Reclamă

Adevărul despre criolipoliză. Ce este, cum funcționează și care sunt rezultatele reale pentru siluetă

Criolipoliza este unul dintre cele mai populare tratamente non-invazive de reducere a grăsimilor. Acesta se referă la reducerea celulelor adipoase prin expunerea lor la temperaturi scăzute. Care este adevărul despre criolipoliză.

Publicat: 3 iulie 2021, 7:50

Adesea numită „înghețarea grăsimilor”, criolipoliza reduce depozitele de grăsime care nu pot fi eliminate prin exerciții fizice și dietă. Rezultatele criolipolizei sunt naturale și pe termen lung.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți scăpa de grăsimea în exces prin intermediul criolipolizei

Criolipoliza reduce cu succes depunerile de grăsime rezistente din organism. În lucrarea sa științifică, „Cryolipolysis For Noninvasive Body Contouring: Clinical Efficacy And Pacient Satisfaction”, cercetătorul Nils Krueger explică modul în care aceasta funcționează: „ celulele grase sunt mai sensibile la rece decât alte celule ale pielii. Aplicarea precisă a temperaturilor reci declanșează distrugerea celulelor adipoase”.

Pentru a izola zona de grăsime se folosește un aplicator. Aceste este așezat pe zona vizată și „aspiră” porțiunea de piele cu grăsime. Zona vizată este expusă la temperaturi controlate cu precizie, care sunt suficient de reci pentru a îngheța stratul de grăsime subcutanată, dar nu suficient de joase pentru a afecta țesutul suprapus. Aceste celule de grăsime „înghețate” se „cristalizează”, ceea ce determină divizarea membranei celulare.

Celulele adipoase distruse nu mai pot stoca grăsime. De asemenea, acestea trimit un semnal către sistemul limfatic al corpului, „comunicându-i” despre celulelor distruse. Acest proces natural are loc pe parcursul mai multor săptămâni.

Criolipoliza are unele lucruri în comun cu liposucția, în principal pentru că ambele proceduri elimină celulele adipoase din corp. Criolipoliza stimulează procesele metabolice să elimine în mod natural celulele grase „moarte” din organism. Liposucția este o procedură invazivă și folosește un tub pentru a aspira celulele adipoase din corp.

Reclamă

Adevărul despre criolipoliză

Criolipoliza nu este pentru toată lumea. Procedura non-invazivă este cea mai indicată pentru reducerea grăsimii, pentru persoanele care sunt în general active și sănătoase, dar care au încă dificultăți în unele zone „încăpățânate”, potrivit presei de specialitate.

Cum funcționează criolipoliza pentru cei ce vor să slăbească

Reclamă

Criolipoliza este recomandată pentru zonele: de sub bărbie și linia maxilarului, pentru coapse, abdomen, fese și brațe. Trebuie să ai însă suficientă grăsime pentru ca aplicatorul să adere pe piele. Ședințele durează aproximativ 45 de minute. Dacă te îngrași, cel mai probabil și zonele pe care le-ai tratat vor fi „afectate”.

Vei vedea rezultatele abia după câteva ședințe. Cel puțin două. Cel mai bune rezultate pot fi remarcate între trei și șase luni de la începerea tratamentului.

O femeie brunetă, se află pe un pat, într-un salon de înfrumusețare și trece printr-un tratament de criolipoliză
el mai bune rezultate pot fi remarcate între trei și șase luni de la începerea tratamentului / Shutterstock

Ce contraindicații are criolipoliza

Deși cercetările asupra acestui tratament sunt încă la început, criolipoliza este în general privită ca o procedură sigură, non-invazivă.

Persoanele cu sistemul imunitar slăbit nu sunt candidații ideali pentru aceasta. De asemenea, nici cele cu anumite afecțiuni ce pot întâmpina complicații medicale. În rândul celor ce ar trebui să evite criolipoliza se numără:

  • femeile însărcinate sau cele care alăptează
  • persoanele care suferă de afecțiuni inflamatorii ale pielii
  • cei care au suferit o leziune recentă în zona corpului supusă tratamentului
  • persoanele utilizează pe termen lung medicamente anticoagulante
  • cei care au antecedente de hernie
  • persoanele care au dispozitive medicale active implantate, cum ar fi stimulatoarele cardiace
  • cei care suferă de alergie la propilen glicol sau alcool izopropilic.

Protocolul de tratament diferă în funcție de salonul la care alegi să mergi sau zona pe care o țintești și bineînțeles câte ședințe ai nevoie. Pe măsură ce acest tratament devine mai popular, apar și procedurile de acest tip contrafăcute. Deși prețul ar putea fi mai accesibil, acestea au, de asemenea, potențialul de a fi dăunătoare pielii tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
3
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
4
Julie Andrews într-un sacou alb în timp ce intră într-o mașină
Divertisment
Transformarea incredibilă prin care a trecut o actriță venerabilă de la Hollywood. Paparazzi au surprins-o pe stradă la 88 de ani
Aceasta este transformarea incredibilă prin care a trecut o actriță venerabilă de la Hollywood. Paparazzi au surprins-o pe vedeta în vârstă de 88 de ani. Actrița a ieșit la plimbare și s-a bucurat de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×