Reclamă

Tort Diplomat la metru. Un tort elegant pentru ocazii deosebite

Pentru momente speciale petrecute alături de cei dragi, dar și pentru Sărbătorile de iarnă, merită preparată rețeta de tort diplomat la metru. Este un tort elegant, cu textură fină și gust divin, care cucerește pe oricine adoră deserturile.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 noiembrie 2022, 5:56

Tortul Diplomat este unul dintre dulciurile nelipsite de pe mesele organizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, dar și de la aniversări și alte evenimente deosebite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este un tort fără coacere, având la bază pișcoturi însiropate și o cremă cu multe fructe proaspete sau din compot. Nu este foarte dulce, este un tort fresh, cremos și răcoros. Se poate prepara sub diferite forme: rotund, sub formă de ruladă sau în tăvi de chec, de unde și denumirea ”la metru”.

Prepară-l și tu sub această formă, pentru că se montează mai ușor și se porționează mai frumos. Îți oferim în acest scop lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-ți ușura munca.

Tort Diplomat la metru – Ingrediente

Pentru prepararea acestui tort, ai nevoie de ingrediente pentru crema cu fructe, pișcoturi și ingrediente pentru decorul tortului.

Reclamă

Pentru cremă și baza tortului:

  • 1 pachet de pișcoturi Savoiardi
  • 350 ml de smântână pentru frișcă
  • 125 gr de zahăr
  • 2 ouă de mărime mare
  • 150 ml de lapte
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe cu extract de vanilie
  • 8 gr de gelatină (4 foi)
  • 450-500 gr de compot asortat de fructe
  • 250 gr compot de ananas, rondele,
  • coji de portocale confiate.

Pentru decor:

  • 200 ml de smântână pentru frișcă
  • 50 gr de zahăr pudră
  • căpșuni proaspete sau fructe la alegere.
Reclamă

Tort Diplomat la metru – Mod de preparare

Începe cu pregătirea formei în care vei monta tortul. Alege cea mai lungă tavă de chec pentru a da desertului acel aspect ”la metru”. Îmbracă una sau două forme de chec cu folie de prospețime. Apoi te poți ocupa de cremă.

Cum prepari crema pentru tort Diplomat la metru

Pune smântâna rece pentru frișcă în bolul mixerului. Pornește mixerul și amestecă smântâna până când începe să capete fermitate. Las-o deoparte și pune gelatina la hidratat în 3-4 linguri de apă rece.

Într-o crăticioară de inox, sparge ouăle și adaugă peste ele un praf de sare, vanilia și zahărul. Amestecă-le cu mixerul până când își dublează volumul și se deschid la culoare. Adaugă laptele, omogenizează și așază cratița pe foc de intensitate mică. Amestecă continuu, până când crema începe să capete consistență. Nu exagera cu fierberea pentru a nu se tăia crema. Stinge focul și adaugă în cremă gelatina bine scursă și cojile de portocală confiate. Amestecă bine pentru omogenizare, apoi lasă crema să se răcească.

Scurge fructele din compot și, dacă sunt mari, taie-le în bucăți mai micuțe.

După răcirea completă a cremei, amestec-o cu frișca bătută anterior și fructele scurse. Vezi aici cum se prepară și rețeta de ruladă Diplomat.

Cum montezi tort Diplomat la metru

În tava sau tăvile acoperite cu folie de prospețime așază rondele de ananas, iar în mijlocul acestora poți pune fructe mai mici, cum sunt de exemplu cireșele confiate. Toarnă crema cu fructe și niveleaz-o frumos. Trece pișcoturile prin sucul de la compot pentru o fracțiune de secundă și așază-le unul lângă altul, deasupra cremei. Pune tava la frigider peste noapte.

Colaj de poze cu pașii de montare a tortului în tava de chec
Pentru a avea aspectul de tort la metru, pentru montarea tortului se va folosi cea mai lungă tavă de chec / Rețetefeldefel

A doua zi, răstoarnă tortul pe platou și îmbracă-l în frișca bătută cu zahăr. Decorează-l după propria imaginație cu căpșuni sau alte fructe. Mai lasă-l la rece pentru a se așeza frumos pe platou, apoi îl poți porționa.

Iar dacă dorești să prepari și varianta clasică, sub formă rotundă, îți oferim rețeta de tort Diplomat cu fructe și frișcă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×