Reclamă

Cele mai bune alimente pentru a scăpa de durerea în gât. Care sunt recomandările specialiștilor

Indiferent că suferi de o răceală, alergie sau ai vorbit prea mult, o durere în gât este o durere supărătoare. Gâdilatul, durerile la înghițire și efortul de a vorbi sunt suficiente motive pentru ca durerea în gât să fie deranjantă. Iată o listă cu cele mai bune alimente pentru a scăpa de durerea în gât.

Publicat: 27 mai 2022, 7:28

Care este partea cea mai rea la durerea în gât? Te poate împiedica să mânci sau să bei, ceea ce trebuie să faci atunci când ești bolnavă pentru a lupta mai ușor cu virusul, bacteriile sau alergiile de care suferi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune alimente pentru a scăpa de durerea în gât

Când vine vorba de a găsi alimente care liniștesc durerea de gât, vrei să te asiguri că acestea nu sunt iritante. Expertul în nutriție Lisa Young, Ph.D., RDN și autoarea cărților Finally Full, Finally Slim și The Portion Teller Plan a oferit câteva informații despre cele mai bune alimente de consumat atunci când te confrunți cu dureri în gât, scrie eatthis.com.

Află de aici și despre lista cu cele mai bune alimente pentru sănătatea bustului.

Ovăz

„Mâncărurile care au o textură moale și sunt ușor de înghițit sunt cele mai bune”, spune Young. „De asemenea, pot limita iritația la nivelul gâtului”.

Reclamă

Făina de ovăz nu numai că este o substanță moale, dar oferă o mulțime de nutrienți, astfel încât să te ajute în procesul de vindecare. Aceasta include reducerea inflamației și creșterea energiei. De asemenea, poate ajuta la scăderea colesterolului și reprezintă o sursă excelentă de fibre.

Iaurt

Iaurtul este, de asemenea, un alt aliment cu textură moale, care este ușor de înghițit atunci când ai de-a face cu o durere în gât. De asemenea, este plin de nutrienți care te ajută să îți menținții corpul sănătos în timp ce te confrunți cu orice provoacă durerea în gât.

Reclamă

„Iaurtul conține calciu și proteine”, spune Young.

Iaurtul conține, de asemenea, probiotice care pot ajuta la susținerea sistemului imunitar. Aceste probiotice sunt cunoscute pentru a ajuta la echilibrarea microbiomei intestinale și poate ajuta la prevenirea creșterii bacteriilor dăunătoare.

Un studiu publicat în Jurnalul coreean de medicină de familie afirmă chiar că probioticele pot ajuta la prevenirea creșterii bacteriilor dăunătoare, ajutând la prevenirea răcelilor.

Supă de pui

„Mâncărurile calde te pot ajuta și la calmarea gâtului”, spune Young. „Supa de pui este un aliment perfect pentru a ajuta la acest lucru și poate ajuta la reducerea iritației”.

Young spune că și supa de pui este foarte hidratantă. Acest lucru se datorează faptului că conține cantități destul de mari de sodiu. E o modalitate naturală de a ajuta la refacerea electroliților din organism. Acest lucru este grozav dacă durerea în gât este cauzată de gripă, răceală sau orice altceva care îți face corpul să piardă multă apă și electroliți naturali.

Pops de gheață

Ți-ai scos amigdalele în copilărie, iar doctorul te-a entuziasmat după procedură spunându-ți că poți să mănânci multă înghețată?
„Popsicles/ice pops sunt, de asemenea, o opțiune bună, deoarece sunt hidratante și foarte liniștitoare pentru gât”, spune Young.

Potrivit Medical News Today, gheața ajută la scăderea temperaturii terminațiilor nervoase din gât. Acest lucru ajută la reducerea semnelor de durere. Pops-urile de gheață activează și receptorul tranzitoriu, Melastatin 8, ducând la ameliorarea durerii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×