Reclamă

Tacos cu fâșii din carne de porc în sos de roșii

Pentru una dintre gustările zilei îți recomandăm o rețetă de tacos cu fâșii din carne de porc în sos de roșii. Se prepară destul de ușor, este gustoasă și oferă sățietate pe o perioadă îndelungată de timp.

Publicat: 13 mai 2022, 7:41

Taco este un preparat din bucătăria mexicană, pe baza de carne preparată cu condimente sau cu diferite sosuri. Carnea se taie în fâșii se amestecă cu diferite legume sau sosuri și se servește într-o lipie de porumb. Este un fel de shaorma mexicană și este foarte îndrăgită pe continentul american și nu numai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele de tacos sunt foarte versatile. Poți opta pentru tipul de carne preferat, la fel și pentru legume și sosurile adiacente. Iar dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie îți oferim și o rețetă de lipii de casă preparate la tigaie.

Urmărește mai jos ingredientele și pașii necesari pentru rețeta de shaorma mexicană cu carne de porc preparată în sos de roșii.

Tacos cu fâșii din carne de porc în sos de roșii – Ingrediente

Pe lângă lipiile pe care le procuri din comerț, sau le prepari în casă, mai ai nevoie de ingrediente pentru friptura de porc în sos de roșii și de ingrediente pentru sosul de avocado și legume.

Reclamă

Pentru friptura de porc în sos de roșii:

  • 500 gr carne de porc;
  • 1 ceapă;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • sare și piper, după gust;
  • 1/2 linguriță cu boia de ardei iute;
  • 1/2 linguriță cu boia de ardei afumată;
  • 4-5 roșii.

Pentru sos de avocado:

  • 2 buc avocado copt;
  • sucul de la o lămâie;
  • puțin ulei de măsline;
  • sare și piper;
  • 2 roșii.
Reclamă

În plus:

  • lipii din făină de porumb;
  • boabe de porumb dulce;
  • o ceapă roșie;
  • semințe de rodie;
  • frunze de coriandru;
  • 1-2 ardei iuți, roșii.

Tacos cu fâșii din carne de porc în sos de roșii – Mod de preparare

Începe cu prepararea fripturii din carne de porc în sos picant de roșii. Curăță carnea de grăsime și de tendoane, porționeaz-o în bucăți mai mari și presară peste ea sare și piper.

Pune o cratiță cu uleiul pe flacăra aragazului. Adaugă ceapa curățată și tocată în fâșii. Amestecă ușor cu o spatulă pentru a se căli ceapa uniform. Când ceapa devine sticloasă, adaugă bucățile din carne de porc. Rumenește-le bine întorcându-le pe toate părțile. Apoi, adaugă puțină apă, acoperă cratița cu capac și pune-o la cuptor, la 220 de grade Celsius, pentru 10 minute.

Toacă roșiile în cuburi, adaugă boiaua de ardei iute și pe cea afumată și pune acest amestec peste carnea de porc. Mai lasă carnea la cuptor pentru alte 10 minute, acoperită. Carnea se va prepara înăbușit și se va desface frumos în fâșii.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării rețetei mexicane de tacos în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de preparare friptură din carne de porc în sos de roșii
Sosul de roșii picant va desăvârși gustul fripturii din carne de porc / Profimedia Images

Cum prepari sosul de avocado

Curăță cele două bucăți de avocado și pune-le într-un bol. Adaugă imediat sucul de lămâie verde și pasează pulpa de avocado. Astfel te-ai asigurat că nu oxidează. Adaugă puțin ulei de măsline, sare și piper și roșiile tocate mărunt. Este rețeta clasică de guacamole, perfectă pentru tacos cu fâșii din carne de porc în sos de roșii.

Când ai friptura de porc în sos de roșii și sosul de avocado pregătite poți monta porțiile de shaorma mexicană. Încălzește ușor lipiile într-o tigaie. Îndoaie lipiile de la jumătate și așază la mijlocul acestora sos de avocado. Presară peste sos fâșiile de carne, boabe de porumb dulce și fâșii de ceapă roșie. Decorează preparatul cu frunze de coriandru și semințe de rodie pentru un plus de savoare, culoare și prospețime.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×