Reclamă

Rețete de dulciuri pentru masa de Crăciun: cu ce preparate să-ți delectezi familia

Pentru că timpul trece repede, iar mulți oameni au început deja să se gândească la sărbătorile de iarnă, venim în ajutorul tău cu o listă de rețete de dulciuri pentru masa de Crăciun. Gustul lor este inconfundabil, iar atmosfera din jurul mesei nu poate fi comparată cu nimic.

Publicat: 3 noiembrie 2022, 8:35

Fie că vorbim despre arome care să-ți amintească de copilărie, fie de preparate mai sofisticate, cele din culciurile lista de mai jos vor bucura chiar și cei mai mari mofturoși.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețete de dulciuri pentru masa de Crăciun

Cum de-a lungul timpului gusturile oamenilor s-au diversificat, acum ingrediente aparent banale pot construi un preparat care să te dea pe spate.

Fie că alegi o rețetă de turtă dulce sau o rețetă de tort, toate de mai jos sunt testate și garantăm pentru succesul lor.

Le poți prepara mai devreme pe fiecare în parte pentru a face alegerea potrivită pentru masa de Crăciun. Gustul lor cu siguranță te va cuceri din prima secundă.

De asemenea, găsești aici și alte rețete de prăjituri pe care le poți pune pe masa de Sărbători. E o perioadă foarte bună pentru a petrece timp de calitate cu cei dragi. Nimic nu poate fi mai plăcut decât să discuți cu oamenii apropiați la o masă îmbogățită cu dulciuri aromate și gustoase.

Reclamă

Turtă dulce rotundă, cu gust de copilărie

Acesta se poate încadra perfect pe platoul cu fursecuri de pe masa de Crăciun. De asemenea, îi poate ajuta pe cei mici să se bucure de un gust bun atunci când vin la colindat, dar și să-l ademenească pe Moș Crăciun sub bradul lor.

Turtă dulce rotundă pe un platou de lemn
După ce glazura capătă fermitate, turta dulce se poate transfera pe platouri / Shutterstock
Reclamă

Unde mai pui că turta dulce se poate modela foarte ușor cu ajutorul unor figurine specifice Crăciunului și poate fi decorată foarte ușor.

Chocolate Crinkles

O altă rețetă care se poate prepara la fel de ușor, dar care va îmbogăți aroma casei și va bucura papilele gustative ale celor din familie este cea de fursecuri cu ciocolată, cunoscute și sub numele de Chocolate Crinkles.

Fursecuri cu ciocolată sau Chocolate Crinkles ăntr-un bo cu șervețel alb cu roșu
După răcire fursecurile se depozitează în cutii cu capace / Shutterstock

Au o combinație de unt și ciocolată în compoziție, iar interiorul moale și aromat precum și aspectul exterior vor îmbogăți atmosfera sărbătorilor de iarnă. Rețeta acestor fursecuri este inspirată din bucătăria americană.

Turtă dulce cu glazură Royal Icing

Este un desert care se prepară foarte ușor, dar care face senzație cu gustul lui și cu aspectul. Lista de ingrediente nu este nici ea foarte complicată, iar la modelarea aluatului și la aspect poți implica toată familie.

Imagine cu pasul de decorare turtă dulce pentru Crăciun
Cu ajutorul unui săculeț de decorare, se glazurează turta dulce după preferințe / Shutterstock

Cu siguranță decorarea se va transforma într-o activitate foarte distractivă de la mic la mare.

Cozonac însiropat cu vinars

Chiar dacă există o varietate de rețete de cozonac, cea de cozonac însiropat cu vinars și umplutură de nuci cu scorțișoară este una specială. Deși este una dintre cele mai laborioase și timpul de pregătire și coacere este mare, rezultatul final merită tot efortul.

Două felii de cozonac însiropat cu vinars pe o farfurie albă, alături de platoul cu cozonac
După însiropare, cozonacul se acoperă cu folie și se pune la rece până a doua zi / Shutterstock

Are o umplutură delicioasă de nuci, scorțișoară și pudră de cacao. Nu ezita să-l testezi.

Cozonac tradițional cu rahat și nucă

Cozonacul tradițional cu rahat și nucă nu are cum să lipsească de pe masa de sărbători. Este rețeta clasică, cea pe care bunica o are scrisă în caietul cu rețete și care a fost transmisă din generație în generație.

Cozonac tradițional cu nucă și rahat, secționat
Cozonacul se feliază mai frumos a doua zi / Shutterstock

Pentru a avea un rezultat bun, ai grijă la calitatea ingredientelor pe care le folosești. De asemenea, e foarte important să le încorporezi în compoziție doar atunci când sunt la temperatura camerei.

Cozonac fără frământare

Foarte multe femei se feresc să pregătească cozonac pentru masa de sărbători. Teama cea mai mare este legată de frământare și de timpul de preparare. Acum nu trebuie să-ți mai faci griji. Pentru a scăpa de orice frică, venim în ajutorul tău cu rețeta de cozonac fără frământare. Poți folosi nuci, rahat, ciocolată, fructe confiate sau chiar o combinație între toate aceste ingrediente.

Felii de cozonac fără frământare pe o farfurie
Cozonacul se feliază mai bine a doua zi / Shutterstock

Cozonac Babka cu ciocolată

O altă rețetă de cozonac foarte apreciată este cea de cozonac Babka cu ciocolată. Acesta este diferit de cozonacul clasic și a căpătat din ce în ce mai multă popularitate în ultimii ani.

Porție de Cozonac Babka cu ciocolată pe o farfurie albă alături de doi cozonaci
Cozonacul Babka se lasă la temperat în tava de copt / Shutterstock

Textura cozonacului e mai puțin pufoasă decât a celui clasic, însă straturile multe de ciocolată oferă un gust divin acestui desert pe care nu ai cum să nu-l încerci măcar o dată pentru mesele festive din perioada sărbătorilor de iarnă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×