Reclamă

Ce ținute se vor purta la funeraliile Reginei Elisabeta. Este impus un cod vestimentar specific pentru doliul regal

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. După 70 de ani de domnie, Majestatea Sa este condusă pe ultimul drum de către membrii Familie Regale și de supușii săi. Admiratorii Casei Regale se întreabă ce ținute se vor purta la funeraliile Reginei Elisabeta. Puțini știu că este impus un cod vestimentar specific pentru doliul regal.

Publicat: 19 septembrie 2022, 12:20 / Actualizat: 20 septembrie 2022, 11:58

Funeraliile de stat sunt organizate după planul care a fost stabilit chiar de către Regina Victoria. Pe sccriul Reginei se află coroana impresială de stat, globul cruciat și sceptrul. Majestatea Sa va fi condusă la Westminster Abbey. Un moment istoric la care se asistă pe tot parcursul acestei zilei. Membrii Familie Regale sunt așteptați pentru a lua parte la aceste momente triste, dar istorice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce ținute se vor purta la funeraliile Reginei Elisabeta

În semn de respect față de Regine Elisabeta a II-a, membrii Familie Regale trebuie să respecte un cod vestimentar strict la doliul regal. Se impune o ținută sobră pe tot parcursul zilei de astăzi. Regele Charles al III-lea va purta o uniformă de ceremonie pe tot parcursul zilei.

Vezi mai multe imagini cu membrii Familiei Regale în Galeria Foto!

Prințul Andrew, într-un costum sobru, la slujba în onoarea Reginei
Cei patru copii ai Reginei Elisabeta au mers în spatele sicriului ei într-o procesiune pe străzile din Edinburgh, Scoția / Profimedia Images

La aceasta se va adăuga un set de medalii, dar și bastonul de feldmareșal de catifea roșie și aurie pe care l-a primit de la Regina Elisabeta în anul 2012, când a fost investit cu această titulatură.  Prințul Edward, Prințesa Anne și Prințul William vor purta uniforme militare și medalii.

Reclamă

Se așteaptă ca Prințul Andre și Prințu Harry să poarte haine civile. Prințul Andrew a purtat deja un costum simplu la slujba de rugăciune a Reginei Elisabeta a II-a. Totuși, Prințului Harry i s-a permis să poarte uniforma militară atunci când i-a adus un ultim omagiu bunicii sale.

Femeile din Familia Regală Britanică urmează să poarte rochii negre și pălării. Chiar și în momentele triste, ca acestea, se acordă o atenție deosebită detaliilor și a respectării codurilor vestimentare care datează de sute de ani.

Una din imaginile care au rămas în istorie este cea de la funeraliile Prințesei Diana. Atunci, copiii săi, Prințul William și Prințu Harry, au fost nevoiți să meargă în spatele sicriului în costume închise la culoare.

Reclamă

La funeraliile Prințului Philip s-a impus același cod vestimentar care să arate respectul față de doliul regal. Momentul de astăzi nu va face excepție, iar membrii Familie Regale sunt așteptați să se conformeze regulilor. 

Cum s-a stabilit codul vestimentar specific pentru doliul regal

Cea mai mare influență asupra ținutei de doliu a avut-o Regina Victoria. După moartea soțului său, Prințul Albert, în 1861, monarhul și-a exprimat public tristețea purtând negru în fiecare zi. Timp de patru decenii aceasta a purtat negru până la propria sa moarte.

Regina Victoria a fost cea care a ajutat la codificarea nuanțelor purtate în cadrul ținutelor de doliu. Mulți au numit-o pe aceasta o ”văduvă perpetuă”. În epoca victoriană fiecare mic detaliu al ținutei Reginei indica doliul față de soțul său.

Conform istoricilor, timp de un an și o zi, văduvele erau așteptate să poarte haine de doliu, cunoscute sub denumirea de ”buruienile văduvei”. Ținutele erau create din șetături creponate, fără ornamente. Regina Victoria a insistat să poarte ținute de doliu până la moartea sa.

Codul vestimentar rigid nu a fost popular printre slujitorii Reginei, cu toate acestea el a rămas înrădăcinat în tradiția Familie Regale Britanice. Influența Reginei Victoria este încă prezentă în perioadele moderne de doliu regal, de la culorile austere până la ținutele rigide.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×