Checul este unul dintre cele mai populare deserturi, simple de preparat și cu reușită sigură. Pornind de la rețeta clasică, așa cum o prepara mama sau bunica, se pot face diverse combinații. Fructele adăugate în aluatul de chec dau savoare și culoare și îl transformă într-un desert spectaculos. Iaurtul, de asemeni adăugat în aluat, conferă o textură mai densă, ușor umedă și irezistibilă papilelor noastre.
Așadar, nu ai motive să nu încerci măcar odată o rețetă de chec, altfel decât în modul clasic.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu un desert delicios cu fructe de sezon.
Chec umed cu iaurt și căpșuni – Ingrediente
Pentru o tavă de chec de 30/12/8 centimetri ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 ouă medii
- 175 gr zahăr
- 30 gr zahăr vanilat
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 150 gr iaurt cremos
- 250 gr făină
- 150 gr căpșuni
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 5 gr praf de copt
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
- opțional, frunze de mentă
Chec cu iaurt și căpșuni – Mod de preparare
Începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius, timp în care îți pregătești toate ingredientele din listă.
Spală bine căpșunile, îndepărtează codițele și frunzele și feliază-le în jumătăți, sau sferturi, în funcție de mărime. lasă-le într-o sită la scurs, până pregătești aluatul.