Reclamă

Chec cu ciocolată și inimioară albă. Rețetă perfectă pentru un cadou dulce

Pentru una dintre cele două zile din luna februarie, în care sărbătorim iubirea, ziua de Dragobete și Valentine’s Day, este ideală de preparat rețeta de chec cu ciocolată și inimioară albă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 7 februarie 2023, 6:52

Luna februarie este declarată luna în care se sărbătorește iubirea, iar alegerea cadourilor pentru persoana iubită este o adevărată provocare. În ultimii ani, au devenit un trend cadourile dulci și, în special, cele sub formă de inimioare. Rețetele pentru astfel de deserturi sunt foarte versatile. Important este să deții forme de copt sau decupatoare în formă de inimioară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos una dintre rețetele de desert cu forme de inimioară, pe care o poți prepara și tu pentru una dintre cele două sărbători amintite.

Chec cu ciocolată și inimioară albă – Ingrediente

Pentru a realiza acest minunat chec, ai nevoie de ingrediente pentru două checuri: unul simplu, alb și altul cu ciocolată. În checul cu ciocolată îl vei adăuga și pe cel alb, decupat sub forme de inimioară.

Pentru checul alb ai nevoie de:

  • 4 ouă de mărime medie
  • 200 gr de zahăr
  • 100 ml de ulei,
  • 400 gr de făină
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • un praf de sare.
Reclamă

Pentru checul cu ciocolată ai nevoie de:

  • 3 ouă
  • 150 gr de zahăr
  • 150 gr unt
  • 150 gr ciocolată amăruie
  • 150 ml lapte
  • 300 gr de făină
  • 1 linguriță cu  praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 linguriță cu esență de rom.

Pentru glazură ai nevoie de:

Reclamă
  • 50 gr ciocolată
  • 20 ml smântână lichidă.

Chec cu ciocolată și inimioară albă – Mod de preparare

Mai întâi, trebuie să prepari checul alb. Îl vei lăsa la răcit, apoi îl vei decupa sub forme de inimioare.

Cum prepari chec simplu

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt într-o tavă clasică pentru chec.

Separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri, adaugă un praf de sare, apoi amestecă-le cu mixerul sau cu telul până când devin spumoase. Adăugă treptat zahărul, în timp ce amesteci continuu. Oprești mixerul când obții o bezea foarte fermă.

Amestecă gălbenușurile cu uleiul și esența de vanilie și încorporează amestecul în bezeaua de albușuri, folosind o spatulă. La final, încorporează și făina, adăugată treptat.

Întinde compoziția pentru chec în tavă și coace checul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească, apoi taie-l în felii mai groase. Cu forma specială, decupează inimioare din feliile de chec.

Descoperă și rețeta celor mai simpli biscuiți în formă de inimioară.

Cum prepari chec cu ciocolată și inimioară albă

Pentru compoziția checului cu ciocolată, mai întâi topește ciocolata ruptă în bucăți mici cu untul tăiat în cuburi, adăugate în laptele fierbinte. Amestecă energic ingredientele, la foc de intensitate minimă, până când se topesc și se omogenizează compoziția. Stinge focul și lasă compoziția de ciocolată la răcit.

Urmează pașii de la prepararea checului alb și separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă sare peste albușuri și amestecă-le intens, până când devin spumoase. Adăugă zahărul și amestecă până când bezeaua devine foarte fermă.

Apoi, amestecă gălbenușurile și esența de rom cu compoziția de ciocolată, după răcirea acesteia. Încorporează această compoziție în bezeaua de albușuri, folosind o spatulă. La final, adaugă și făina amestecată cu praful de copt.

Curăță tava de chec, așază din nou hârtie de copt în ea și toarnă 1/3 din compoziția de chec cu ciocolată. Apoi, așază frumos inimioarele de chec alb, una lângă alta, cu vârfurile în jos. Toarnă restul de compoziție cu ciocolată de o parte și de alta a inimioarelor albe, dar și deasupra lor.

Descoperă în poza de mai jos pașii de montare ai unui chec alb cu inimioară de ciocolată:

Colaj de poze cu pașii de preparare a unui chec cu forme de inimioară la interior
Decupajele sub formă de inimioară se așază pe mijlocul formei de copt / Rețetepentrutoategusturile.ro

Introdu tava cu chec cu ciocolată și inimioară albă în cuptorul încălzit la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Lasă checul să se răcească mai întâi în tavă, pentru a nu se deforma, apoi transferă-l pe un grătar sau pe un platou.

Decorează checul cu glazură de ciocolată și cu zmeură sau căpșuni. Glazura se prepară foarte simplu, topind ciocolata în smântâna încălzită. Decupajele rămase de la checul alb le poți folosi la prepararea unui desert la pahar.

Și tot din aceeași categorie de rețete preparare special pentru a sărbătorii zilele iubirii, mai poți prepara și o rețetă de tort în formă de inimioară cu zmeură și mascarpone.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×