Reclamă

Muzee dedicate modei. Cele mai frumoase galerii din lume

Lumea modei este cu totul și cu totul fascinantă. Istoria este complexă și te poate uimi, dacă ai răbdare să te documentezi pe subiect, de aceea există muzee dedicate modei.

Avatar photo
Andrada Marinică
Publicat: 18 ianuarie 2021, 16:55 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:22
Clădirea Muzeului Christian Dior este pe lista de muzee dedicate modei
Muzeul Christian Dior este de fapt casa părintească a celebrului designer și este unul dintre cele mai frumoase muzee dedicate modei/Profimedia Images

În lume, în marile capitale ale modei, există și muzee dedicate modei, un domeniu atât de frumos. Acestea pot fi incluse pe lista lucrurilor de făcut o dată în viață, iar dacă ai o astfel de ocazie, nu ezita să profiți de ea. Muzeele din lista de mai jos găzduiesc adevărate colecții de artă.

Cele mai frumoase muzee din lume dedicate modei

De la Paris la New York, facem o trecere în revistă a celor mai frumoase muzee din lume dedicate fenomenului modei, pe care să le vizitezi măcar o dată în viață, datorită colecțiilor care fac deliciul pasionaților de artă și de modă.

Palais Galliera

Este un muzeu dedicat modei și se află în Paris. Acesta este în Palatul Ducesei de Galliera. Este vorba despre clădirea care din anul 1977 găzduiește an de an Săptămâna Modei de la Paris.

Sursă foto: Profimedia Images
Reclamă

Muzeul de Arte Decorative din Paris

Acesta se află într-o aripă a Muzeului Luvru. La interior se află sute de mii de articole vestimentare, piese care reprezintă fiecare secol în parte, de la secolul 13 încoace. Una dintre cele mai valoroase piese este prototipul unui costum donat de Christian Dior, creat în anul 1947.

Sursă foto: Profimedia Images
Reclamă

The Met

Este unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume și este situat în inima New York-ului, pe Fifth Avenue. În fiecare primăvară , MET adună oamenii importanți din lumea modei și a divertismentului, iar printre cele mai importante personalități mereu prezente este Anna Wintour.

Sursă foto: Profimedia Images

V&A Museum

Este unul dintre cele mai mari muzee din Europa, care adăpostește colecții de bijuterii, haine, obiecte de mobilier, din vremuri de demult și până în prezent.

Sursă foto: Profimedia Images

Muzeul Yves Saint Laurent este deschis din anul 2017 și adăpostește accesorii, schițe, fotografii și expoziții tematice. Se pot vizita chiar și saloanele de croitorie și biroul lui  Yves Saint Laurent.

Sursă foto: Profimedia Images

Muzeul Fashion Institute of Technology

Este în New York și e locul unde se pot vedea cele mai excentrice expoziții dedicate modei, dar și creații sculpturale ale lui Alexander McQueen.

Sursă foto: Profimedia Images

Muzeul Christian Dior

Este de fapt casa părintească a designerului tocmai pentru că familia sa a jucat un rol important în creativitatea lui. Și-a deschis porțile la sfârșitul anilor 90′ și găzduiește expoziții cu mare însemnătate pentru casa de modă cu același nume. 

Sursă foto: Profimedia Images

The Gucci Garden

Este visul lui Alessandro Michele, care a luat naștere în luna ianuarie a anului 2018. Acesta este situat în Palazzo della Mercanzia, Florența și are ca scop prezentarea faimoasei case de modă publicului larg. Aici sunt prezente mai mereu expoziții tematice, deci dacă ai vreodată ocazia să vizitezi Gucci Garden, nu trebuie să o ratezi pentru că este unul dintre cele mai frumoase muzee dedicate modei.

Sursă foto: Profimedia Images

The Museum of Lace and Fashion

Se află în Calais, Franța și este dedicată dantelei, considerată un material atât de seducător și de frumos. Sunt mulți designeri care și-au expus aici creațiile, printre care se numără Chanel, Dior, Valentino, Jean Paul Gaultier sau Margiela.

Sursă foto: Profimedia Images
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022. Vărsătorii se simt mai aproape de persoana iubită. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022 spune că nativii vor avea multe momente de cumpănă. Aceștia trebuie să țină cont de faptul că astrele vor fi întotdeauna acolo să le ofere o mână de...
4
icon
Cătălin Cazacu, pe un fotoliu, în tricou și pantaloni scurți, la CaTine.ro
CaTine
Interviu CaTine La Masculin cu Cătălin Cazacu: „Sunt un dezastru și un haos controlat”
Cătălin Cazacu este unul dintre sportivii de renume din motociclism. Pasionat, el a dus pasiunea pentru acest sport la un nivel atât de mare, încât recunoaște că nu se vede făcând altceva în această...
5
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
PARTENERI
×