Reclamă

Tortilla de casă cu carne de pui și legume

Dacă ești în căutarea unei rețete de gustare delicioasă și consistentă, îți oferim rețeta de tortilla de casă cu carne de pui și legume. Este o rețetă gustoasă, inspirată din bucătăria mexicană.

Publicat: 17 ianuarie 2022, 6:56

Chiar dacă rețeta necesită mai mulți pași de preparare, rezultatul final merită efortul și timpul alocat gătirii. Poți prepara tortilla pentru una dintre mesele zilei, dar și pentru pachetul de a doua zi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a te răsfăța cu unul dintre cele mai delicioase preparate din bucătăria mexicană.

Tortilla de casă cu carne de pui și legume – Ingrediente

Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare, acest lucru nu trebuie să te sperie. Sunt ingrediente simple și foarte accesibile.

Ingrediente pentru aluatul de tortilla:

  • 500 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 6 g sare
  • 80 ml ulei de măsline
  • 275 – 300 ml apă caldă.
Reclamă

Ingrediente pentru prepararea pieptului de pui:

  • 500 gr piept de pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2-3 linguri sos picant e roșii cu ardei
  • 3-4 căței de usturoi
  • sucul de la o lămâie
  • sare și piper.

Alte ingrediente pentru umplut foile de tortilla:

Reclamă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 castravete
  • 2 ardei roșii
  • frunze de salată verde
  • ketchup
  • iaurt gras.

Tortilla de casă cu carne de pui și legume – Mod de preparare

Tot ce ai de făcut pentru prepararea acestei rețete este să pregătești un aluat simplu pentru foi de tortilla și să prepari pieptul de pui. Restul ingredientelor se adaugă proaspete, porționate în bucăți mai mici.

Cum prepari pieptul de pui

Mai întâi pregătește o marinadă din ulei de măsline amestecat cu sosul de roșii și ardei, usturoiul tocat, sucul de lămâie, sare și piper.

Porționează pieptul de pui în bucăți mai mici și amestecă-l bine cu acest sos. Acoperă vasul și pune-l la rece pentru 30 de minute. După acest interval de timp, scoate pieptul de pui din sos. Șterge bucățile de carne cu prosoape de hârtie și rumenește-le bine în tigaia încinsă, unsă cu puțin ulei de măsline. Păstrează pieptul de pui acoperit până când pregătești celelalte ingrediente.

Cum prepari aluatul de tortilla de casă cu carne de pui și legume

Pune făina într-un bol încăpător, dar nu înainte de a o trece prin sită. Adaugă sarea și praful de copt și amestecă-le bine. Apoi toarnă în fir subțire apa caldă, în timp ce amesteci pentru omogenizare. După ce se termină apa, adaugă tot în fir subțire uleiul de măsline. Amestecă bine făina cu apa și uleiul până când obții un aluat compact.

Mai frământă puțin aluatul și pe masa de lucru presărată cu făină. Apoi împarte-l în șase părți egale pe care le modelezi sub formă de bile. Cu ajutorul sucitorului întinde fiecare bilă de aluat, pe rând, în foi subțiri de dimensiunea celei mai mari tigăi pe care o deții. Pune tigaia la încins pe flacăra aragazului și coace pe rând cele șase foi de tortilla. Rumenește foile mai întâi pe prima parte până se creează mici bule de aer, apoi întoarce-el și rumenește-le și pe a doua parte.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în Galeria FOTO!

Poză cu pasul de rumenire a foii de tortilla
Foile de tortilla se rumenesc pe prima parte până când se formează bule de aer deasupra, apoi se întorc / Profimedia Images

Așază foile de tortilla una peste alta pe o farfurie rotundă și acoperă-le cu un ștergar ușor umed. Lasă-le 10 minute la odihnit.

Între timp taie și legumele în fâșii, aproximativ egale, iar pieptul porționează-l tot în fâșii sau în felii subțiri.

Unge fiecare foaie de tortilla cu iaurt, adaugă și puțin sos de roșii cu ardei, apoi presară deasupra legume, frunze de salată verde și bucăți din pieptul de pui. Rulează foile de aluat peste aceste ingredientele și așază-le într-un bol încăpător.

Poză cu pasul de asamblare tortilla de casă cu carne de pui și legume
Foile de tortilla se rulează strâns cu umplutura în interior / Profimedia Images

Acoperă bolul cu tortilla de casă cu carne de pui și legume cu folie de prospețime și pune-l la rece dacă dorești să le servești mai târziu.

Tot din categoria rețetelor de gustări din bucătăria mexicană îți mai recomandăm și rețeta de quesadilla cu pui și legume.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×