Reclamă

Calendarul fazelor lunii în februarie 2024. Cand pică Luna Plină și ce semnificație are

Modificări astrale au loc și în cea de-a doua lună a anului. Dacă vrei să afli despre calendarul fazelor lunii în februarie 2024, citește articolul de mai jos. Vezi ce înseamnă cu adevărat ultimul pătrar, luna nouă, primul pătrar sau luna plină. Toate au o însemnătate deosebită.

Cristiana Coman
Cristiana Coman
Publicat: 30 ianuarie 2024, 5:16

De cele mai multe ori, modificările lunare ajung să aibă un impact puternic asupra vieții noastre. Fiind primul corp ceresc ce se poate vedea cu ochiul liber, reușește să aducă atât efecte pozitive cât și negative. Indiferent cum percepem aceste mișcări, e important să știm despre ele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Calendarul fazelor lunii în februarie 2024

Potrivit specialiștilor, vor avea loc două evenimente importante în luna februarie. Este vorba despre Luna Plină și Luna Nouă. Cea de-a doua va intra în Vărsător, mai fiind denumită și Super Lună. Luna Plină va fi în Fecioară, având de asemenea multe caracteristici ale acestei zodii.

Fazele lunare reprezintă acele momente în care Luna este văzută de pe Pământ în moduri diferite, în funcție de unghiul abordat. Vedem astfel cu fiecare ocazie, o parte a Lunii luminată de Soare.

Rotația are loc la 29,5 zile, fiind una aproape circulară. În luna februarie, atunci când ne referim la Luna Nouă, aceasta se află între Soare și Pământ.

Astfel, discul său este luminat pe partea nevăzută, având loc pe data de 8 februarie. În cazul Lunii Pline, vorbim despre clipa în care astrul se află la 180 grade depărtare de soare, arată Astrology.com.

Reclamă

Momentul în care discul va fi luminat va putea fi urmărit pe 23 februarie. Fiecare zodie are în acele momente o altfel de caracteristică. Pot să profite astfel de acestea, sau să le identifice ca fiind dificile.

Prima Super Lună a anului are loc în februarie, fiind în zodia Vărsător. Cei mai mulți nativi se vor împăca acum cu deciziile luate și nu vor mai da înapoi de la nimic.

Specialiștii spun că noi începuturi se pot lega acum, asta pentru că viitorul pare mult mai atractiv. Unele zodii sunt sfătuite să nu-și piardă încrederea în sine.

Reclamă

Ce rol are Luna Plină în februarie 2024

Primul eveniment de acest gen din cea de-a doua lună a anului aduce emoțiile la suprafață și scoate la iveală speranțe. Luna Plină invită nativii să caute conexiuni reale, ce le vor aduce împliniri pe viitor. Vorbim în acest moment și despre îndeplinirea mai multor dorințe din trecut. Vor fi vești bune și în ceea ce privește finanțele.

Pe data de 1 februarie are loc Ultimul Pătrar. În acest moment, Luna este văzută doar pe jumătate. Evenimentul are loc la miezul nopții și se oprește la amiază.

Luna este luminată în proporție de 49%. Pe data de 5 februarie, Luna descrește, fiind luminată 10%. În data de 8 februarie, Luna Nouă ne aduce un moment important, spun cei de la Astronomy.com. Astrul se află acum între Pământ și Soare, însă este luminată 0%.

Pe 12 februarie, Luna descrește și începe să crească în aceeași zi. Pe 16 februarie are loc Ultimul Pătrar. Pe 19 februarie, avem o Lună în creștere, vizibilă 76%. Pe 23 februarie are loc Luna Plină, fiind luminată în proporție de 100%. Pe 27 februarie, luna descrește.

Află cum te ajută fazele lunii să-ți manifești dorințele și visurile. Idealurile tale pot deveni realitate

Cum are loc și care este motivul apariției Lunii Pline

Fenomenul lunii pline apare atunci când Pământul se află între Soare și Lună. Această aliniere unică permite ca întreaga parte a Lunii care este îndreptată către noi să strălucească în bătaia Soarelui.

Grație faptului că Luna orbitează în jurul Pământului, unghiul care lovește suprafața lunară și este reflectată înapoi către Pământ se schimbă și evoluează, oferind astfel o varietate de faze lunare.

Chiar dacă Luna Plină se întâmplă în momentul alinierii exacte între Pământ, Lună și Soare, în ochii noștri Luna pare plină timp de trei zile. Există o varietate de denumiri pentru a identifica momentele lunare. Acestea se regăsesc în moduri diferite în funcție de cultură și observații asupra Lunii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×