Reclamă

Sfaturi pentru îngrijirea unghiilor după vârsta de 50 de ani. Ce recomandă specialiștii în beauty

Pe măsură ce înaintăm în vârstă trebuie să acordăm și mai multă atenție îngrijirii personale. Părul și unghiile au de suferit în urma procesului de îmbătrânire. Astfel sănătatea lor trebuie să devină prioritară, susțin specialiștii în beauty. Descoperă câteva sfaturi pentru îngrijirea unghiilor după vârsta de 50 de ani.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 2 iunie 2023, 6:43

Mâinile sunt cartea de vizită a oricărei femei. Acestea trebuie să aibă un aspect îngrijit și sănătos. Pe măsură ce înaintezi în vârstă vei observa că aspectul unghiilor se schimbă. Acestea devin mult mai fragile și te poți confrunta cu tot felul de probleme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru îngrijirea unghiilor după vârsta de 50 de ani

Îngrijirea mâinilor și a unghiilor ar trebui să fie prioritară pentru orice femeie. Înaintarea în vârstă face ca unghiile să devină mai fragile, uscate și predispuse la rupere.

Alimentația trebuie pusă la punct, însă unghiile au nevoie de îngrijire și din exterior, susțin specialiștii.

De aceea, este foarte important să ai mai multă grijă la modul în care îți ajuți unghiile să fie sănătoase, mai ales după vârsta de 50 de ani.

Cu câțiva pași simpli te poți bucura de o rutină corectă de îngrijire a unghiilor chiar a tine acasă.

Reclamă

Hidratează mâinile și unghiile

Pe măsură ce înaintezi în vârstă vei observa că pielea este mai uscată. Acest lucru se întâmplă și în cazul unghiilor, care devin mult mai fragile.

Hidratarea ar trebui să fie prioritară, mai ales după vârsta de 50 de ani. Sănătatea unghiilor poate fi îmbunătățită folosind o loțiune hidratantă sau un ulei special conceput pentru unghii.

Reclamă

Acesta se aplică cel puțin o dată pe zi, susțin specialiștii în beauty. Unghiile vor rămâne în acest fel hidratate și vei împiedica ruperea lor.

Evită produsele care conțin chimicale periculoase

Una dintre modalitățile de obținere a unghiilor puternice este să iei în considerare evitarea produselor chimice.

Atunci când alegi lacul de unghii pe care urmează să-l folosești, citește cu mare atenție lista de ingrediente. Încearcă să alegi produse care nu conțin formaldehida, toluen și alte ingrediente dăunătoare, te sfătuiesc specialiștii de la Glamour.

Poartă mănuși atunci când faci curățenie

Substanțele pe care le folosim atunci când facem curățenie pot fi periculoase pentru mâini și unghii. Specialiștii recomandă să porți mănuși atunci când speli vasele sau pur și simplu faci curățenie în casă.

Descoperă și câteva trucuri utile pentru îndepărtarea prafului. Acest truc te va ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea unghiilor și să le ferești de eventualele probleme.

Folosește un tratament pentru unghii

Un întăritor de unghii poate fi ideal în astfel de momente. Există o mulțime de produse care pot ajuta la regenerarea unghiei și la prevenirea ruperii acestora cu ușurință. Sunt recomandate produsele care conțin biotină sau cheratină, elemente esențiale pentru sănătatea unghiilor.

Taie unghiile periodic

Manichiura trebuie întreținută cu mare atenție, în special după vârsta de 50 de nai. Se recomandă ca unghiile să fie scurte pentru a preveni ruperea acestora cu ușurință.

Descoperă ce tip de manichiură nu este recomandat după vârsta de 50 de ani. Forma unghiilor trebuie aleasă cu mare atenție, mai ales după vârsta de 50 de ani, când unghiile sunt predispuse la rupere.

Încearcă să ai o alimentație echilibrată

Sănătatea unghiilor pornește din interior. Este important să te asiguri că organismul tău primește necesarul zilnic de nutrienți. Unghiile puternice au nevoie de o alimentație corectă, bogată în alimente ce conțin proteine și acizi grași omega-3. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×