Reclamă

Cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă. Sfaturi utile, venite de la specialiști

Curățenia în casă este extrem de importantă, iar gospodinele adevărate știu cât de obositoare poate fi dacă nu este întreținută. Cu toate acestea, cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă? Hai să aflăm împreună care sunt sfaturile venite de la specialiști.

Publicat: 17 august 2022, 6:15 / Actualizat: 17 august 2022, 9:52
o femeie frumoasă care face curățenie în casă
Te-ai întrebat vreodată cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă? Hai să aflăm împreună care sunt sfaturile venite de la specialiști / Shutterstock

Există nenumărate mituri privind curățenia în casă, la fel cum există o mulțime de soluții care promit să te scape rapid de probleme. Curățenia te-a forțat în mod cert să-ți pui anumite semne de întrebare. De data aceasta îți venim în ajutor pentru a afla împreună cât de des este nevoie să reîmprospătezi așternuturile, să ștergi praful sau să aspiri prin încăperi.

Cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă

Cu siguranță și tu îți dorești să faci curățenie rapid, iar aceasta să fie menținută cât mai mult timp. Nimănui nu-i place să petreacă ore în șir strângând lucruri, aranjând sau spălând. Dacă nu este făcută corect, curățenia poate să devină o adevărată problemă, iar de multe ori o sursă a neînțelegerilor. Orice femei își dorește puțin ajutor la curățenie, iar de această dată ajutorul vine din partea specialiștilor.

Bucătăria ar trebui curățată zilnic

Nu există o carte specială care să-ți spună cât de des ar trebui să faci curățenie. Cu toate acestea, specialiștii spun că bucătăria ar trebui curățată zilnic. Nu este nevoie să faci în fiecare zi o curățenie generală în care să-ți rearanjezi toate lucrurile.

Însă este necesar să cureți zilnic blatul de bucătărie pe care gătești, masa unde servește prânzul, farfuriile, chiar și podelele. Motivul este destul de simplu. Bucătăria este locul în care se petrecere de regulă cel mai mult timp. Atât pentru a se prepara hrana, dar și pentru a o servi.

Reclamă

Pandemia ne-a învățat cât de important este să fim atente la igiena noastră, dar și a suprafețelor pe care le atingem. Bucătăria este încăperea care necesită să fie curățată cel mai frecvent.

Se recomandă curățarea băilor de două ori pe săptămână

Dacă te întrebi cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă, află că baia trebuie curățată de cel puțin două ori pe săptămână. Baia este locul în care ne curățăm și avem grijă de igiena noastră. Prin urmare este important să fie un loc curat și igienizat.

Reclamă

Experții spun că băile trebuie curățate cu mare atenție de cel puțin două ori pe săptămână. Vasul de toaletă și chiuveta se recomandă a fi curățate de cel puțin trei ori pe săptămână. Experții au detaliat procesul pentru publicația Bestlife.com.

Aceștia sunt de părere că igienizarea băii ar trebui să fie prioritară pentru orice gospodină. Desigur, atunci când îți dorești să faci curățenie rapid este ușor să cazi în capcana miturilor. Află mai multe despre metodele de curățenie care nu dau întotdeauna rezultate.

Specialiștii spun că dormitorul trebuie curățat cel puțin o singură dată pe săptămână

Dormitorul și livingul ar trebui curățate cel puțin o dată pe săptămână, spun specialiștii. Curățenia în aceste încăperi trebuie menținută. Dormitorul este locul în care ne odihnim, prin urmare el trebuie să ne ofere liniște și să ne facă să ne relaxam.

De altfel, experții sunt de părere că lenjeria de pat poate avea un impact semnificativ asupra somnului nostru. Află mai multe despre cum îți este influențat somnul în funcție de culoarea pernelor pe care le alegi.

Lenjeria de pat trebuie schimbată cu regularitate, iar praful trebuie șters zilnic, recomandă specialiștii. Pentru a te bucura de curățenia dorită este important să-ți acorzi timpul necesar pentru a pune toate lucrurile la punct. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de viitor. Relațiile amoroase încep să prindă contur, iar cei mai mulți știu cu exactitate ce își doresc de la partenerul de...
3
Brad Pitt, în costum negru, la Festivalul de Film de la Veneția
Divertisment
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună. „Prietenii nu sunt siguri dacă este ceva serios”, a spus o sursă pentru People despre cei...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
5
Regina Elisabeta a II-a într-un costum gri în timp ce poartă celebrul colier din perle la gât
Divertisment
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta întotdeauna perle la gât. Toate ținutele ei erau accesorizate cu un astfel de colier
Majestatea Sa a oferit de-a lungul anilor o mulțime de lecții legate de stil. În ciuda vârstei înaintate, Regina a purtat tot timpul ținute colorate care să-i reflecte personalitatea veselă și jovială. De cele...
PARTENERI
×