Reclamă

Clafoutis cu cireșe: desert rapid și delicios

Pentru răsfățul culinar de zi cu zi, îți oferim rețeta celui mai simplu, rapid și delicios desert: Clafoutis cu cireșe. Este un desert perfect pentru sezonul cireșelor coapte și nu numai. Se prepară ușor și rapid și nu necesită multe ingrediente.

Publicat: 2 iunie 2021, 16:08 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:19

Clafoutis este un desert tradițional din bucătăria franțuzească și se prepară în special cu cireșe negre. Se servește, de obicei, cald, presărat cu zahăr pudră, sau asezonat cu diverse creme. Este delicios de savurat chiar și cu o cupă din înghețata alături.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Are o textură de budincă și poate fi aromatizat după preferințele fiecăruia. În general vanilia este cea care completează perfect ingredientele din acest desert. Însă puteți folosi și aroma de mentă sau de lămâie. Dacă aveți mentă proaspătă, puteți adăuga câteva frunze rupte în aluatul prăjiturii.

Clafoutis cu cireșe: ingrediente și mod de preparare

Aluatul pentru clafoutis se prepară simplu, în același mod ca și aluatul pentru clătite americane. Dacă ți-am captat atenția, urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu celor dragi un delicios desert de sezon.

Reclamă

Ingrediente:

  • 4 ouă medii;
  • 100 gr zahăr;
  • 125 gr făină;
  • 250 ml lapte;
  • 300 gr cireșe;
  • un praf sare;
  • 1 păstaie de vanilie, sau 2 lingurițe de esență;
  • 20 gr unt;
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie;
  • un cub de unt pentru uns forma de copt.

Mod de preparare

Începe prin a pune untul la topit într-o tigaie mică, apoi lasă-l la răcit. Pornește și cuptorul la 180 de grade Celsius.

Sparge ouăle într-un bol, presară puțină sare peste ele și mixează-le până se omogenizează. Adaugă zahărul și mixează în continuare la treaptă maximă până obții o compoziție spumoasă. Știi că ai obținut această compoziție spumoasă atunci când volumul se dublează.

Reclamă

Adaugă păstaia de vanilie, sau esența, apoi laptele și untul topit și omogenizează compoziția. La final, adaugă făina și din nou omogenizează compoziția.

Tapetează cu unt pereții interiori ai unei forme de copt cu o capacitate de 1-1,5 litri și presară zahăr. În acest fel, prăjitura se desprinde mai ușor după coacere.

Presără la baza formei de copt cireșele, după ce le-ai îndepărtat sâmburii, apoi întinde aluatul de clafoutis peste ele.

Coace deliciosul clafoutis cu cireșe pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenește frumos la suprafață.

Prăjitură franțuzească cu cireșe coaptă într-un vas oval
Clafoutis cu cireșe în formă ovală, presărat cu zahăr pudră / Shutterstock

După coacere, lasă prăjitura să se tempereze 5-6 minute, apoi o presari cu zahăr si o savurezi caldă, alături de cei dragi. Este delicioasă această prăjitură cu cireșe din bucătăria franțuzească chiar și rece de la frigider, depinde de gusturile fiecăruia.

Felii de clafoutis cu cirele separate cu hârtie de copt
Prăjitura Clafoutis cu cireșe se poate servi și rece, de la frigider / Shutterstock

Chiar dacă în rețeta originală se folosesc cireșe proaspete, poți folosi, în extrasezon și cireșe din compot, bine scurse. Pe principiul că orice rețetă poate fi adaptată după propriile gusturi, poți folosi, pentru rețeta de clafoutis și alte fructe precum: vișine, afine, zmeură, căpșuni, etc. Important este să respecți cantitățile de ingrediente de la aluat.

În speranța că ți-am stârnit pofta de așa desert delicios și simplu de preparat precum acest clafoutis cu cireșe, îți urăm spor la preparat și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×