Reclamă

Cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă. Sfaturi utile, venite de la specialiști

Curățenia în casă este extrem de importantă, iar gospodinele adevărate știu cât de obositoare poate fi dacă nu este întreținută. Cu toate acestea, cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă? Hai să aflăm împreună care sunt sfaturile venite de la specialiști.

Publicat: 17 august 2022, 6:15 / Actualizat: 17 august 2022, 9:52
o femeie frumoasă care face curățenie în casă
Te-ai întrebat vreodată cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă? Hai să aflăm împreună care sunt sfaturile venite de la specialiști / Shutterstock

Există nenumărate mituri privind curățenia în casă, la fel cum există o mulțime de soluții care promit să te scape rapid de probleme. Curățenia te-a forțat în mod cert să-ți pui anumite semne de întrebare. De data aceasta îți venim în ajutor pentru a afla împreună cât de des este nevoie să reîmprospătezi așternuturile, să ștergi praful sau să aspiri prin încăperi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă

Cu siguranță și tu îți dorești să faci curățenie rapid, iar aceasta să fie menținută cât mai mult timp. Nimănui nu-i place să petreacă ore în șir strângând lucruri, aranjând sau spălând. Dacă nu este făcută corect, curățenia poate să devină o adevărată problemă, iar de multe ori o sursă a neînțelegerilor. Orice femei își dorește puțin ajutor la curățenie, iar de această dată ajutorul vine din partea specialiștilor.

Bucătăria ar trebui curățată zilnic

Nu există o carte specială care să-ți spună cât de des ar trebui să faci curățenie. Cu toate acestea, specialiștii spun că bucătăria ar trebui curățată zilnic. Nu este nevoie să faci în fiecare zi o curățenie generală în care să-ți rearanjezi toate lucrurile.

Însă este necesar să cureți zilnic blatul de bucătărie pe care gătești, masa unde servește prânzul, farfuriile, chiar și podelele. Motivul este destul de simplu. Bucătăria este locul în care se petrecere de regulă cel mai mult timp. Atât pentru a se prepara hrana, dar și pentru a o servi.

Reclamă

Pandemia ne-a învățat cât de important este să fim atente la igiena noastră, dar și a suprafețelor pe care le atingem. Bucătăria este încăperea care necesită să fie curățată cel mai frecvent.

Se recomandă curățarea băilor de două ori pe săptămână

Dacă te întrebi cât de des este recomandat de fapt să faci curățenie în casă, află că baia trebuie curățată de cel puțin două ori pe săptămână. Baia este locul în care ne curățăm și avem grijă de igiena noastră. Prin urmare este important să fie un loc curat și igienizat.

Reclamă

Experții spun că băile trebuie curățate cu mare atenție de cel puțin două ori pe săptămână. Vasul de toaletă și chiuveta se recomandă a fi curățate de cel puțin trei ori pe săptămână. Experții au detaliat procesul pentru publicația Bestlife.com.

Aceștia sunt de părere că igienizarea băii ar trebui să fie prioritară pentru orice gospodină. Desigur, atunci când îți dorești să faci curățenie rapid este ușor să cazi în capcana miturilor. Află mai multe despre metodele de curățenie care nu dau întotdeauna rezultate.

Specialiștii spun că dormitorul trebuie curățat cel puțin o singură dată pe săptămână

Dormitorul și livingul ar trebui curățate cel puțin o dată pe săptămână, spun specialiștii. Curățenia în aceste încăperi trebuie menținută. Dormitorul este locul în care ne odihnim, prin urmare el trebuie să ne ofere liniște și să ne facă să ne relaxam.

De altfel, experții sunt de părere că lenjeria de pat poate avea un impact semnificativ asupra somnului nostru. Află mai multe despre cum îți este influențat somnul în funcție de culoarea pernelor pe care le alegi.

Lenjeria de pat trebuie schimbată cu regularitate, iar praful trebuie șters zilnic, recomandă specialiștii. Pentru a te bucura de curățenia dorită este important să-ți acorzi timpul necesar pentru a pune toate lucrurile la punct. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×