Reclamă

Cum să cureți corect placa de îndreptat părul

Placa de îndreptat părul este unul dintre cele mai utilizate instrumente de coafare a părului. De aceea este esențial să știi cum să o cureți corect.

Publicat: 18 ianuarie 2021, 13:41 / Actualizat: 20 iunie 2022, 15:45

Este important să curățăm în mod regulat instrumentele de înfrumusețare pe care le folosim. Și nu este deloc greu. Există o serie de gadgeturi ingenioase și soluții de curățare care să faciliteze întregul proces.

Cel mai probabil, curățarea plăcii de îndreptat părul sau a ondulatorului nu se numără frecvent printre prioritățile tale, însă îți recomandăm să nu mai neglijezi acest aspect.

Placa de îndreptat părul: cum o cureți

Acorzi o atenție deosebită modului în care îți curăți tenul și podoaba capilară, dar ajungi să îți pui singură bețe în roate atunci când omiți să igenizezi dispozitivele electrice de înfrumusețare sau pensulele de machiaj.

În ciuda aparențelor, plăcile de îndreptat părul și ondulatoarele au nevoie de la fel de multă îngrijire și atenție precum celelalte instrumente de machiaj.

Curățarea riguroasă le prelungește viața, ține bacteriile la distanță, asigură o funcționare optimă și contribuie la păstrarea vitalității părului. În plus, contribuie și la evitarea supraîncălzirii aparatului, scrie Glamour Magazine.

Reclamă

Potrivit lui Jo Robertson, expert în îngrijirea părului, neglijarea curățării plăcilor de îndreptat duce în timp la acumularea de murdărie. Aceasta nu numai că afectează calitatea produselor, dar poate dăuna și podoabei capilare.

După ce v-ați aranjat părul, așezați placa pe o suprafață rezistentă la căldură și lăsați-o să se răcească. Când s-a răcit, aceasta trebuie depozitată fără a înfășura cablul deoarece acest lucru va scurta durata de viață a produsului, iar cablul se va deteriora în timp, explică Robertson.

Prin urmare, nu este suficient doar să îți speli părul și să aplici produse de îngrijire. Modul în care ai grijă de dispozitivele tale de coafat influențează sănătatea podoabei tale capilare.

Reclamă

Poate că ești tentată să apelezi la șervețele umede atunci când vrei să elimini murdăria de pe suprafața plăcii de păr.

Deși rezultate pare a fi cel dorit, în realitate, acest tip de șervețele pot avea în compoziție urme de ulei. Acestea nu sunt potrivite pentru întreținerea plăcilor de îndreptat părul deoarece deteriorează în timp suprafețele.

Curățarea plăcii de păr este un proces foarte simplu. Nu ai nevoie decât de discuri demachiante din bumbac, alcool izopropilic (un alcool tehnic utilizat pentru curățarea aparatelor electronice) și o lavetă moale, umedă.

După ce ai scos placa de întins părul din priză și s-a răcit complet, aplică o cantitate mică de alcool izopropilic pe suprafața discului demachiant. Șterge ușor plăcile de ceramică, apoi curăță surplusul cu ajutorul lavetei umede. 

Pentru a avea rezultate, procesul de curățare trebuie realizat o dată pe săptămână. 

Recomandări pentru buna întreținere a plăcii de păr:

  • Curăță aparatele electrice de înfrumusețare o dată pe lună.
  • Evită să înfășori cablul de alimentare în jurul dispozitivului. Astfel, eviți distrugerea firelor și prelungești durata de viață a produsului.
  • Lasă placa de îndreptat părul să se răcească pe o suprafață rezistentă la căldură.
  • Nu ambala dispozitivul înainte de a se răci.
  • Așteaptă ca spray-ul cu protecție termică să se usuce înainte de a coafa părul. Eviți astfel transferul pe suprafața ceramică a plăcii de îndreptat.
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
O zână într-o rochie fluidă, într-un peisaj de toamnă
Horoscop
Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească
Aici ai lista cu zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Trei semne zodiacale vor afla exact ce au de făcut pentru a avea o viață mai bună. Liniștea sufletească este...
3
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
4
Regina Camilla, la un eveniment, într-o ținută albastră, din catifea
Divertisment
Regina consoartă Camilla și relația ei cu Familia Regală Britanică. A fost „cealaltă femeie”, dar acum este soția Regelui Charles al III-lea
Când Prințul Charles și Camilla Shand s-au întâlnit pentru prima dată la un meci de polo în 1970, cei doi nu aveau idee că legătura lor va declanșa o poveste de dragoste de-o viață...
5
O femeie care aranjează ceasul în timp ce demonstrează cum se schimbăr ora de iarnă în 2022
Timp liber
Ora de iarnă 2022. Când se schimbă ora în urma deciziei care s-a luat la Bruxelles
Oamenii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să schimbe ora. În anotimpul răcoros, acest lucru se face în ultimul weekend din luna octombrie. Ceasul trebuie dat cu o oră înapoi, însă la Bruxelles au...
PARTENERI
×