Reclamă

Muzee dedicate modei. Cele mai frumoase galerii din lume

Lumea modei este cu totul și cu totul fascinantă. Istoria este complexă și te poate uimi, dacă ai răbdare să te documentezi pe subiect, de aceea există muzee dedicate modei.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 18 ianuarie 2021, 16:55 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:22

În lume, în marile capitale ale modei, există și muzee dedicate modei, un domeniu atât de frumos. Acestea pot fi incluse pe lista lucrurilor de făcut o dată în viață, iar dacă ai o astfel de ocazie, nu ezita să profiți de ea. Muzeele din lista de mai jos găzduiesc adevărate colecții de artă.

Cele mai frumoase muzee din lume dedicate modei

De la Paris la New York, facem o trecere în revistă a celor mai frumoase muzee din lume dedicate fenomenului modei, pe care să le vizitezi măcar o dată în viață, datorită colecțiilor care fac deliciul pasionaților de artă și de modă.

Palais Galliera

Este un muzeu dedicat modei și se află în Paris. Acesta este în Palatul Ducesei de Galliera. Este vorba despre clădirea care din anul 1977 găzduiește an de an Săptămâna Modei de la Paris.

Sursă foto: Profimedia Images
Reclamă

Muzeul de Arte Decorative din Paris

Acesta se află într-o aripă a Muzeului Luvru. La interior se află sute de mii de articole vestimentare, piese care reprezintă fiecare secol în parte, de la secolul 13 încoace. Una dintre cele mai valoroase piese este prototipul unui costum donat de Christian Dior, creat în anul 1947.

Sursă foto: Profimedia Images
Reclamă

The Met

Este unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume și este situat în inima New York-ului, pe Fifth Avenue. În fiecare primăvară , MET adună oamenii importanți din lumea modei și a divertismentului, iar printre cele mai importante personalități mereu prezente este Anna Wintour.

Sursă foto: Profimedia Images

V&A Museum

Este unul dintre cele mai mari muzee din Europa, care adăpostește colecții de bijuterii, haine, obiecte de mobilier, din vremuri de demult și până în prezent.

Sursă foto: Profimedia Images

Muzeul Yves Saint Laurent este deschis din anul 2017 și adăpostește accesorii, schițe, fotografii și expoziții tematice. Se pot vizita chiar și saloanele de croitorie și biroul lui  Yves Saint Laurent.

Sursă foto: Profimedia Images

Muzeul Fashion Institute of Technology

Este în New York și e locul unde se pot vedea cele mai excentrice expoziții dedicate modei, dar și creații sculpturale ale lui Alexander McQueen.

Sursă foto: Profimedia Images

Muzeul Christian Dior

Este de fapt casa părintească a designerului tocmai pentru că familia sa a jucat un rol important în creativitatea lui. Și-a deschis porțile la sfârșitul anilor 90′ și găzduiește expoziții cu mare însemnătate pentru casa de modă cu același nume. 

Sursă foto: Profimedia Images

The Gucci Garden

Este visul lui Alessandro Michele, care a luat naștere în luna ianuarie a anului 2018. Acesta este situat în Palazzo della Mercanzia, Florența și are ca scop prezentarea faimoasei case de modă publicului larg. Aici sunt prezente mai mereu expoziții tematice, deci dacă ai vreodată ocazia să vizitezi Gucci Garden, nu trebuie să o ratezi pentru că este unul dintre cele mai frumoase muzee dedicate modei.

Sursă foto: Profimedia Images

The Museum of Lace and Fashion

Se află în Calais, Franța și este dedicată dantelei, considerată un material atât de seducător și de frumos. Sunt mulți designeri care și-au expus aici creațiile, printre care se numără Chanel, Dior, Valentino, Jean Paul Gaultier sau Margiela.

Sursă foto: Profimedia Images
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie blondă și slabă îmbracă o pereche de blugi care i-au rămas mari pentru că a ținut o serie de obiceiuri simple care te ajută să slăbești
Sănătate
Obiceiuri simple care te ajută să slăbești. Activitățile zilnice benefice organismului
Pentru a te bucura de o viață sănătoasă ține cont de câteva obiceiuri simple care te ajută să slăbești. Acestea sunt activități zilnice care susțin organismul să se dezvolte corespunzător. De asemenea, specialiștii susțin...
3
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
4
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
5
Leni Klum, machiată, cu ruj roșu, la premiera Shotgun Wedding
Divertisment
Leni a mers pe covorul roșu cu tatăl său. Fiica lui Heidi Klum și Seal au atras toate privirile asupra lor
Leni a mers pe covorul roșu cu tatăl său, iar din imagini se poate că „este fata lui tati”. Duo-ul tată-fiică a participat la premiera plină de vedete a noului film al lui Jennifer...
PARTENERI
×