Muzee dedicate modei. Cele mai frumoase galerii din lume

Lumea modei este cu totul și cu totul fascinantă. Istoria este complexă și te poate uimi, dacă ai răbdare să te documentezi pe subiect, de aceea există muzee dedicate modei.

Andrada Marinică
18 ianuarie 2021 la 16:55
Clădirea Muzeului Christian Dior este pe lista de muzee dedicate modei
Muzeul Christian Dior este de fapt casa părintească a celebrului designer și este unul dintre cele mai frumoase muzee dedicate modei/Profimedia Images

În lume, în marile capitale ale modei, există și muzee dedicate modei, un domeniu atât de frumos. Acestea pot fi incluse pe lista lucrurilor de făcut o dată în viață, iar dacă ai o astfel de ocazie, nu ezita să profiți de ea. Muzeele din lista de mai jos găzduiesc adevărate colecții de artă.

Cele mai frumoase muzee din lume dedicate modei

De la Paris la New York, facem o trecere în revistă a celor mai frumoase muzee din lume dedicate fenomenului modei, pe care să le vizitezi măcar o dată în viață, datorită colecțiilor care fac deliciul pasionaților de artă și de modă.

Palais Galliera

Este un muzeu dedicat modei și se află în Paris. Acesta este în Palatul Ducesei de Galliera. Este vorba despre clădirea care din anul 1977 găzduiește an de an Săptămâna Modei de la Paris.

Sursă foto: Profimedia Images

Muzeul de Arte Decorative din Paris

Acesta se află într-o aripă a Muzeului Luvru. La interior se află sute de mii de articole vestimentare, piese care reprezintă fiecare secol în parte, de la secolul 13 încoace. Una dintre cele mai valoroase piese este prototipul unui costum donat de Christian Dior, creat în anul 1947.

Sursă foto: Profimedia Images

The Met

Este unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume și este situat în inima New York-ului, pe Fifth Avenue. În fiecare primăvară , MET adună oamenii importanți din lumea modei și a divertismentului, iar printre cele mai importante personalități mereu prezente este Anna Wintour.

Sursă foto: Profimedia Images

V&A Museum

Este unul dintre cele mai mari muzee din Europa, care adăpostește colecții de bijuterii, haine, obiecte de mobilier, din vremuri de demult și până în prezent.

Sursă foto: Profimedia Images

Muzeul Yves Saint Laurent este deschis din anul 2017 și adăpostește accesorii, schițe, fotografii și expoziții tematice. Se pot vizita chiar și saloanele de croitorie și biroul lui  Yves Saint Laurent.

Sursă foto: Profimedia Images

Muzeul Fashion Institute of Technology

Este în New York și e locul unde se pot vedea cele mai excentrice expoziții dedicate modei, dar și creații sculpturale ale lui Alexander McQueen.

Sursă foto: Profimedia Images

Muzeul Christian Dior

Este de fapt casa părintească a designerului tocmai pentru că familia sa a jucat un rol important în creativitatea lui. Și-a deschis porțile la sfârșitul anilor 90′ și găzduiește expoziții cu mare însemnătate pentru casa de modă cu același nume. 

Sursă foto: Profimedia Images

The Gucci Garden

Este visul lui Alessandro Michele, care a luat naștere în luna ianuarie a anului 2018. Acesta este situat în Palazzo della Mercanzia, Florența și are ca scop prezentarea faimoasei case de modă publicului larg. Aici sunt prezente mai mereu expoziții tematice, deci dacă ai vreodată ocazia să vizitezi Gucci Garden, nu trebuie să o ratezi pentru că este unul dintre cele mai frumoase muzee dedicate modei.

Sursă foto: Profimedia Images

The Museum of Lace and Fashion

Se află în Calais, Franța și este dedicată dantelei, considerată un material atât de seducător și de frumos. Sunt mulți designeri care și-au expus aici creațiile, printre care se numără Chanel, Dior, Valentino, Jean Paul Gaultier sau Margiela.

Sursă foto: Profimedia Images
Recomandările CaTine.ro
1
O femeie care spală o tigaie încinsă la chiuvetă
Timp liber
De ce nu e recomandat să speli niciodată o tigaie încinsă cu apă rece
Ai observat cum, în timp, calitatea tigăii scade? Se deformează și începe să ardă jumătate din mâncare, iar cealaltă rămâne nefăcută. Poate ți s-a mai spus că nu e recomandat să speli niciodată o...
2
Kimberley Garner, apariție ravisantă pe covorul roșu la Cannes
Divertisment
Apariția sexy a lui Kimberley Garner la plajă. Cum s-a îmbrăcat modelul
Kimberley Garner a ales o destinație preferată de multe vedete pentru relaxare, plajele din Miami. Vedeta a ales un costum de baie care a atras toate privirile. Fotografii nu au putut trece cu vederea...
3
Paris Jackson pe covorul roșu îmbrăcată cu o rochie portocalie și o coroniță pe frunte
CaTine
Viața marcată de suferință a lui Paris Jackson
Moartea tatălui ei, Michael Jackson, a fost pentru Paris Jackson începutul unei perioade foarte lungi de suferință și autovătămare. Are doar 22 de ani, dar a trecut prin încercări prea dure pentru un adolescent....
4
Meghan Markle, fotografiată altături de fiul său Archie și Prințul Harry, este însărcinată pentru a doua oară.
Divertisment
Meghan Markle este din nou însărcinată. Ducesa de Sussex și Prințul Harry așteaptă al doilea copil
Meghan Markle este din nou însărcinată. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al cuplului pentru agenția britanică de știri Press Association, duminică, 14 februarie. Ducesa de Sussex și Prințul Harry așteaptă al...
5
icon
Statuete Oscar
Divertisment
Oscar 2021, lista scurtă a nominalizărilor: „Colectiv”, printre titlurile eligibile
Academia Americană de Artă și Științe Cinematografice a anunțat lista scurtă a nominalizarilor la Oscar 2021 pentru nouă categorii, inclusiv documentar și film internațional. „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a fost inclus la categoriile...
PARTENERI
×