Reclamă

Cum să cureți corect placa de îndreptat părul

Placa de îndreptat părul este unul dintre cele mai utilizate instrumente de coafare a părului. De aceea este esențial să știi cum să o cureți corect.

Publicat: 18 ianuarie 2021, 13:41 / Actualizat: 20 iunie 2022, 15:45
O femeie se coafează cu ajutorul unei plăci de îndreptat părul.
plăcile de îndreptat părul și ondulatoarele au nevoie de la fel de multă îngrijire și atenție precum celelalte instrumente de machiaj / Shutterstock

Este important să curățăm în mod regulat instrumentele de înfrumusețare pe care le folosim. Și nu este deloc greu. Există o serie de gadgeturi ingenioase și soluții de curățare care să faciliteze întregul proces.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai probabil, curățarea plăcii de îndreptat părul sau a ondulatorului nu se numără frecvent printre prioritățile tale, însă îți recomandăm să nu mai neglijezi acest aspect.

Placa de îndreptat părul: cum o cureți

Acorzi o atenție deosebită modului în care îți curăți tenul și podoaba capilară, dar ajungi să îți pui singură bețe în roate atunci când omiți să igenizezi dispozitivele electrice de înfrumusețare sau pensulele de machiaj.

În ciuda aparențelor, plăcile de îndreptat părul și ondulatoarele au nevoie de la fel de multă îngrijire și atenție precum celelalte instrumente de machiaj.

Curățarea riguroasă le prelungește viața, ține bacteriile la distanță, asigură o funcționare optimă și contribuie la păstrarea vitalității părului. În plus, contribuie și la evitarea supraîncălzirii aparatului, scrie Glamour Magazine.

Reclamă

Potrivit lui Jo Robertson, expert în îngrijirea părului, neglijarea curățării plăcilor de îndreptat duce în timp la acumularea de murdărie. Aceasta nu numai că afectează calitatea produselor, dar poate dăuna și podoabei capilare.

După ce v-ați aranjat părul, așezați placa pe o suprafață rezistentă la căldură și lăsați-o să se răcească. Când s-a răcit, aceasta trebuie depozitată fără a înfășura cablul deoarece acest lucru va scurta durata de viață a produsului, iar cablul se va deteriora în timp, explică Robertson.

Prin urmare, nu este suficient doar să îți speli părul și să aplici produse de îngrijire. Modul în care ai grijă de dispozitivele tale de coafat influențează sănătatea podoabei tale capilare.

Reclamă

Poate că ești tentată să apelezi la șervețele umede atunci când vrei să elimini murdăria de pe suprafața plăcii de păr.

Deși rezultate pare a fi cel dorit, în realitate, acest tip de șervețele pot avea în compoziție urme de ulei. Acestea nu sunt potrivite pentru întreținerea plăcilor de îndreptat părul deoarece deteriorează în timp suprafețele.

Curățarea plăcii de păr este un proces foarte simplu. Nu ai nevoie decât de discuri demachiante din bumbac, alcool izopropilic (un alcool tehnic utilizat pentru curățarea aparatelor electronice) și o lavetă moale, umedă.

După ce ai scos placa de întins părul din priză și s-a răcit complet, aplică o cantitate mică de alcool izopropilic pe suprafața discului demachiant. Șterge ușor plăcile de ceramică, apoi curăță surplusul cu ajutorul lavetei umede. 

Pentru a avea rezultate, procesul de curățare trebuie realizat o dată pe săptămână. 

Recomandări pentru buna întreținere a plăcii de păr:

  • Curăță aparatele electrice de înfrumusețare o dată pe lună.
  • Evită să înfășori cablul de alimentare în jurul dispozitivului. Astfel, eviți distrugerea firelor și prelungești durata de viață a produsului.
  • Lasă placa de îndreptat părul să se răcească pe o suprafață rezistentă la căldură.
  • Nu ambala dispozitivul înainte de a se răci.
  • Așteaptă ca spray-ul cu protecție termică să se usuce înainte de a coafa părul. Eviți astfel transferul pe suprafața ceramică a plăcii de îndreptat.
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×