Reclamă

Importanța hidratării pielii. Cum poți alege produsele potrivite pentru tine

Importanța hidratării pielii nu trebuie omisă pentru o viață sănătoasă. Corpul tău are nevoie de o piele hidratată care să exprime starea ta de bine.

Publicat: 7 decembrie 2022, 5:20

Un ten deshidratat, spre exemplu, este mult mai expus factorilor de stres. Poluarea mediului înconjurător și oboseala se pot citi imediat de pe un ten deshidratat. De asemenea, hidratarea corectă a corpului poate ține la distanță problemele pielii precum acneea sau petele roșiatice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Importanța hidratării pielii

Pentru a avea o piele sănătoasă și hidratată este foarte important să consumi minim 2 litri de apă pe zi. Cremele hidratante nu pot să rezolve din exterior ceea ce îți cere corpul – apă.

Desigur, pe lângă apă, poți adăuga și produse de îngrijire corporală, pentru un plus de strălucire. Importanța hidratării pielii trebuie să reprezinte o prioritate pentru tine

Cel mai potrivit tratament hidratant pentru pielea ta

Specialiștii susțin că termenul de „hidratare” se referă la o întreagă paletă de semnificații. Hidratarea pielii se realizează prin mai multe etape, sub mai multe forme, precum agenții emolienți (grăsimi și uleiuri).

Reclamă

Există o mulțime de produse diferite pe piață, de la balsamuri la uleiuri, geluri, unguente și creme hidratante – dar adevărul este că majoritatea fac același lucru.

Cel mai important este să fii atentă la ingrediente și să alegi combinațiile potrivite pielii tale, în funcție de nevoile tale. Ideal este să experimentezi și să observi ce îți face bine.

Recomandări pentru pielea uscată

Reclamă

Pielea uscată pe tot parcursul anului înseamnă o dificultate a pielii de a reține umiditatea. Pielea uscată se manifestă prin senzația de exfoliere pe tot parcursul anului.

O cremă hidratantă groasă și emolientă va împiedica apa să părăsească pielea. Cu o formulă potrivită, va oferi nutrienții și hrana de care tenul tău are nevoie pentru a se menține pe tot parcursul iernii. Află mai multe despre beneficiile uleiului de cocos pentru corp. Este ideal pentru o piele uscată.

În cazul în care pielea ta este foarte uscată, ai putea să încerci un remediu de modă veche – vaselina. De la apariția ei în anul 1870, vaselina ajută inclusiv în zilele noastre persoanele cu pielea foarte uscată sau hipoalergenică.

Îți mai recomandăm câteva ingrediente de care sigur te vei îndrăgosti: uleiuri, inclusiv uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de jojoba, de nuci și uleiul de cocos.

Recomandări pentru pielea deshidratată

Dacă pielea ta este deshidratată, trebuie să adaugi în mod activ apa înapoi în piele. Ai nevoie de un ser hidratant cu acid hialuronic.

Acesta reține o cantitate impresionantă de 1.000 de ori greutatea sa în apă. În plus, va adăuga o doză sănătoasă de hidratare înapoi în piele.

Iată câteva ingrediente care te-ar putea ajuta: acid hialuronic, aloe vera, miere

Recomandări pentru pielea grasă

Persoanele cu pielea grasă au adesea bariera cutanată compromisă, ceea ce face ca pielea să rețină cu greu umiditatea. Pe măsură ce umiditatea părăsește pielea, aceasta se deshidratează și determină pielea să producă mai mult ulei (exces de sebum).

Caută creme hidratante pe bază de apă, non-comedogenice, adică fără uleiuri. Produsele pe bază de apă se vor simți mai ușoare pe piele și nu îți vor astupa porii. Importanța hidratării pielii va deveni treptat o prioritate pentru tine atunci când vei vedea rezultatele.

Așadar, o piele hidratată este suplă, catifelată, iar tenul este luminos. Un proces corect de hidratare împiedică tensiunile și mâncărimile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×