Reclamă

Tradiții de Crăciun în Europa. Obiceiuri mai puțin cunoscute, despre care poate nu ai aflat încă

Ne pregătim cu toții pentru una dintre cele mai frumoase sărbători ale anului. Pregătirile sunt deja în toi. Respectarea obiceiurilor are un farmec aparte. Așadar, am pregătit pentru tine o scurtă istorioară cu tradiții de Crăciun în Europa, despre care poate nu ai aflat încă.

Maria Nica-Dantes
Maria Nica-Dantes
Publicat: 23 decembrie 2022, 7:34
Un brad înalt, plin de globuri de culoare roșie, alături de o perdea de ghirlande galbene
De-a lungul anilor, fiecare popor și-a decis obiceiurile / Shutterstock

Tradițiile sunt îmbrăcate, la rândul lor, în mai multe mituri. De-a lungul anilor, fiecare popor și-a decis obiceiurile. Fie că datează din perioade străvechi sau sunt remodelate și împrumutate din partea altor culturi, tradițiile fac parte din această sărbătoare. Pe lângă semnificația vâscului, Europa abundă de tradiții de Crăciun.

Tradiții de Crăciun în Europa despre care poate nu ai aflat încă

Fiecare popor european își asigură locul său în istoria tradițiilor în funcție de cultură. Fie că par mai ciudate pentru unii sau pentru alții, tradițiile festive vor spune mereu câte ceva despre poporul care le practică. De la obiceiuri păgâne antice, la ritualuri moderne și potrivite zilelor noastre, aceste obiceiuri inspiră generații întregi.

„Schrottwichteln” din Germania

Aceasta este o tradiție nemțească, relativ nouă pentru acest popor. De asemenea, este extrem de populară, mai ales în cadrul generațiilor tinere. În traducere, obiceiul se numește „Moș Crăciun secret al gunoiului”.

Ideea din spatele acestei tradiții este una foarte simplă. Fiecare participant va căuta cadouri vechi, ciudate și inutile. Ulterior, acestea sunt împachetate frumos și sunt oferite destinatarului, sub anonimat. Mulți nemți profită de această tradiție pentru a scăpa de vechiturile de prin casă.

Reclamă

Află de aici și care e semnificația bradului de Crăciun.

Masa de Crăciun din Cehia

Pentru mulți cehi, este esențial ca la masa de Crăciun să se servească crap prăjit. Acesta este pregătit pentru cina din Ajunul Crăciunului și vine alături de suc de lămâie și salată de cartofi.

Reclamă

Tradiția spune că peștele trebuie să fie viu și ținut în apă, până în momentul preparării lui. De aceea, mulți cehi își transformă căzile de baie în adevărate acvarii.

Moșul diabolic din Alpi

Krampus este o entitate mistică, jumătate om, jumătate bestie. Acesta pândește orașele și satele din zona alpină în cautarea copiilor neascultători. Tradiția are rădăcini din folclorul păgân și se sărbătorește în ziua Sfântului Nicolae. În timp ce Moș Nicolae caută copiii cuminți pentru a-i feri de Krampus, acesta din urmă îi sperie.

Tradiția spune că moșul diabolic trebuie să poarte haine înfricoșătoare și să fie legat în lanțuri, scrie BBC.

Budinca de orez scandinavă

Suedezii au, de asemenea, tradițiile lor de Crăciun. Aceștia obișnuiesc să servească, pe lângă bufetul tradițional, un desert de budincă cu scorțișoară. În interiorul bolului de orez există o migdală. Cel care o găsește în farfuria sa se pare că își va găsi dragostea adevărată.

Pe lângă această tradiție, scandinavii urmăresc în fiecare an, de Ajun, ediția festivă a desenului animat „Donald Duck”. Episodul este întotdeauna prezentat în direct pe principalul canal public de televiziune din Suedia de către un prezentator, potrivit State.

Yule Log din Letonia

În Letonia, tradiția de Crăciun este arderea bușteanului de Yule. Este un obicei înduioșător și special. Bușteanul este târât în jurul casei sau al orașului. Acesta se spune că va aduna toate problemele și ghinioanele din tot anul. La sfârșitul călătoriei sale este ars. Obiceiul simbolizează distrugerea răului. Se bazează pe un ritual străvechi, păgân și se sărbătorește la Solstițiul de iarnă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×