Acizii grași Omega-3 sunt grăsimi esențiale care joacă un rol crucial în menținerea sănătății generale. Spre deosebire de alte tipuri de grăsimi, corpul nostru nu produce singur Omega-3 în cantități suficiente. Acest lucru înseamnă că trebuie să suplinim cu alimentele pe care le consumăm.
Alimente cu la fel de mulți Omega-3 ca somonul
Acizii grași Omega-3 vin în trei tipuri principale: ALA (acid alfa-lionelic), care se găsește în sursele pe bază de plante, DHA (acid docosahexaenoic) și EPA (acid eicosapentaenoic), care se găsește în sursele marine. Epa și DHA sunt omega-3 cel mai des asociate cu sănătatea cardiovasculară, a creierului și a rinichilor și sunt importante în timpul sarcinii. EPA, cât și DHA se găsesc în fiecare celulă a corpului nostru. Mai jos găsești o listă de alimente cu la fel de mulți acizi grași Omega-3 ca somonul
Nuci
Când vine vorba de acizi grași Omega-3, nucile sunt o opțiune incredibilă pe bază de plante. Cu aproximativ 2.500 mg de ALA pe poți, nucile conțin niveluri mai de Omega-3. DE fapt, nucile sunt singurel care sunt o sursă constantă de acizi grași ALA Omega-3. Nucile pot di integrate cu ușurință în preparate și pot fi luate ca gustare în zilele tale aglomere.
Semințele de chia
Semințele de chia sunt o sursă de plante de acizi grași Omega-3. În special ALA. Semințele de chia conțin mai mulți Omage-3 per poțrie decat somonul. Semințele impresionează la nivel global. În plus, uleiul de chia este o sursă excelentă, concentrată de ALA, cu o aromă specială.
Marcou
Când vine vorba de conținutul Omega-3, macroul este un peste impresionant care depășește somonul. În timp ce mulți oameni asociază somonul cu niveluri ridicate de Omega-3, macroul oferă de fapt până la 5.130 mg de acizi grași pe porție. Acest lucru face din macrou una dintre cele mai bogate surse naturale ale acestor acizi grași esențiali.