Reclamă

Penelope Cruz, despre eforturile pentru a te face cunoscută în lumea cinematografică

Fetița cu codițe și zâmbet larg a devenit una dintre cele mai frumoase femei din lumea filmului. De la debut și până în prezent aparițiile sale sunt întotdeauna pline de eleganță și stil. Penelope Cruz a reușit să obțină de-a lungul carierei sale nenumărate premii care să-i ateste talentul și unicitatea în lumea cinematografică.

Publicat: 29 aprilie 2021, 7:01 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 15:20

Născută la 28 aprilie 1974 în Spania, Penelope Cruz, s-a făcut remarcată de la o vârstă fragedă prin talentul și hotărârea sa. Deși debutul său a avut loc la vârsta de 15 ani, Penelope și-a exprimat dorința de a fi în lumina reflectoarelor încă din copilărie. Cu personalitatea sa luminoasă a reușit să fure inimile tuturor și să devină o adevărată sursă de inspirație. În cadrul Premiilor Cesar din 2018 actrița a primit Premiul de Onoare. O recunoaștere onorifică a talentului și carierei sale. Cea de-a 43-a gală a Premiilor Cesar a surprins-o într-o ipostază plină de emoție și recunoștință. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Penelope Cruz una dintre cele mai frumoase femei din lumea filmului

Copilăria a surprins-o pe fetița cu codițe în Spania. Aici a descoperit pentru prima dată dragostea pentru dans. Părinții i-au susținut pasiunea, iar Penelope a practicat baletul clasic pentru 9 ani. Un astfel de dans necesită multă disciplină și rigoare, lucru care a ajutat-o cu siguranță în cariera sa cinematografică. Tot prin balet, Penelope și-a desăvărșit unele dintre cele mai frumoase trăsături: grația și eleganța. Cel care i-a trezit interesul pentru lumea filmului a fost însuși tatăl său. După ce a început să descopere lumea filmului, nimic nu i-a mai stat în cale. Încă din adolescență actrița a încercat să ia parte la cât mai multe castinguri pentru diferite producții. Felul său de a fi, plină de viață cu o personalitate exuberantă continuă să impresioneze oamenii cu fiecare apariție.

Pașii mărunți ai Penelopei pentru o carieră de succes

După debutul său într-un clip muzical, actrița s-a făcut remarcată la un post de televiziune din Spania. A fost locul unde pentru prima dată reflectoarele străluceau asupra ei. Adolescenta Penelope a avut șansa să gazduiască o emisiune special dedicată tinerilor de vârsta sa. La puțin timp după această reușită, Penelope Cruz era din ce în ce mai aproape de visul său.

Lumea filmului a așteptat-o, iar adolescenta era gata să demonstreze talentul și iubirea sa pentru arta cinematografică. La doar 19 ani primește primul său rol principal în filmul Jamo, Jamo, unde îl va cunoaște pe viitorul său soț. Filmul i-a adus prima sa nominalizare la categoria ”Cea mai bună actriță” în cadrul Premiilor Goya.

Reclamă

Penelope Cruz și-a întâlnit iubirea pe platoruile de filmare

Penelope Cruz și-a întâlnit iubirea vieții cu mult înainte să știe că avea să-i devină soț și tată a doi copii minunați. Javier Bardem, actualul soț al actriței, a fost partenerul de scenă într-unul din filmele de la începuturile carierei sale.

Penelope Cruz l-a întâlnit pe Javier chiar pe platourile de filmare ale peliculei Jamon Jamon în anul 1992. Cu toate acestea, la acel moment nu a existat nicio legătură amoroasă între ei. Cei doi au început să se întâlnească abia în 2007, urmând să se căsătorească trei ani mai târziu.

Reclamă

Cei doi au împreună doi copii minunați care se bucură de toată afecțiunea părinților. Penelope și Javier au avut grijă să aleagă două nume deosebite pentru copiii lor. Băiețelul în vârstă de 11 ani se numește Leo, în timp ce fetița lor poartă numele de Luna. Pe lângă iubirea pe care o primește din partea soțului și a copiilor, Penelope are parte în viața sa de prietenii deosebite.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Penelope Cruz într-o rochie neagră alături de sățul ei Javier Bardem îmbrăcat într-un costum albastru în timp ce stau la un pupitru de la festivalul internațional de film Cannes
Javier Bardem, actualul soț al actriței, i-a fost partener de scenă într-unul din filmele de la începuturile carierei sale / Getty Images

O carieră de succes vine cu suișuri și coborâșuri

Plecarea sa la New York marchează un nou început pentru cariera în cinematografie. Chiar dacă a plecat cu gândul de a studia în continuare baletul, Penelope a continuat să joace în numeroase filme spaniole. Filmul The Hi-Lo Country a reprezentat o adevărată provocare pentru actriță fiind unul dintre primele sale filme în engleză. Determinarea și dragostea pentru film au ajutat-o pe actriță să depășească acest obstacol din cariera sa.

Vanilla Sky rămâne filmul care a propulsat-o pe actriță în cariera sa. Alături de Tom Cruise a reușit să-și pună în evidență talentul pentru actorie. Povestea aduce la lumină încercările tânărului David Adams de a regăsi iubirea adevărată. Tânărul bogat cu o viață fără griji își întâlnește iubirea, interpretată de Penelope Cruz, dar o pierde din cauza unor greșeli. Pe tot parcursul poveștii actrița îl poartă într-o călătorie plină de romantism și comedie. Filmul s-a bucurat de încasări foarte mari, iar prestația actriței a fost recunoscută de nenumărate publicații. Criticii de film i-au remarcat rând pe rând șarmul și talentul care au consacrat-o în cariera sa.

Ca orice mare actriță, Penelope, a avut parte de suișuri și coborâșuri în cariera sa. După succesul pe care l-a înregistrat cu rolul din filmul Vannila Sky a avut parte de o serie de roluri mai puțin potrivite pentru personalitatea sa. Multe publicații i-au criticat apariția în film, chiar dacă acesta s-a bucurat de încasări semnificative. Penelope Cruz nu s-a lăsat mai prejos și a continuat să învețe din greșeli pentru a avansa în cariera mult dorită.

Frumusețea deosebită i-a pus unori piedici în carirea de actriță

O femeie care se bucură de o frumusețe rară poate întâmpina de multe ori piedici în cariera sa. Într-una din declarațiile sale, Penelope, mărturisea publicului:

”Cel mai dificil lucru din lume este să începi o carieră atunci când ceilalți te cunosc doar pentru frumusețea ta, este foarte greu să fii luată în serios ca actriță. Nimeni nu te va lua în serios în momentul în care ești cunoscută drept o femeie drăguță.”

Efortul pe care l-a depus în cariera sa de actriță a fost cu atât mai mare. Penelope Cruz a trebuit să demonstreze cu fiecare rol talentul său pentru a putea fi luată în serios. Pentru a-i face pe ceilalți să facă abstracție de frumusețea ei, Penelope s-a remarcat prin rolurile puternice, dar în același timp șarmante pe care le-a avut de-a lungul carierei. Cu toate acestea, frumusețea actriței nu trebuie privită ca un blestem.

Penelope a știut întotdeauna să-și pună în evidență silueta și trăsăturile prin aparițiile sale pline de stil. Mai mult, frumusețea răpitoare a actriței i-a oferit șansa să pozeze pentru nume sonore din lumea editorială. Actrița a avut de-a lungul carierei multe apariții spectaculoase pe coperta revistei Vogue din Franța și Spania.

Inteligența este arma ei secretă

Dacă la începutul carierei limba engleză i-a pus câteva piedici, acum actrița se mândrește cu o vastă cunoaștere a limbilor străine. Pasiunea pentru film a determinat-o să ofere tot ce are mai bun pe platourile de filmare. Penelope Cruz a interpretat numeroase roluri în spaniolă, egnleză, italiană chiar și franceză. Acest talent pe care l-a dobândit pentru învățarea limbilor străine i-a fost răsplătit în 2009. Penelope a câștigat Premiul Oscar pentru ”Cea mai bună actriță în rol secundar feminin” cu interpretarea sa din filmul Vicky Cristina Barcelona.

Este una dintre puținele actrițe care reușește să obțină un premiu pentru vorbirea a două limbi diferite în aceasi peliculă cinematografică. Revendicările actriței nu se opresc aici. Pe lângă Oscarul din 2009, a adus acasă un Premiu Goya și BAFTA. În același an actrița a primit alte două nominalizări importante pentru rolul din musicalul Nine. Actrița a fost nominalizată atât la Globurile de Aur cât și la SAG Awards.

Pe lângă toate premiile pe care actrița le-a obținut de-a lungul carierei, în 2019 aceasta a primit trofeul onorific Donastia la Festivalul de Film San Sebastian. Actrița declara atunci:

”Am primit vestea premiului Donastia plină de emoție și recunoștină pentru imensa onoare pe care mi-o face Festivalul de Film San Sebastian.”

Premiul a fost cu atât mai important pentru actrița care a participat la acest festival încă de la începuturile carierei sale. De altfel, trofeul vine ca o recunoaștere a talentului și muncii sale pe care le-a demonstrat pe tot parcursul carierei.

Cea mai așteptată apariție a actriței este în filmul The 355. Penelope va juca alături de nume sonore din lumea filmului. Printre starurile filmului se numără și actorul româno-american Sebastian Stan. Filmul a fost anunțat pentru anul 2022, iar noi așteptăm cu sufletul la gură interpretarea Penelopei Cruz.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
2
O femeie frumoasă care stă pe o stâncă și ilustrează una dintre zodiile ghinioniste în luna martie 2024
Horoscop
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în luna martie 2024 sunt reprezentate de Leu, Balanță și Vărsător. Astrele spun că planeta Pluto va avea o influență directă asupra acestor nativi. Este unul dintre motivele pentru care...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
4
Mai mulți ghiocei albi care se află sub un șnur de mărțișor
Timp liber
Pe ce parte se poartă mărțișorul. Tradiții mai puțin cunoscute
Prima zi din luna martie are o însemnătate aparte. Este și momentul în care multe persoane primesc în dar un mărțișor. În timp ce în ultimii ani au devenit tot mai populare brățările de...
5
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
PARTENERI
×