Friptura se prepară din piept de porc cu șorici, gătită lent, la foc mic, timp de câteva ore. Gătită corect și asezonată cu condimentele preferate, este considerată vedetă printre rețetele de fripturi de la sărbătorile de iarnă și nu numai. Friptura preparată în acest mod se servește feliată subțire și poate fi folosită în sandvișurile pentru gustările din pauza de masă de la birou.
Rețeta de porchetta nu presupune tehnici complexe de preparare și nu deține nici secrete pe care să ți le divulge bucătarii pricepuți. Necesită însă mai mult timp de pregătire și de preparare pentru ca rezultatul să fie desăvârșit.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de friptură delicioasă.
Porchetta – Ingrediente
- 2 kg de piept de porc cu piele (fleică de porc)
- sare și piper proaspăt măcinate
- 6-7 căței de usturoi
- 2-3 crenguțe de rozmarin
- 1 linguriță cu semințe de fenicul
- puțină salvie mărunțită sau proaspătă
- ardei iute sau fulgi de chili
- 200 ml de vin alb sau roze sec
- apă.
Rețeta italiană de porchetta – Mod de preparare
Această minunată friptură din bucătăria italiană se prepară sub formă de ruladă și iese foarte fragedă și suculentă la interior și crocantă la exterior. Pentru a obține un preparat reușit este necesar să alegi o foaie mai mare de carne cu piele astfel încât să o poți rula frumos.
Cum prepari friptura sub formă de ruladă
Întinde foaia de carne și mai înlătură din grăsime, dacă are prea multă. Înlătură și o parte din piele. Lasă piele doar atât cât să fie acoperită partea exterioară a ruladei. Rulează de la început carnea și crestează pielea astfel încât să nu o incluzi și în interiorul ruladei. Apoi pune carnea într-un vas cu capac.