care trebuie consumate cu mare atenție. Zaharurile din curmale sunt ușor de transformat în energie, motiv pentru care sunt de multe ori servite drept gustare între mese.

Curmalele sunt bogate în antioxidanți, care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi și a reducerii stresului oxidativ. Descoperă o listă de alimente bogate în antioxidanți. Curmalele conțin o gamă largă de compuși vegetali precum flavonoidele. Antioxidanții din curmale ar ajuta la prevenirea deteriorării celulelor din organism.

Reclamă

Curmalele au efect antiinflamator

Curmalele sunt incluse pe lista de alimente antiinflamatoare. Compușii vegetali și beneficiile antioxidante fac din curmale un aliat minunat în lupta împotriva stresului oxidativ.

Compușii fenolici și flavonoidele din curmale sprijină lupta împotriva radicalilor liberi. Curmalele ajută, de asemenea, la prevenirea apariției bolilor cronice, susțin specialiștii pentru Healthline.

Reclamă

Curmalele pot preveni apariția cancerului

Deși mai sunt necesare multe studii pe acest subiect, specialiștii susțin că aceste fructe ar ajuta la îmbunătățirea activității antitumorale.

Cercetătorii sugerează că efectul poate proveni de la fenoli și flavonoide, care joacă un rol semnificativ în prevenirea apariție cancerului.

Ajută la îmbunătățirea sănătății inimii

Studiile pe animale au arătat că aceste fructe au diverse beneficii pentru sănătatea inimii. Rezultatele au arătat că beneficiile includ contribuția la reglarea tensiunii arteriale și a colesterolului, protejând totodată țesutul inimii. Extractele nutritive concentrat de curmale au fost folosite pe un studiu de animale, susțin publicațiile internaționale.

Ajută la reglarea glicemiei

Deși sunt bogate în zaharuri naturale, curmalele sunt de fapt benefice pentru scăderea indicelui glicemic. Indicele glicemic reprezintă un sistem de evaluare pentru alimente bazat pe modul în care conținutul lor de carbohidrați influențează nivelul zahărului din sânge.

Este un instrument important, mai ales pentru persoanele care trebuie să-și monitorizeze nivelul zahărului din sânge.

Curmalele sunt, de asemenea, bogate în potasiu și sărace în sodiu, adăugând la beneficiile lor și îmbunătățirea sănătății persoanelor care suferă de hipertensiune arterială sau diabet zaharat de tip 2.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×