Reclamă

Efectele consumului semințelor de dovleac. Ce spun specialiștii despre beneficiile lor asupra organismului

Semințele de dovleac sunt vedetele sezonului de toamnă. Acestea sunt o opțiune rapidă și sănătoasă pentru o gustare în momentele de relaxare. Cele mai recente studii au demonstrat care sunt efectele consumului semințelor de dovleac și ce beneficii au acestea asupra organismului.

Publicat: 11 august 2022, 8:21

În mod cert semințele de dovleac pot fi benefice organismului. Ele sunt bogate în nutrienții necesari și oferă un boost metabolismului. Nutriționiștii sunt de părere că acestea ajută la prevenirea apariției bolilor de inimă și nu numai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele consumului semințelor de dovleac

Semințele de dovleac pot părea mici, dar ele sunt bogate în nutrienți necesari. O singură mână de semințe de dovleac îți poate aduce aportul zilnic de grăsimi sănătoase, magneziu și zinc. Consumul de semințe de dovleac este asociat cu nenumărate beneficii asupra organismului.

Se spune că acestea sunt benefice când vine vorba de sănătatea inimii, a prostatei și că ar ajuta la prevenirea apariție cancerului. Mai mult, sunt versatile și ușor de integrat în dieta ta zilnică.

Conform publicație Healthline, un pumn de semințe de dovleac de 28 de grame conține 1.7 grame de fibre, 5 grame de carbohidrați, 7 grame de proteine și 13 grame de grăsimi sănătoase.

Mai mult, semințele de dovleac conțin vitamina K, potasiu, magneziu, fier și zinc. Efectele consumului semințelor de dovleac sunt cunoscute și asupra metabolismului. Semințele de dovleac sunt bogate în antioxidanți și ajută în reducerea stresului oxidativ și în combaterea radicalilor liberi. La fel ca semințele de floarea-soarelui, semințele de dovleac trebuie consumate cu moderație.

Reclamă

Ar putea îmbunătăți sănătatea inimii

Printre efectele consumului semințelor de dovleac se numără și îmbunătățirea sănătății inimii. Se pare că semințele de dovleac ar ajuta la prevenirea apariția bolilor de inimă datorită conținutului ridicat de antioxidanți, magneziu, zinc și acizi grași. Studiile au fost realizate pe animale și au arătat că semințele de dovleac ajută la reglarea presiunii arteriale și a colesterolului.

Acești doi factori sunt extremi de importanți când vine vorba de bolile de inimă. Alte studii realizate pe un eșantion de 35 de femei a arătat că semințele de dovleac ajută la reglarea colesterolului și la pierderea în greutate. Uite o listă cu alimente care te pot ajuta în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Reclamă

Ar putea ajuta la reglarea zăhărului din sânge

Semințele de dovleac ar ajuta inclusiv la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Mai multe studii au demonstrat ca semințele de dovleac pot fi folosite pentru persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate precum diabetul.

Unele studii spun că persoanele care suferă de diabet ar putea să se ajute de sucul de dovleac pentru a reduce nivelul zahărului din sânge. Specialiștii sunt de părere că magneziul din semințele de dovleac este responsabil pentru reglarea zahărului din sânge.

Un studiu realizat pe un eșantion de 120.00 de persoane a demonstrat că dietele bogate în magneziu pot reduce cu 33 % riscul de apariție al diabetului la bărbați și femei. Mai multe studii în această direcție sunt necesare. Cu toate acestea rezultatele obținute până în prezent par extrem de promițătoare pentru cercetători.

Ar putea îmbunătăți calitatea somnului

Dacă te confrunți cu probleme din cauza somnului, atunci s-ar putea să te bucuri de aceste descoperiri. Se pare că printre efectele consumului semințelor de dovleac se numără și îmbunătățirea calității somnului. Semințele de dovleac sunt o sursă naturală de triptofan. Triptofanul este un aminoacid care ajută la îmbunătățirea calității somnului, scrie publicația Healthline.com.

Studiile demonstrează că un singur gram de triptofan consumat zilnic ar putea ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Nutriționiștii sunt de părere că zincul care se găsește în semințele de dovleac ajută la transformarea triptofanului în serotonină în momentul în care melatonina este eliberată în sânge.

În final, semințele de dovleac sunt bogate în magneziu, air studiile  spun că magneziul ajută la obținerea unui somn liniștit.

Ce trebuie să-ți amintești despre efectele consumului semințelor de dovleac

Concluzionând, nu trebuie să uiți că semințele de dovleac sunt bogate în nutrienți și pot fi integrate cu ușurință în dieta zilnică. Ele pot ajuta în prevenirea apariției bolilor și pot îmbunătăți funcționarea organismului.

Anumite studii sugerează că semințele de dovleac ajută în procesul de slăbire, în timp ce alte studii vorbesc despre beneficiile consumului semințelor de dovleac asupra somnului. Semințele de dovleac sunt bogate în nutrienți care îți pot influența stările, dar și funcționarea sistemului imunitar.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×