Reclamă

Mesaje de Sânziene 2024. Ce se urează pe 24 iunie

Pe data de 24 iunie 2024 au loc Sânzienele sau Drăgaica. Această sărbătoare are o mulțime de tradiții și obiceiuri. Datinile străvechi spun că fetele culeg sânziene și împletesc coronițe pe care le pun sub pernă pentru a-și visa alesul. Creștinii ortodocși celebrează și ei o eveniment important. Sânzienele coincid cu Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Descoperă și tu câteva mesaje de Sânziene 2024.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 23 iunie 2024, 6:47

Cele mai multe persoane aleg să-și serbeze onomastica în ziua de Sânziene. Persoanele care poartă numele de Sânziana, Sânzioana sau Simziana aleg să-și sărbătorească onomastica în această zi minunată. Este un prilej pentru a le trimite câteva gânduri bune celor care poartă un nume special.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mesaje de Sânziene 2024

Mai jos găsești mesaje de Sânziene 2024 pentru persoanele care își celebrează ziua de nume.

Fie ca această zi să-ți aducă doară bucurie. La mulți ani, Sânziana!

Ziua aceasta să te găsească într-o notă pozitivă. Viața să-ți fie plină de culoare și lumină. La mulți ani!

De ziua ta îți doresc doar fericire și bucurie. La mulți ani!

Reclamă

Numele tău este ca o melodie frumoasă pentru noi. Ne bucurăm că faci parte din viața noastră. La mulți ani, Sânziana!

Dorința mea pentru tine este să fii mereu fericită și încrezătoare. Ziua aceasta să-ți aducă doar bucurie.

Sânziana, fie ca dragostea pe care ți-o port să fie mereu alături de tine. Îți doresc tot binele din lume.

Reclamă

Cu ocazia onomasticii tale, îți doresc multă fericire și înțelegere. Viața să te surprindă în cele mai frumoase moduri. La mulți ani!

Îți doresc o zi plină de fericire și surprize plăcute. La mulți ani, Sânziana!

Sper că acest mesaj te găsește cu zâmbetul pe buze. La mulți ani, Sânziana!

Această zi ar trebui celebrată alături de cei dragi. La mulți ani, Sânziana! Fie ca familia și prietenii să-ți rămână mereu alături.

Superstiții legate de ziua de Sânziene

Se spune că Sânzienele sunt zânele bune, însă aceste zâne se pot transforma rapid dacă sunt înfuriate. Aceste făpturi desprinse din mitologia noastră trăiesc de regulă pe câmpii și în păduri. Sânzienele îi ajută pe gospodari să aibă recolte bogate și belșug în case.

Sânzienele își au originea în cultul Soarelui, scrie A1.ro. Drăgănica este sărbătorită cel mai adesea în mijlocul verii. Se mai spune că în noaptea de Sânziene se deschid cerurile, iar zânele bun ies în păduri pentru a face dansul ielelor.

Dacă Sânzienele sunt văzute dansând, acestea se vor înfuria, iar oamenii vor avea de suferit din cauza mâniei Ielelor. Cine îndrăznește să le vadă jocul se va îmbolnăvi și nu va mai găsi niciodată leac de vindecare.

Pe lângă tradiții și obiceiuri de Sânziene, există și multe superstiții. Dacă Sânzienele nu sunt celebrate și onorate, acesta vor încerca să-i pedepsească pe cei din jur.

Se spune că Sânzienele vor aduce boala și lipsurile în viața oamenilor. Sânzienele vor provoca furtuni și vijelii pentru a distruge recoltele.

Tradiția mai spune că cine nu crede în Sânziene va fi lovit de boală și neputință. O altă tradiție veche spune că nu ar trebui să faci curățenie de Sânziene, altfel vei avea ghinion. Este bine să le onorăm și s ce celebrăm așa cum se cuvine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×