Reclamă

Sfaturi pentru a ține curată trusa de manichiură: tips&tricks

Pe multe dintre noi ne îngrijorează cât de bine sunt igienizate la salonul de unghii instrumentele. Dar ar trebui să fii la fel de critică cu propriul proces de curățare atunci când vine vorba de instrumentele tale personale pentru unghii. Sfaturi pentru a ține curată trusa de manichiură.

Publicat: 4 februarie 2023, 7:26

În blogul său medical, dr. John D. Hollander, specialist în podiatrie, avertizează că "noi, ca oameni, purtăm în corpul nostru bacterii care, atunci când sunt expuse la o tăietură a pielii, pot provoca infecții dureroase sau care pun viața în pericol".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru a ține curată trusa de manichiură

Așa că, chiar dacă doar tu folosești uneltele, poți transporta foarte ușor ciuperci și germeni străini. Potrivit CDC, acest lucru poate duce la infecții precum piciorul atletului și chiar la oxiuri.

Dacă te-ai confruntat vreodată cu o ciupercă a unghiilor, cu siguranță te-ai pus la punct cu toate detaliile despre igienizarea trusei de manichiură. Curățarea uneltelor pentru unghii înseamnă mai mult decât apă și săpun. Ai mai jos câteva sfaturi pentru a te asigura că trusa de manichiură e sterilă.

Nu toate instrumentele de unghii sunt la fel. Evident, fiecare unealtă face ceva diferit, iar acest lucru înseamnă că și ele trebuie curățate diferit. Evaluează dacă suprafața instrumentului este poroasă sau neporoasă și acets lucru te va ajuta în procesul de curățare. Potrivit specialiștilor, materialul poros are crăpături care pot absorbi sau stoca substanțe exterioare.

Uneltele poroase vor necesita igienizare mai intensă. Pe de altă parte, materialele neporoase, cum ar fi metalul sau plasticul, sunt dure. De obicei, vor acumula bacterii și murdărie pe suprafața lor exterioară. Acest lucru înseamnă, în general, că uneltele neporoase vor necesita o curățare mai puțin profundă.

Reclamă

Pune instrumentele pentru unghii în peroxid de hidrogen sau alcool

Dacă ai peroxid de hidrogen sau alcool, aceste soluții pot fi utile pentru curățarea uneltelor pentru unghii.

Într-un interviu acordat pentru Byrdie, Amy Ling Lin, CEO și fondator al unui brand cu produse pentru unghii, explică că foarfecele, penseta și multe altele „pot fi dezinfectate prin înmuiere timp de 30 de minute cu alcool sau peroxid”.

Reclamă

Fierbe uneltele în apă

Dacă nu ai acces la un produs de curățare chimic precum peroxidul de hidrogen sau alcoolul, poți ucide majoritatea bacteriilor punând uneltele în apă clocotită. Healthline remarcă că, deși acest proces nu poate ucide 100% toate bacteriile, va ucide multe microorganisme. Este o modalitate eficientă de curățare a suprafețelor. Sursa medicală recomandă să aduci apa la 200 de grade Fahrenheit și să lași obiectele înăuntru timp de 30 de minute.

Utilizează un sterilizator

Uneori, un pas sau doi în plus față de rutina ta nu e ceva ușor de gestionat. Dacă acesta este cazul tău, îți recomandăm să iei în considerare achiziționarea unui sterilizator. Aceasta este o modalitate simplă de a dezinfecta suprafețele neporoase, spune health.com.

Păstrează instrumentele în mod corespunzător

În timp ce uneltele tale pentru unghii au fost ambalate într-o geantă elegantă și discretă, acesta ar putea să nu fie cel mai bun spațiu de depozitare pentru a le păstra curate. Dr. Hollander recomandă evitarea pungilor cu fermoar și a recipientelor mici pentru a le împiedica să adune bacterii. În plus, ar trebui să le păstrezi separat de alte instrumente.

E recomandat să le pui într-un prosop de hârtie după ce au fost curățate și să le păstrezi într-un sertar, pe un raft sau într-o pungă igienizată. Acesta este probabil unul dintre cei mai critici pași. Dacă nu faci tot posibilul pentru a păstra uneltele curate după ce ai făcut un efort pentru a le dezinfecta, acestea ar putea să fie din nou murdare în momentul în care le utilizezi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×