Reclamă

Care este averea Reginei Elisabeta a II-a. Cât de bogată e și din ce face bani

Fanii Familiei Regale a Marii Britanii sunt din ce în ce mai interesați de lucruri personale legate de Majestatea Sa. Acum s-a aflat care este averea Reginei Elisabeta a II-a, cât de bogată e și din ce face bani.

Publicat: 25 august 2022, 8:17

Regina Elisabeta a II-a este foarte bogată. Ea posedă numeroase palate, diademe cu diamante strălucitoare, un pian din aur masiv, Hyde Park, aproape fiecare lebădă din Regatul Unit, precum și o mănăstire.

După acestea, s-ar putea să te întrebi totuși câți bani are cu adevărat în bancă. Este complex, deoarece o mare parte din ceea ce pretinde Regina că deține aparține de fapt „Firmei regale”.

Care este averea Reginei Elisabeta a II-a

Potrivit Forbes, coroana controlează active de aproape 28 de miliarde de dolari prin intermediul companiei. Aceasta e de fapt cunoscută sub numele de „Monarchy PLC”. La o numărare rapidă a activelor sale valoarea estimată a Palatului Kensington este de 630 de milioane de dolari, Palatul Buckingham valorează 4,9 miliarde de dolari, Ducatul de Cornwall are o valoare de 1,3 miliarde de dolari, Ducatul de Lancaster are o valoare de 748 de milioane de dolari, iar Crown Estate Scotland are o valoare de 592 de milioane de dolari. Valoarea totală a Crown Estate este de 19,5 miliarde de dolari, scrie marca.com.

Regina Elisabeta, la o întâlnire cu Corpul Diplomaților, la Palatul Buckingham
Regina Elisabeta nu va mai locui la Palatul Buckingham / Getty Images

Cu toate acestea, nu toți acești bani sunt deținut de Familia Regală Britanică. Trezoreria britanică este proprietarul unora dintre ele. De exemplu, Crown Estate.

Reclamă

Ce înseamnă Crown Estate și cât valorează

Deși teoretic este proprietatea monarhului domnitor pe toată durata domniei, nici ei, nici guvernul nu sunt proprietarii legali ai moșiei coroanei.

În schimb, aceasta este gestionată de un consiliu extern. Potrivit Forbes, Crown Estate a produs profituri de 475 de milioane de lire sterline în 2020. Familia Regală a primit 25% (cunoscut sub numele de Grant Suveran), iar Trezoreria Britanică a primit restul de 75%. Numai acea sumă de grant pentru acel an a fost de 86,3 milioane de lire sterline.

Reclamă

Regina profită de pe urma instituției regale în ansamblu, dar are și propria ei colecție unică de active.

Aceste active au în componență, dar nu se limitează la proprietăți imobiliare, care includ Sandringham House și Balmoral Castle. Majestatea sa deține de asemenea și o colecție de artă și bijuterii cu adevărat enormă.

Regina Elisabeta într-o rochie labă cu o diademă din pietre rpețioase pe cap
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham din Norfolk. Majestatea Sa urmează să-și petreacă timpul acolo / Getty Images

O moștenire în valoare de aproximativ 70 de milioane de lire sterline, inclusiv numeroase opere de artă importante, a fost dată Reginei de către Regina Mamă. Majestatea Sa a stabilit deja că cele mai importante obiecte lăsate de mama ei în urmă vor fi mutate în Colecția Regală. Acolo vor fi „păstrate cu încredere pentru națiune”, relatează BBC.

În plus, Prințul Philip, regretatul soț al Reginei, ar fi lăsat o moștenire în valoare de aproximativ 10 milioane de lire sterline. Aceasta includea 3.000 de cărți și o colecție de picturi Edward Seago.

Regina Elisabeta a II-a nu își ascunde adevărata avere

Regina „a împins cu succes guvernul să modifice un proiect de lege pentru a ascunde publicului averea ei privată”. Aceasta este informația care reiese dintr-un articol publicat de The Guardian în februarie 2021.

Acest lucru ar fi avut loc în anii 1970. „A ținut sub secret acțiunile și activele private ale Reginei cel puțin până în 2011”.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a negat această acuzație, potrivit The Sun, spunând că „orice afirmație că suveranul a oprit legislația este absolut falsă”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de viitor. Relațiile amoroase încep să prindă contur, iar cei mai mulți știu cu exactitate ce își doresc de la partenerul de...
3
Brad Pitt, în costum negru, la Festivalul de Film de la Veneția
Divertisment
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună. „Prietenii nu sunt siguri dacă este ceva serios”, a spus o sursă pentru People despre cei...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
5
Regina Elisabeta a II-a într-un costum gri în timp ce poartă celebrul colier din perle la gât
Divertisment
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta întotdeauna perle la gât. Toate ținutele ei erau accesorizate cu un astfel de colier
Majestatea Sa a oferit de-a lungul anilor o mulțime de lecții legate de stil. În ciuda vârstei înaintate, Regina a purtat tot timpul ținute colorate care să-i reflecte personalitatea veselă și jovială. De cele...
PARTENERI
×