Reclamă

Semne că ai circulația sângelui deficitară. La ce recomandă specialiștii să fii atentă

Corpul nostru are abilitatea incredibilă de a-și regla singur temperatura. Atunci când este frig afară, el se asigură că sângele curge corespunzător către organele vitale pentru a le menține calde. Acest lucru poate duce la modificarea fluxului de sânge care ajunge la extremități, respectiv la mâini și la picioare. Din acest motiv este posibil să-ți simți mâinile și picioarele mai reci atunci când temperaturile scad. Specialiștii au scos la iveală principalele semne că ai circulația sângelui deficitară. Uite la ce ar trebui să fii atentă.

Publicat: 25 septembrie 2022, 6:02

Vasele de sânge din mîini și picioare se strâng atunci când este frig. Aceasta reacție este naturală și are rolul de a proteja organismul și de a nu lăsa căldura din acesta să se piardă. Unii oameni tind să aibă mâinile și picioarele în mod natural. Este un lucru deseori întâlnit printre cei mai mulți oameni. Atunci când mâinile și picioarele tind să se răcească în mod natural, este posibil să fie nevoie să iei câteva măsuri de precauție pentru a te proteja în sezonul rece.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Semne că ai circulația sângelui deficitară

Temperaturile au început deja să scadă. Zilele vor fi tot mai friguroase, iar tu trebuie să acorzi o atenție mai mare asupra circulației sângelui. Persoanele care lucrează în medii reci sunt predispuse la o circulație a sângelui greoaie, spun specialiștii.

Pe lângă îmbrăcăminte, este nevoie de o grijă mult mai mare pentru a-ți menține corpul cald. A te afla într-un mediu foarte rece poate implica pericolul de a avea degerături. Totuși, potrivit Centrului canadian pentru sănătate și siguranță în muncă, există persoane care reușesc să dezvolte o anumită rezistență la frig.

Tot centrul mai sus menționat a sesizat faptul că femeile sunt mult mai expuse la un risc mai mare de a se răni din cauza expunerii îndelungate la frig. Cele mai frecvente afecțiuni care sunt asociate cu circulația deficitară a sângelui pot fi identificate din timp.

Anemia este o afecțiune în care o persoană are mai puține globule roșii sănătoase și funcționale în mod normal.

Reclamă

Aceasta este cauzată de obicei de un deficit de fier. Atunci când suferi de deficiență de fier, globulele roșii din sânge nu au suficientă hemoglobină pentru a transporta oxigenul din plămâni către restul corpului.

Ca rezultat natural este posibil să observi că ai mâinile și picioarele reci. Boala arterială este asociată cu circulația deficitară a sângelui. Aceasta apare când arterele sunt îngustate sau disfuncționale. Acest lucru reduce fluxul de sânge către mâini și picioare.

Hipertensiunea pulmonară primară dăunează și ea arterelor plămânilor și poate duce la apariția bolii Raynaud. Pe lângă picioarele reci poți sesiza durere la picioare atunci când faci exerciții fizice, amorțeală în mâini sau picioare, răni pe picioare care se vindecă greu și multe altele.

Reclamă

Cum să ai grijă de mâinile și picioarele tale în sezonul rece

Dacă ai identificat principalele semne că ai circulația sângelui deficitară, iată ce trebuie să faci pentru a avea mai multă grijă de sănătatea ta.

Specialiștii îți vin în ajutor și explică modul în care poți avea grijă de mâinile și picioarele tale în sezonul rece. Mai mult, Wendy Slate, terapeut care a lucrat cu pacienți cu sindromul Raynaud a oferit pacienților mai multe sfaturi.

Mănușile pot fi o alegere ideală pentru a-ți păstra mâinile calde. Tot Wendy recomandă folosirea celebrelor punguțe pentru încălzirea mâinilor. Acestea pot fi achiziționate din magazine, farmacii sau târguri artizanale. Este de dorit să evitați contactul direct cu lucrurile reci.

Specialiștii recomandă o vizită la medic. Acesta poate stabili ce anume a determinat apariția mâinilor și picioarelor reci. Totodată, medicul specialist poate prescrie un tratament potrivit organismului tău, dar și dacă suferi de o circulație deficitară a sângelui. Grija mai mare față de sănătatea ta te va ajuta să ai o viață mai lungă și mai fericită.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×