Reclamă

Sfaturi de make-up pentru femeile care au peste 40 de ani. Cum poți obține un look simplu și elegant

Înaintarea în vârstă aduce cu sine și schimbări în materie de produse de make-up. Specialiștii în frumusețe vin în ajutor și oferă câtev sfaturi de make-up pentru femeile care au peste 40 de ani. Aceste trucuri te vor ajuta să ai un look simplu și elegant.

Publicat: 7 februarie 2023, 6:00

Machiajul este conceput pentru a pune în evidență frumusețea trăsăturilor naturale. Chiar și după vârsta de 40 de ani poți opta pentru un look îndrăzneț. Nu este nevoie să-ți limitezi preferințele. La urma urmelor este important ca tu să te simți bine cu imaginea pe care o ai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi de make-up pentru femeile care au peste 40 de ani

Tenul se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă. Acesta va avea nevoie de alte produse de îngrijire decât cele pe care obișnuia să le folosești la 20 de ani. Totodată și trusa ta de make-up ar trebui să se schimbe. Anumite produse cosmetice s-ar putea să nu mai fie potrivite. Femeile care au peste 40 de ani nu ar trebui să renunțe la make-up. Dacă machiajul le face să se simtă fericite și împlinite, atunci acestea nu ar trebui să se limiteze.

Aplică un blush potrivit pentru tine

Este important să îți evidențiezi trăsăturile cu machiajul pe care îl folosești. Aspectul pielii nu mai este la fel ca cel pe care obișnuia să-l ai în adolescență. Astfel, una dintre tehnicile care ți-ar putea pune în evidență frumusețea ține de aplicarea unui blush potrivit tipului tău de ten.

Fardul de obraz îți va scoate în evidență pomeții și îi va face să pară mult mai ridicați și per ansamblu vei avea un look mai tineresc.

Reclamă

Aplică mascara

Ochii joacă un rol extrem de important. Chiar dacă ai peste 40 de ani nu ar trebui să neglijezi această zonă. Un mascara bun îți va scoate în evidență genele lungi și frumoase.

Specialiștii îți recomandă să folosești un fard în culori cât mai neutre pentru a obține un look elegant. Când vine roba de alegerea unei culori pentru mascara, cei mai mulți specialiști sugerează culoarea neagră.

Reclamă

Evită folosirea unui ruj mat

Rujul mat are tendința de a usca buzele. Specialiștii spun că pe măsură ce înaintezi în vârstă este important să apelezi la produse care au rolul de a hidrata. Astfel, cei mai mulți recomandă să eviți rujul a cărui formulă ar putea să-ți usuce buzele. În schimb optează pentru un ruj hrănitor. Te invităm să afli mai multe și despre nuanțele de ruj pe care e recomandat să le eviți după vârsta de 40 de ani.

Nu renunța la eyeliner

Pe măsură ce înaintăm în vârstă avem tendința să renunțăm la anumite articole de îmbrăcăminte și make-up. Acest lucru se întâmplă de multe ori pentru că ne gândim că nu este potrivit pentru vârsta pe care o avea. Totuși, un eyeliner este binevenit indiferent de vârstă. Acest produs îți va scoate întotdeauna ochii în evidență, indiferent de vârsta pe care o ai.

Folosește un fond de ten potrivit pentru tine

Când vine vorba de alegerea formulei fondului de ten. Este important să alegi unul potrivit pielii tale. Acesta nu trebuie să-ți provoace iritații sau roșeață. Încearcă să optezi pentru orfumele care au ingrediente cât mai curate, spun specialiștii pentru Byrdie.com. Este recomandat să alegi un fond de ten cu acoperire medie, care să fie potrivit nunaței tale. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×