Reclamă

Mesaje de Sânziene 2024. Ce se urează pe 24 iunie

Pe data de 24 iunie 2024 au loc Sânzienele sau Drăgaica. Această sărbătoare are o mulțime de tradiții și obiceiuri. Datinile străvechi spun că fetele culeg sânziene și împletesc coronițe pe care le pun sub pernă pentru a-și visa alesul. Creștinii ortodocși celebrează și ei o eveniment important. Sânzienele coincid cu Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Descoperă și tu câteva mesaje de Sânziene 2024.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 23 iunie 2024, 6:47

Cele mai multe persoane aleg să-și serbeze onomastica în ziua de Sânziene. Persoanele care poartă numele de Sânziana, Sânzioana sau Simziana aleg să-și sărbătorească onomastica în această zi minunată. Este un prilej pentru a le trimite câteva gânduri bune celor care poartă un nume special.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mesaje de Sânziene 2024

Mai jos găsești mesaje de Sânziene 2024 pentru persoanele care își celebrează ziua de nume.

Fie ca această zi să-ți aducă doară bucurie. La mulți ani, Sânziana!

Ziua aceasta să te găsească într-o notă pozitivă. Viața să-ți fie plină de culoare și lumină. La mulți ani!

De ziua ta îți doresc doar fericire și bucurie. La mulți ani!

Reclamă

Numele tău este ca o melodie frumoasă pentru noi. Ne bucurăm că faci parte din viața noastră. La mulți ani, Sânziana!

Dorința mea pentru tine este să fii mereu fericită și încrezătoare. Ziua aceasta să-ți aducă doar bucurie.

Sânziana, fie ca dragostea pe care ți-o port să fie mereu alături de tine. Îți doresc tot binele din lume.

Reclamă

Cu ocazia onomasticii tale, îți doresc multă fericire și înțelegere. Viața să te surprindă în cele mai frumoase moduri. La mulți ani!

Îți doresc o zi plină de fericire și surprize plăcute. La mulți ani, Sânziana!

Sper că acest mesaj te găsește cu zâmbetul pe buze. La mulți ani, Sânziana!

Această zi ar trebui celebrată alături de cei dragi. La mulți ani, Sânziana! Fie ca familia și prietenii să-ți rămână mereu alături.

Superstiții legate de ziua de Sânziene

Se spune că Sânzienele sunt zânele bune, însă aceste zâne se pot transforma rapid dacă sunt înfuriate. Aceste făpturi desprinse din mitologia noastră trăiesc de regulă pe câmpii și în păduri. Sânzienele îi ajută pe gospodari să aibă recolte bogate și belșug în case.

Sânzienele își au originea în cultul Soarelui, scrie A1.ro. Drăgănica este sărbătorită cel mai adesea în mijlocul verii. Se mai spune că în noaptea de Sânziene se deschid cerurile, iar zânele bun ies în păduri pentru a face dansul ielelor.

Dacă Sânzienele sunt văzute dansând, acestea se vor înfuria, iar oamenii vor avea de suferit din cauza mâniei Ielelor. Cine îndrăznește să le vadă jocul se va îmbolnăvi și nu va mai găsi niciodată leac de vindecare.

Pe lângă tradiții și obiceiuri de Sânziene, există și multe superstiții. Dacă Sânzienele nu sunt celebrate și onorate, acesta vor încerca să-i pedepsească pe cei din jur.

Se spune că Sânzienele vor aduce boala și lipsurile în viața oamenilor. Sânzienele vor provoca furtuni și vijelii pentru a distruge recoltele.

Tradiția mai spune că cine nu crede în Sânziene va fi lovit de boală și neputință. O altă tradiție veche spune că nu ar trebui să faci curățenie de Sânziene, altfel vei avea ghinion. Este bine să le onorăm și s ce celebrăm așa cum se cuvine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză porționată pe farfurie, alături de platoul cu ruladă, un dovlecel și usturoi
Rețete
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă....
2
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
4
portret al unei fete care zâmbește pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Vezi dacă te numeri printre ele
Atunci când planetele se aliniază, nativii au parte de zile perfecte. Află care sunt acele 3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Cu Mercur cu Rac ce vine alături de Saturn în...
5
O femeie care bea cafeaua la geam, îmbrăcată într-un halat alb
Horoscop
Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare. Nativii care se pot baza pe Univers
În timpul conjuncției Lunii cu Pluto, schimbarea este inevitabilă. Pe 24 iunie 2024 a avut loc o schimbare majoră care a influențat tranzitele cosmice. Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare...
PARTENERI
×