Taco este un preparat din bucătăria mexicană, pe baza de carne preparată cu condimente sau cu diferite sosuri. Carnea se taie în fâșii se amestecă cu diferite legume sau sosuri și se servește într-o lipie de porumb. Este un fel de shaorma mexicană și este foarte îndrăgită pe continentul american și nu numai.
Rețetele de tacos sunt foarte versatile. Poți opta pentru tipul de carne preferat, la fel și pentru legume și sosurile adiacente. Iar dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie îți oferim și o rețetă de lipii de casă preparate la tigaie.
Urmărește mai jos ingredientele și pașii necesari pentru rețeta de shaorma mexicană cu carne de porc preparată în sos de roșii.
Tacos cu fâșii din carne de porc în sos de roșii – Ingrediente
Pe lângă lipiile pe care le procuri din comerț, sau le prepari în casă, mai ai nevoie de ingrediente pentru friptura de porc în sos de roșii și de ingrediente pentru sosul de avocado și legume.
Pentru friptura de porc în sos de roșii:
- 500 gr carne de porc;
- 1 ceapă;
- 2-3 linguri de ulei;
- sare și piper, după gust;
- 1/2 linguriță cu boia de ardei iute;
- 1/2 linguriță cu boia de ardei afumată;
- 4-5 roșii.
Pentru sos de avocado:
- 2 buc avocado copt;
- sucul de la o lămâie;
- puțin ulei de măsline;
- sare și piper;
- 2 roșii.