Adesea numită „înghețarea grăsimilor”, criolipoliza reduce depozitele de grăsime care nu pot fi eliminate prin exerciții fizice și dietă. Rezultatele criolipolizei sunt naturale și pe termen lung.
Cum poți scăpa de grăsimea în exces prin intermediul criolipolizei
Criolipoliza reduce cu succes depunerile de grăsime rezistente din organism. În lucrarea sa științifică, „Cryolipolysis For Noninvasive Body Contouring: Clinical Efficacy And Pacient Satisfaction”, cercetătorul Nils Krueger explică modul în care aceasta funcționează: „ celulele grase sunt mai sensibile la rece decât alte celule ale pielii. Aplicarea precisă a temperaturilor reci declanșează distrugerea celulelor adipoase”.
Pentru a izola zona de grăsime se folosește un aplicator. Aceste este așezat pe zona vizată și „aspiră” porțiunea de piele cu grăsime. Zona vizată este expusă la temperaturi controlate cu precizie, care sunt suficient de reci pentru a îngheța stratul de grăsime subcutanată, dar nu suficient de joase pentru a afecta țesutul suprapus. Aceste celule de grăsime „înghețate” se „cristalizează”, ceea ce determină divizarea membranei celulare.
Celulele adipoase distruse nu mai pot stoca grăsime. De asemenea, acestea trimit un semnal către sistemul limfatic al corpului, „comunicându-i” despre celulelor distruse. Acest proces natural are loc pe parcursul mai multor săptămâni.
Criolipoliza are unele lucruri în comun cu liposucția, în principal pentru că ambele proceduri elimină celulele adipoase din corp. Criolipoliza stimulează procesele metabolice să elimine în mod natural celulele grase „moarte” din organism. Liposucția este o procedură invazivă și folosește un tub pentru a aspira celulele adipoase din corp.
Adevărul despre criolipoliză
Criolipoliza nu este pentru toată lumea. Procedura non-invazivă este cea mai indicată pentru reducerea grăsimii, pentru persoanele care sunt în general active și sănătoase, dar care au încă dificultăți în unele zone „încăpățânate”, potrivit presei de specialitate.