Reclamă

Ce cadouri se fac de Moș Nicolae în mod tradițional. Cine primeste nuielușa

Polul Nord, opt reni zburători, prăjituri și lapte, toate acestea sunt detalii care descriu povestea lui Moș Crăciun, dar ce știi despre Sfântul Nicolae? Ai mai jos câteva detalii despre ce cadouri se fac de Moș Nicolae în mod tradițional și cine primeste nuielușa.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 1 decembrie 2023, 7:25

Ziua Sfântului Nicolae este derivată de la Sfântul Nicolae din Myra, care a slujit ca episcop în secolul al IV-lea. Sfântul Nicolae a fost o figură faimoasă dăruitoare, care îngrijea copiii nevoiași, familiile care se luptau cu sărăca și bolnavii. De asemenea, era cunoscut că lasă monede oamenilor și oferă cadouri surpriză de-a lungul vieții. Spre bucuria tuturor, e o tradiție pe care mulți o păstrează și astăzi, în această perioadă a anului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce cadouri se fac de Moș Nicolae în mod tradițional

Ziua Sfântului Nicolae cade fie pe 5, 6 sau 19 decembrie, în funcție de locul în care trăiești. Cu toate acestea, în majoritatea locurilor, sărbătorile de Sfântul Nicolae încep încă de la jumătatea lunii noiembrie. Iată cinci moduri în care oamenii din întreaga lume sărbătoresc Ziua Sf. Nicolae.

În Țările de Jos, festivitățile încep cu parade în întreaga țară, marcând sosirea Sfântului Nicolae din Spania. Numit Sinterklaas [Sfântul Nicolae] în olandeză, aproape fiecare oraș are o paradă anuală. De obicei apare un bărbat îmbrăcat ca Sinterklaas pe un cal, barcă, trăsura sau chiar elicopter.

În perioada dintre sosirea sa și ziua Sfântului Nicolae, Sinterklaas merge în spitale, școli și din casă în casă, lăsând mici cadouri copiilor care s-au comportat bine. În schimb, copiii îi vor lăsa un morcov, niște fân și un castron cu apă pentru calul lui.

În ajunul zilei de Sfântul Nicolae, copiii lasă un pantof sau o cizmă în fața șemineului sau a ușii de la intrare. Fac acest lucru în speranța că se trezesc cu el plini de daruri de la Sfântul Nicolae. De asemenea, Sfântul Nicolae s-ar putea să lase un băț copiilor care se poartă urât pe parcursul anului. Există variații ale acestei tradiții de la o țară la alta, de la o pungă de sare la un băț pe care părinții să-l folosească ca metodă de disciplină.

Reclamă

Astăzi, cei mai mulți copii vor primi cadouri de la Sfântul Nicolae, în ciuda comportamentului lor. Ei pot primi orice, de la ciocolată caldă și mandarine până la bilete personalizate, bomboane și monede pentru a fi împărțite cu familia și prietenii.

Cum este sărbătorit Moș Nicolae în lume

În unele țări, ajunul sărbătorii este mai important decât ziua în sine. Ajunul Zilei de Sfântul Nicolae este sărbătorit prin dăruirea de cadouri și cu o mare sărbătoare de familie, numită Sinterklaasavond în Țările de Jos.

Reclamă

O masă tradițională ar putea să conțină vinul Episcopului, pâine, prăjituri în formă de Sfântul Nicolae și un fel principal special rezervat pentru sărbătoare. În Franța, acesta ar putea fi compus din carne de porc cu muștar și mere.

În Germania, pe masa de sărbătoare ar putea să existe Pfannkuchen sau clătite germane. În întreaga lume, există o mulțime de tipuri de pizza, supe și produse de patiserie tradiționale de Sf. Nicolae.

În Italia, copiii nu sunt singurii care primesc cadouri de Sfântul Nicolae. Și femeile necăsătorite se află pe listă. În toată Italia, femeile necăsătorite participă la o liturghie specială de Ziua Sfântului Nicolae pentru a participa la Rito delle nubili, un ritual în care încearcă să-și schimbe norocul în găsirea unui soț.

Sfântul Nicolae este privit ca un patron al mai multor categorii de oameni. El a protejat și femeile necăsătorite. O poveste a Sfântului Nicolae spune cum a oferit odată unui om sărac zestre pentru cele trei fiice ale sale, asigurându-se că acestea se puteau căsători așa cum se cuvine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×