Aceste lipii au o textură subțire și elastică, fiind asemănătoare cu lipiile de shaorma din comerț. Le poți folosi pentru a le savura cu diverse preparate precum hummus, guacamole, etc. Însă, le poți umple și cu diferite ingrediente, așa cum este recomandat ]n cazul rețetelor de tortillas. Le poți savura la mic dejun, tartinate cu dulceață sau miere, alături de un ceai bun.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu lipii de casă delicioase.
Lipii de casă preparate la tigaie – Ingrediente
- 500 gr făină tip 650
- 5 gr praf de copt
- 6 gr sare
- 100 gr unt cu peste 80% grăsime
- 275 ml apă caldă sau lapte
Rețetă de lipii de casă fără drojdie – Mod de preparare
Trece făina prin sită pentru a deveni aerată și fină. Amestecă făina, într-un bol, cu praful de copt și sarea. Adaugă untul moale, ținut la temperatura camerei și, folosind vârfurile degetelor, frământă ingredientele până când obții un aluat nisipos, cu o textura ca a pesmetului.
Încălzește apa sau laptele, dar fără a atinge punctul de fierbere. Toarnă treptat apa fierbinte și amestecă cu o spatulă toate ingredientele din bol. Când aluatul pentru lipii capătă consistență, răstoarnă-l pe masa presărată cu făină.
Frământă-l cu mâinile până se omogenizează bine și nu mai este lipicios. Acoperă aluatul cu folie de plastic și lasă-l așa câteva minute, până când se răcește.
Împarte aluatul în bucăți mici de dimensiunea unei mingi de ping-pong. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde fiecare bucată de aluat în câte o foaie subțire, de formă circulară. Folosește făină pentru a nu se lipi aluatul de masa de lucru sau de sucitor.