Reclamă

Cum să cureți corect placa de îndreptat părul

Placa de îndreptat părul este unul dintre cele mai utilizate instrumente de coafare a părului. De aceea este esențial să știi cum să o cureți corect.

Publicat: 18 ianuarie 2021, 13:41 / Actualizat: 20 iunie 2022, 15:45

Este important să curățăm în mod regulat instrumentele de înfrumusețare pe care le folosim. Și nu este deloc greu. Există o serie de gadgeturi ingenioase și soluții de curățare care să faciliteze întregul proces.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai probabil, curățarea plăcii de îndreptat părul sau a ondulatorului nu se numără frecvent printre prioritățile tale, însă îți recomandăm să nu mai neglijezi acest aspect.

Placa de îndreptat părul: cum o cureți

Acorzi o atenție deosebită modului în care îți curăți tenul și podoaba capilară, dar ajungi să îți pui singură bețe în roate atunci când omiți să igenizezi dispozitivele electrice de înfrumusețare sau pensulele de machiaj.

În ciuda aparențelor, plăcile de îndreptat părul și ondulatoarele au nevoie de la fel de multă îngrijire și atenție precum celelalte instrumente de machiaj.

Curățarea riguroasă le prelungește viața, ține bacteriile la distanță, asigură o funcționare optimă și contribuie la păstrarea vitalității părului. În plus, contribuie și la evitarea supraîncălzirii aparatului, scrie Glamour Magazine.

Reclamă

Potrivit lui Jo Robertson, expert în îngrijirea părului, neglijarea curățării plăcilor de îndreptat duce în timp la acumularea de murdărie. Aceasta nu numai că afectează calitatea produselor, dar poate dăuna și podoabei capilare.

După ce v-ați aranjat părul, așezați placa pe o suprafață rezistentă la căldură și lăsați-o să se răcească. Când s-a răcit, aceasta trebuie depozitată fără a înfășura cablul deoarece acest lucru va scurta durata de viață a produsului, iar cablul se va deteriora în timp, explică Robertson.

Prin urmare, nu este suficient doar să îți speli părul și să aplici produse de îngrijire. Modul în care ai grijă de dispozitivele tale de coafat influențează sănătatea podoabei tale capilare.

Reclamă

Poate că ești tentată să apelezi la șervețele umede atunci când vrei să elimini murdăria de pe suprafața plăcii de păr.

Deși rezultate pare a fi cel dorit, în realitate, acest tip de șervețele pot avea în compoziție urme de ulei. Acestea nu sunt potrivite pentru întreținerea plăcilor de îndreptat părul deoarece deteriorează în timp suprafețele.

Curățarea plăcii de păr este un proces foarte simplu. Nu ai nevoie decât de discuri demachiante din bumbac, alcool izopropilic (un alcool tehnic utilizat pentru curățarea aparatelor electronice) și o lavetă moale, umedă.

După ce ai scos placa de întins părul din priză și s-a răcit complet, aplică o cantitate mică de alcool izopropilic pe suprafața discului demachiant. Șterge ușor plăcile de ceramică, apoi curăță surplusul cu ajutorul lavetei umede. 

Pentru a avea rezultate, procesul de curățare trebuie realizat o dată pe săptămână. 

Recomandări pentru buna întreținere a plăcii de păr:

  • Curăță aparatele electrice de înfrumusețare o dată pe lună.
  • Evită să înfășori cablul de alimentare în jurul dispozitivului. Astfel, eviți distrugerea firelor și prelungești durata de viață a produsului.
  • Lasă placa de îndreptat părul să se răcească pe o suprafață rezistentă la căldură.
  • Nu ambala dispozitivul înainte de a se răci.
  • Așteaptă ca spray-ul cu protecție termică să se usuce înainte de a coafa părul. Eviți astfel transferul pe suprafața ceramică a plăcii de îndreptat.
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×