Reclamă

Semnificația bradului de Crăciun: de unde vine tradiția și ce simbolizează

Se spune că istoria brazilor de Crăciun datează încă din perioada Egiptului Antic și a Romei Antice. Ulterior, folosirea lumânărilor pentru împodobirea bradului de Crăciun a aparținut tradițiilor germane. Mai târziu, în anii 1800, acest obicei a pătruns pentru prima dată în America. Află mai multe despre semnificația bradului de Crăciun și de unde vine tradiția împodobirii lui.

Maria Nica-Dantes
Maria Nica-Dantes
Publicat: 8 decembrie 2022, 8:56

Se apropie Crăciunul și cu siguranță mulți oameni au început deja să își decoreze casa pentru Sărbătorile de iarnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă găsirea ornamentelor perfecte pentru Crăciun, această perioadă reprezintă un stres și în ceea ce privește cadoul potrivit pentru cei dragi sau în legătură cu meniul din seara de Ajun.

Semnificația bradului de Crăciun: de unde vine tradiția

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar pregătirile sunt în toi. Puțini cunosc însă care este semnificația bradului de Crăciun. Pe lângă faptul că bradul reprezintă vedeta principală, cu mult înainte de apariția creștinismului bradul era considerat un simbol al iernii și avea o semnificație specială.

Oamenii credeau că toate plantele și copacii care rămâneau verzi pe tot parcursul anului îi apărau de fantome, spirite rele, vrăjitoare sau boli, potrivit History.

La fel ca în zilele noastre, oamenii își decorau atunci locuințele în timpul sezonului festiv cu crenguțe de pin, brazi sau molizi pentru a se proteja de cele rele. În popoarele antice se atârnau mereu deasupra ușilor ramuri veșnic verzi, de aici și tradiția crengilor de vâsc.

Reclamă

Una dintre legendele cu Martin Luther ar putea să explice semnificația bradului de Crăciun. Luther credea că pinii reprezentau bunătatea lui Dumnezeu.

Un mit din secolul al XV-lea susține că Sfântul Bonifaciu ar fi împiedicat sacrificarea unui păgân, iar în locul respectiv ar fi crescut un brad falnic și verde. Aceste ramuri ar fi reprezentat adevărul etern al lui Dumnezeu.

Mai multe mituri sunt folosite pentru a demonstra semnificația bradului de Crăciun. Legende ale Egiptului Antic spuneau că egiptenii își umpleau casele de frunze verzi ca un simbol al triumfării Zeului Ra, în perioada solstițiului.

Reclamă

Semnificația bradului de Crăciun în nordul Europei

Druzii, preoți vechi din perioada celtică, își decorau templele cu ramuri verzi pentru a simboliza viața veșnică. De asemenea, semnificația frunzelor verzi de brad era împărtășită și de vikingii din Scandinavia. Aceștia credeau că ramurile verzi ale brazilor erau speciale și aparțineau zeului soarelui, Balder.

America anilor 1800 și bradul de Crăciun

Regina Victoria, alături de Prințul German, Albert, au fost desenați de unul dintre artiștii Familiei Regale, în timpul unei ceremonii de Crăciun. Aceștia apăreau alături de familie în jurul unui brad împodobit cu lumânări de ceară. Această imagine a devenit extrem de populară și a ajuns pe meleagurile Americii.

Mai târziu, în anii 1890 au apărut în Germania primele decorațiuni de Crăciun, iar americanii și le-au dorit și ei din ce în ce mai mult.

Tradiția decorațiunilor de Crăciun continuă până în zilele noastre. Împodobirea bradului reprezintă una dintre cele mai plăcute activități din perioada Sărbătorilor. Iată și câteva trenduri pentru decorațiunile din 2022.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 iulie – 28 iulie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii vor avea parte de surprize neașteptate în prima săptămână în care Soarele se află în zodia Leu. Citește horoscopul săptămânii 22 iulie – 28 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Relațiile...
3
Emily Ratajkowski pe străzile din New York în timp ce își plimbă câinele
Divertisment
Vedeta care a fost la un pas de un accident vestimentar în timpul unei plimbări. Paparazzi nu au ezitat să o surprindă din toate unghiurile
Ea este vedeta care a fost la un pas de un accident vestimentar în timpul unei plimbări. Paparazzi nu au ezitat să o surprindă din toate unghiurile. Diva a fost zărită pe străzile din...
4
Semnul leului pus pe o lună alături de un leu care o privește
Horoscop
10 secrete inedite despre zodia Leu. Surpriza uriașă care se află pe listă
Astrologii au dezvăluit cele 10 secrete inedite despre zodia Leu. A început sezonul acestui nativ din zodic și este o perioadă nemaipomenită pentru a afla mai multe despre el. Înțelegerea trăsăturilor secrete ale Leului...
5
fată frumoasă cu părul scurt stă pe un fotoliu pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare semn zodiacal până pe data de 28 iulie 2024
Astrele aduc surprize incredibile în viața nativilor. Află ce poate manifesta fiecare semn zodiacal până pe data de 28 iulie 2024 și vezi cum să te pregătești. În acest sens, cu toții se vor...
PARTENERI
×