Reclamă

Supă cremă de spanac cu usturoi

Dacă te numeri printre iubitorii preparatelor cu spanac, îți oferim o rețetă de supă cremă de spanac cu usturoi. Este gustoasă și se prepară foarte ușor. Spanacul face parte dintre ingredientele considerate super-alimente. Atunci când este inclus în mod echilibrat în dietă, oferă o multitudine de beneficii organismului.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 17 mai 2022, 6:57

Spanacul se află pe lista celor mai sănătoare alimente datorită conținutului ridicat de substanțe nutritive. Acesta este bogat în minerale, vitamine, pigmenți și fitonutrienți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Această plantă are un conținut bogat de vitamine, precum vitamina A, vitamina B6, vitamina C și vitamina K. Dintre minerale, în spanac găsim potasiu, magneziu, zinc, fier și calciu. Are un conținut bogat și în betacaroten, luteină, xantină și clorofilă. În plus, este un aliment cu un conținut scăzut de grăsimi.

Dacă te-am convins cu aceste proprietăți și beneficii ale spanacului, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei de supă cremă.

Ingrediente

  • 500 gr spanac proaspăt
  • 1 ceapă
  • 1 cartof mare
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 l de apă sau supă de legume
  • 30 gr unt
  • 150 ml smântână de gătit
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • sare și piper, după gust.
Reclamă

Supă cremă de spanac cu usturoi – Mod de preparare

Începe cu pregătirea spanacului. Spală bine frunzele de spanac și lasă-le la scurs într-o sită.

Așază pe flacăra aragazului o oală cu 1 l de apă. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă o linguriță de sare în ea. Amestecă până când sarea se dizolvă. Când apa începe din nou să fiarbă, adaugă frunzele de spanac. Lasă-le 1 minut să se opărească, apoi transferă-le rapid, cu ajutorul unei spumiere, în alt vas cu apă foarte rece. Acest procedeu ajută frunzele de spanac să-și păstreze culoarea verde.

Curăță cartoful, clătește-l cu apă rece și taie-l în cuburi. Pune-l la fiert în apa în care ai opărit spanacul. Cartoful poate fi opțional, dar oferă consistență și textură cremoasă supei cremă.

Reclamă

Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune untul la topit. Curăță ceapa, toac-o mărunt, apoi adaug-o în untul topit. Adaugă și 2 căței de usturoi curățați și tocați rondele. Amestecă ingredientele din tigaie pentru a se pătrunde uniform.

Când încep să-și schimbe culoarea, stropește-le cu puțină supă fierbinte, rămasă de la fierberea cartofului. Astfel, ingredientele nu vor avea gust de prăjeală, dar se vor pătrunde mai rapid. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți prepara supa cremă.

Cum prepari delicioasa supă cremă de spanac cu usturoi

Când cartoful este bine pătruns și se poate pasa ca atunci când prepari piureul de cartofi, scurge apa fierbinte. Adaugă peste acesta ingredientele din tigaie și frunzele de spanac. Procesează-le cu ajutorul unui blender până când obții o pastă omogenă.

Adaugă smântâna de gătit, 1-2 căței de usturoi răzuiți și pătrunjelul verde. Potrivește gustul cu sare și piper și transformă ingredientele într-o pastă cremoasă.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării accesând GALERIA FOTO!

Oală cu spanac, smântână și pătrunjel
Smântâna se adaugă spre final de fierbere / Rețetepentrutoategusturile.ro

Mai fierbe supa cremă de spanac cu usturoi pentru 1-2 minute și potrivește-i textura adăugând câte puțin din supa în care a fiert cartoful.

Îți oferim și o rețetă de crutoane cu ierburi aromate, perfecte pentru a fi adăugate în supă. Poți savura supa cremă și cu felii de pâine prăjită, dacă nu ai timp să te ocupi și de crutoane.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×