Cum să cureți corect placa de îndreptat părul

Placa de îndreptat părul este unul dintre cele mai utilizate instrumente de coafare a părului. De aceea este esențial să știi cum să o cureți corect.

Publicat: 18 ianuarie 2021, 13:41 / Actualizat: 20 June 2021, 11:56

Este important să curățăm în mod regulat instrumentele de înfrumusețare pe care le folosim. Și nu este deloc greu. Există o serie de gadgeturi ingenioase și soluții de curățare care să faciliteze întregul proces.

Cel mai probabil, curățarea plăcii de îndreptat părul sau a ondulatorului nu se numără frecvent printre prioritățile tale, însă îți recomandăm să nu mai neglijezi acest aspect.

Placa de îndreptat părul: cum o cureți

Acorzi o atenție deosebită modului în care îți curăți tenul și podoaba capilară, dar ajungi să îți pui singură bețe în roate atunci când omiți să igenizezi dispozitivele electrice de înfrumusețare sau pensulele de machiaj.

În ciuda aparențelor, plăcile de îndreptat părul și ondulatoarele au nevoie de la fel de multă îngrijire și atenție precum celelalte instrumente de machiaj.

Curățarea riguroasă le prelungește viața, ține bacteriile la distanță, asigură o funcționare optimă și contribuie la păstrarea vitalității părului. În plus, contribuie și la evitarea supraîncălzirii aparatului, scrie Glamour Magazine.

Potrivit lui Jo Robertson, expert în îngrijirea părului, neglijarea curățării plăcilor de îndreptat duce în timp la acumularea de murdărie. Aceasta nu numai că afectează calitatea produselor, dar poate dăuna și podoabei capilare.

După ce v-ați aranjat părul, așezați placa pe o suprafață rezistentă la căldură și lăsați-o să se răcească. Când s-a răcit, aceasta trebuie depozitată fără a înfășura cablul deoarece acest lucru va scurta durata de viață a produsului, iar cablul se va deteriora în timp, explică Robertson.

Prin urmare, nu este suficient doar să îți speli părul și să aplici produse de îngrijire. Modul în care ai grijă de dispozitivele tale de coafat influențează sănătatea podoabei tale capilare.

Poate că ești tentată să apelezi la șervețele umede atunci când vrei să elimini murdăria de pe suprafața plăcii de păr.

Deși rezultate pare a fi cel dorit, în realitate, acest tip de șervețele pot avea în compoziție urme de ulei. Acestea nu sunt potrivite pentru întreținerea plăcilor de îndreptat părul deoarece deteriorează în timp suprafețele.

Curățarea plăcii de păr este un proces foarte simplu. Nu ai nevoie decât de discuri demachiante din bumbac, alcool izopropilic (un alcool tehnic utilizat pentru curățarea aparatelor electronice) și o lavetă moale, umedă.

După ce ai scos placa de întins părul din priză și s-a răcit complet, aplică o cantitate mică de alcool izopropilic pe suprafața discului demachiant. Șterge ușor plăcile de ceramică, apoi curăță surplusul cu ajutorul lavetei umede. 

Pentru a avea rezultate, procesul de curățare trebuie realizat o dată pe săptămână. 

Recomandări pentru buna întreținere a plăcii de păr:

  • Curăță aparatele electrice de înfrumusețare o dată pe lună.
  • Evită să înfășori cablul de alimentare în jurul dispozitivului. Astfel, eviți distrugerea firelor și prelungești durata de viață a produsului.
  • Lasă placa de îndreptat părul să se răcească pe o suprafață rezistentă la căldură.
  • Nu ambala dispozitivul înainte de a se răci.
  • Așteaptă ca spray-ul cu protecție termică să se usuce înainte de a coafa părul. Eviți astfel transferul pe suprafața ceramică a plăcii de îndreptat.
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton și Meghan Markle, tribuna regală la Turneul de la Wimbledon, 2019. Kate poartă o rochie verde, Meghan Poartă o cămașă albă și o fustă cu o fundă neagră în talie, plus ochelari de soare
Divertisment
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa...
2
Kanye West, prezent la Fashion Icon Award, în anul 2015, în timp ce susține un discurs
Divertisment
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia. Rapper-ul a atras atenția tuturor cu alegerea sa
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia, pe străzile din Veneția. Acesta de obicei atrage atenția cu ținuta sa. Acum, ce a purtat pe chip a fost elementul care a atras atenția...
3
Regina Elisabeta la un eveniment din cadrul Westminster Abbey, 2018. Poartă un costum grena, accesorizat cu o pălărie grena, cu flori roz, fundal bej
Divertisment
Cine e nepotul preferat al Reginei Elisabeta. Prințul William și Prințul Harry nu ar fi favoriții ei
Mulți se întreabă cine e nepotul preferat al Reginei Elisabeta, dar, potrivit apropiaților, nu e nici Prințul William, nici Prințul Harry, ci o moștenitoare despre care puțini știu. Cei mai cunoscuți nepoți ai Reginei...
4
Kate Middleton, fotografie portret, într-o maletă roșie, în timp ce zâmbește
Divertisment
Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil. Ținuta îndrăzneață pentru care a optat Ducesa de Cambridge
Ducesa de Cambridge i-a luat din nou pe toți prin surpridere. Aceasta a arătat spectaculos, la fel ca întotdeauna, la cea mai recentă apariție în public. Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil,...
5
Alec și Ireland Baldwin, la Premiile Emmy, pe covorul roșu, în anul 2013
Divertisment
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară. Fiica lui Alec Baldwin are 26 de ani
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară, iar acest lucru a fost remarcat rapid de agențiile de modele. Tânăra de 26 de ani a semnat contracte cu mai multe agenții de modele. Numele ei...
PARTENERI
×