Home // Lifestyle // Rețete // Rețete de dulciuri pentru masa de Crăciun: cu ce preparate să-ți delectezi familia
Rețete de dulciuri pentru masa de Crăciun: cu ce preparate să-ți delectezi familia
Pentru că timpul trece repede, iar mulți oameni au început deja să se gândească la sărbătorile de iarnă, venim în ajutorul tău cu o listă de rețete de dulciuri pentru masa de Crăciun. Gustul lor este inconfundabil, iar atmosfera din jurul mesei nu poate fi comparată cu nimic.
Le poți testa mai devreme pe fiecare în parte pentru a face alegerea potrivită pentru masa de Crăciun / Shutterstock
Fie că vorbim despre arome care să-ți amintească de copilărie, fie de preparate mai sofisticate, cele din culciurile lista de mai jos vor bucura chiar și cei mai mari mofturoși.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Rețete de dulciuri pentru masa de Crăciun
Cum de-a lungul timpului gusturile oamenilor s-au diversificat, acum ingrediente aparent banale pot construi un preparat care să te dea pe spate.
Fie că alegi o rețetă de turtă dulce sau o rețetă de tort, toate de mai jos sunt testate și garantăm pentru succesul lor.
Le poți prepara mai devreme pe fiecare în parte pentru a face alegerea potrivită pentru masa de Crăciun. Gustul lor cu siguranță te va cuceri din prima secundă.
De asemenea, găsești aici și alte rețete de prăjituri pe care le poți pune pe masa de Sărbători. E o perioadă foarte bună pentru a petrece timp de calitate cu cei dragi. Nimic nu poate fi mai plăcut decât să discuți cu oamenii apropiați la o masă îmbogățită cu dulciuri aromate și gustoase.
Acesta se poate încadra perfect pe platoul cu fursecuri de pe masa de Crăciun. De asemenea, îi poate ajuta pe cei mici să se bucure de un gust bun atunci când vin la colindat, dar și să-l ademenească pe Moș Crăciun sub bradul lor.
O altă rețetă care se poate prepara la fel de ușor, dar care va îmbogăți aroma casei și va bucura papilele gustative ale celor din familie este cea de fursecuri cu ciocolată, cunoscute și sub numele de Chocolate Crinkles.
Au o combinație de unt și ciocolată în compoziție, iar interiorul moale și aromat precum și aspectul exterior vor îmbogăți atmosfera sărbătorilor de iarnă. Rețeta acestor fursecuri este inspirată din bucătăria americană.
Turtă dulce cu glazură Royal Icing
Este un desert care se prepară foarte ușor, dar care face senzație cu gustul lui și cu aspectul. Lista de ingrediente nu este nici ea foarte complicată, iar la modelarea aluatului și la aspect poți implica toată familie.
Cu siguranță decorarea se va transforma într-o activitate foarte distractivă de la mic la mare.
Cozonac însiropat cu vinars
Chiar dacă există o varietate de rețete de cozonac, cea de cozonac însiropat cu vinars și umplutură de nuci cu scorțișoară este una specială. Deși este una dintre cele mai laborioase și timpul de pregătire și coacere este mare, rezultatul final merită tot efortul.
Are o umplutură delicioasă de nuci, scorțișoară și pudră de cacao. Nu ezita să-l testezi.
Cozonac tradițional cu rahat și nucă
Cozonacul tradițional cu rahat și nucă nu are cum să lipsească de pe masa de sărbători. Este rețeta clasică, cea pe care bunica o are scrisă în caietul cu rețete și care a fost transmisă din generație în generație.
Pentru a avea un rezultat bun, ai grijă la calitatea ingredientelor pe care le folosești. De asemenea, e foarte important să le încorporezi în compoziție doar atunci când sunt la temperatura camerei.
Cozonac fără frământare
Foarte multe femei se feresc să pregătească cozonac pentru masa de sărbători. Teama cea mai mare este legată de frământare și de timpul de preparare. Acum nu trebuie să-ți mai faci griji. Pentru a scăpa de orice frică, venim în ajutorul tău cu rețeta de cozonac fără frământare. Poți folosi nuci, rahat, ciocolată, fructe confiate sau chiar o combinație între toate aceste ingrediente.
Cozonac Babka cu ciocolată
O altă rețetă de cozonac foarte apreciată este cea de cozonac Babka cu ciocolată. Acesta este diferit de cozonacul clasic și a căpătat din ce în ce mai multă popularitate în ultimii ani.
Textura cozonacului e mai puțin pufoasă decât a celui clasic, însă straturile multe de ciocolată oferă un gust divin acestui desert pe care nu ai cum să nu-l încerci măcar o dată pentru mesele festive din perioada sărbătorilor de iarnă.