Reclamă

Muzee dedicate modei. Cele mai frumoase galerii din lume

Lumea modei este cu totul și cu totul fascinantă. Istoria este complexă și te poate uimi, dacă ai răbdare să te documentezi pe subiect, de aceea există muzee dedicate modei.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 18 ianuarie 2021, 16:55 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:22

În lume, în marile capitale ale modei, există și muzee dedicate modei, un domeniu atât de frumos. Acestea pot fi incluse pe lista lucrurilor de făcut o dată în viață, iar dacă ai o astfel de ocazie, nu ezita să profiți de ea. Muzeele din lista de mai jos găzduiesc adevărate colecții de artă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai frumoase muzee din lume dedicate modei

De la Paris la New York, facem o trecere în revistă a celor mai frumoase muzee din lume dedicate fenomenului modei, pe care să le vizitezi măcar o dată în viață, datorită colecțiilor care fac deliciul pasionaților de artă și de modă.

Palais Galliera

Este un muzeu dedicat modei și se află în Paris. Acesta este în Palatul Ducesei de Galliera. Este vorba despre clădirea care din anul 1977 găzduiește an de an Săptămâna Modei de la Paris.

Sursă foto: Profimedia Images
Reclamă

Muzeul de Arte Decorative din Paris

Acesta se află într-o aripă a Muzeului Luvru. La interior se află sute de mii de articole vestimentare, piese care reprezintă fiecare secol în parte, de la secolul 13 încoace. Una dintre cele mai valoroase piese este prototipul unui costum donat de Christian Dior, creat în anul 1947.

Sursă foto: Profimedia Images
Reclamă

The Met

Este unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume și este situat în inima New York-ului, pe Fifth Avenue. În fiecare primăvară , MET adună oamenii importanți din lumea modei și a divertismentului, iar printre cele mai importante personalități mereu prezente este Anna Wintour.

Sursă foto: Profimedia Images

V&A Museum

Este unul dintre cele mai mari muzee din Europa, care adăpostește colecții de bijuterii, haine, obiecte de mobilier, din vremuri de demult și până în prezent.

Sursă foto: Profimedia Images

Muzeul Yves Saint Laurent este deschis din anul 2017 și adăpostește accesorii, schițe, fotografii și expoziții tematice. Se pot vizita chiar și saloanele de croitorie și biroul lui  Yves Saint Laurent.

Sursă foto: Profimedia Images

Muzeul Fashion Institute of Technology

Este în New York și e locul unde se pot vedea cele mai excentrice expoziții dedicate modei, dar și creații sculpturale ale lui Alexander McQueen.

Sursă foto: Profimedia Images

Muzeul Christian Dior

Este de fapt casa părintească a designerului tocmai pentru că familia sa a jucat un rol important în creativitatea lui. Și-a deschis porțile la sfârșitul anilor 90′ și găzduiește expoziții cu mare însemnătate pentru casa de modă cu același nume. 

Sursă foto: Profimedia Images

The Gucci Garden

Este visul lui Alessandro Michele, care a luat naștere în luna ianuarie a anului 2018. Acesta este situat în Palazzo della Mercanzia, Florența și are ca scop prezentarea faimoasei case de modă publicului larg. Aici sunt prezente mai mereu expoziții tematice, deci dacă ai vreodată ocazia să vizitezi Gucci Garden, nu trebuie să o ratezi pentru că este unul dintre cele mai frumoase muzee dedicate modei.

Sursă foto: Profimedia Images

The Museum of Lace and Fashion

Se află în Calais, Franța și este dedicată dantelei, considerată un material atât de seducător și de frumos. Sunt mulți designeri care și-au expus aici creațiile, printre care se numără Chanel, Dior, Valentino, Jean Paul Gaultier sau Margiela.

Sursă foto: Profimedia Images
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×