Reclamă

Pudra proteică din orez brun: la ce folosește și care sunt beneficiile pe care le oferă

Este hrănitoare, oferă fibre, antioxidanți și proteine și este bună pentru cei care se confruntă cu sensibilități alimentare. Ai mai jos ce trebuie să știi despre pudra proteică din orez brun. Află la ce folosește și care sunt beneficiile pe care le oferă.

Publicat: 1 aprilie 2023, 7:17

"Proteina" probabil nu este primul lucru care îți vine în minte când te gândești la orez brun. Majoritatea oamenilor cred că orezul brun este un carbohidrat, deși este unul sănătos. Dar s-ar putea să fii surprinsă să afli că orezul brun este mai mult decât o cereală integrală. Are, de asemenea, o cantitate semnificativă de proteine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pudra proteică din orez brun

Pudra proteică de orez brun nu este la fel de cunoscută precum zerul, soia, cazeina sau chiar pudra de proteine din mazăre, dar oferă câteva beneficii notabile. „Și este o opțiune bună dacă ai alergii alimentare sau nu poți tolera alte tipuri de pudră de proteine”, spune dieteticianul Kayla Kopp.

Câte proteine sunt în orezul brun

O cană de orez brun fiert are aproximativ 5,5 grame de proteine. Aceasta reprezintă aproximativ 10% din proteinele pe care un adult sănătos, care cântărește aproximativ 60 de kilograme, ar trebui să e mănânce zilnic, potrivit Departamentului pentru Agricultură al SUA.

O proteină completă furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali, elementele de bază ale proteinelor. Corpul tău nu poate produce acești aminoacizi. Ele sunt numite „esențiale” pentru că trebuie să le obții din alimente.

Reclamă

Proteina din orezul brun nu este o proteină completă, deoarece nu furnizează toți aminoacizii esențiali. Dar Kopp spune că atâta timp cât mănânci o varietate de alimente sănătoase, ar trebui să obții suficient din cei nouă aminoacizi esențiali.

Deci, pudra proteică din orez brun este la fel de bună ca alternativele când vine vorba de conținutul de aminoacizi? Da, conform unui studiu care compară proteinele din orez brun, soia și zer. Cercetătorii au analizat aminoacizii furnizați de fiecare proteină. Ei au descoperit că proteina din orez brun este un înlocuitor acceptabil pentru proteina din soia sau zer.

Beneficiile proteinelor din orez brun

Reclamă

Proteine vegetale: Proteina din orez brun este pe bază de plante, ceea ce o face potrivită pentru persoanele care urmează o dietă vegetariană sau vegană. Pulberile proteice de ou, zer și cazeină provin din surse animale.

Alergii și sensibilități: Alergiile la orez sunt relativ rare, ceea ce face ca proteina din orez brun să fie o opțiune sigură pentru multe persoane cu alergii și sensibilități alimentare. Proteina din orez brun nu conține lactate, gluten și soia.

Pierderea în greutate: Un studiu de laborator sugerează că proteina din orez brun este mai bună decât proteina de orez alb și proteina din soia pentru a controla creșterea în greutate.

Efecte secundare ale pudrei de proteine din orez brun

Nu sunt cunoscute efecte secundare nocive ale proteinei din orez brun. „Cu toate acestea, o dietă cu prea multe proteine poate fi dăunătoare în unele cazuri”, notează Kopp.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că consumul de prea multe proteine pe termen lung poate afecta de fapt rinichii. Aportul zilnic recomandat de proteine este de 0,8 până la 1 gram de proteine pe 1 kilogram de greutate corporală. Dacă cântărești 75 de kilograme, înseamnă aproximativ 60 până la 75 de grame de proteine. Dacă ești activă sau încerci să îți lucrezi mușchii, poate vrei vrea să mănânci puțin mai mult de atât. Poți colabora cu un dietetician înregistrat pentru a determina care sunt nevoile tale specifice de proteine.

Află ce proteine e recomandat să consumi în decursul unei săptămâni.

Proteina din orez brun vs. proteina din mazăre

Încerci să te decizi între proteina din orez brun și proteina din mazăre? Iată câteva lucruri pe care poate vei vrea să le iei în considerare:

Conținut de proteine: pe porție, majoritatea pudrelor de proteine ​​din orez brun și a pulberilor de proteine ​​din mazăre au cantități similare de proteine. Cantitățile exacte variază de la un produs la altul.
Pe bază de plante: Proteina din orez brun și proteina din mazăre sunt ambele făcute din plante. Acest lucru le face potrivite pentru persoanele care urmează o dietă vegetariană sau vegană și pentru cei care preferă mai multe alimente pe bază de plante.

Digestia și alergii: Ambele proteine sunt relativ ușor de digerat și vin de obicei în variante fără gluten și fără lactate.

Fibre și antioxidanți: în funcție de marca și compoziția pudrei proteice, orezul brun poate oferi mai multe fibre și o cantitate mai mare de antioxidanți decât pudra de proteine de mazăre.

Proteine complete: dacă te preocupă să obții proteine complete în dietă, mazărea este o alegere mai bună. Ea conține toți cei nouă aminoacizi esențiali. Dar poți găsi pulberi proteice din orez brun care conțin alte ingrediente pentru a furniza aminoacizii lipsă, făcând din produs o proteină completă.

Gust: Pudra proteică de mazăre are o aromă mai neutră decât pudra proteică din orez brun. Este posibil să preferi proteinele din mazăre pentru adăugarea lor în smoothie-uri și băuturi.

Pudrele proteice oferă o modalitate rapidă și convenabilă de a obține un impuls nutrițional, spune Kopp. Există nenumărate moduri de a le personaliza în smoothie-uri gustoase. Doar amesteci pudra la alegere cu o combinație de fructe, legume, iaurt, nuci, semințe sau condimente.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×