Reclamă

Rețetă de tartă cu căpșuni și budincă de vanilie

Dacă vrei să profiți din plin de aroma căpșunilor într-un desert de senzație, îți oferim o delicioasă rețetă de tartă cu căpșuni și budincă de vanilie.

Publicat: 27 mai 2021, 16:37 / Actualizat: 10 ianuarie 2022, 16:35

Tartele fac parte dintre deserturile cu fructe, preferate de toți iubitorii de dulce. Se prepară ușor și nu necesită multe ingrediente.

Această prăjitură se poate face simplă, doar cu umplutură de fructe, sau mai poți adăuga diverse creme la interior. Orice combinație alegi, desertul iese absolut delicios și spectaculos.

Rețetă de tartă cu căpșuni – Ingrediente

Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu un desert delicios, de sezon. cu siguranță, acest desert va fi adorat de cei dragi, iar tu îl vei prepara ori de câte ori se va ivi ocazia.

Pentru aluatul fraged de tartă:

  • 300 gr făină;
  • 125 gr unt cu peste 80% grăsime;
  • 125 gr zahăr;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 ou;
  • 1 vârf cuțit  cu sare;
  • 2-3 linguri apă foarte rece;
  • puțin unt pentru uns forma de copt.
Reclamă

Pentru budinca de vanilie:

  • 500 ml lapte;
  • 50 gr amidon de porumb;
  • 20 gr făină;
  • 120 gr zahăr;
  • 1 păstaie de vanilie;
  • 150 gr unt;
  • 30 gr zahăr pudră cu aroma de vanilie.

Pentru decor:

Reclamă
  • 500 gr căpșuni proaspete;
  • 1/2 plic tort gelee( 4 gr);
  • 1 lingură zahăr pudră cu aroma de vanilie.

Rețetă de tartă cu căpșuni – Mod de preparare

Primul lucru pe care este necesar să îl faci când îți propui să pregătești o rețetă culinară este acela de a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare.

Cum prepari aluat fraged de tartă

Amestecă într-un bol făina cernută, sarea și zahărul. Adaugă un ou și untul rece, tăiat în cuburi mici. Cu vârfurile degetelor amestecă rapid toate aceste ingrediente și potrivește consistența aluatului fraged pentru tartă cu apă rece, adăugată treptat. Vei obține un aluat ușor sfărâmicios. Împachetează aluatul în folie de prospețime și dă-l la rece pentru 30 de minute, timp în care te ocupi de restul ingredientelor.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius în ultimele 10 minute rămase din timpul de odihnă al aluatului. Unge forma de tartă cu puțin unt și tapeteaz-o cu foaia de aluat. Presară puțină făină pe masa de lucru și întinde aluatul cu ajutorul sucitorului, într-o foaie circulară, mai mare decât diametrul formei de tartă. Folosește o formă de tartă cu diametrul de de 25-26 cm. Transferă foaia de aluat în forma de tartă și preseaz-o cu degetele să îmbrace frumos interiorul formei de copt. Decupează marginile inestetice și așază aluatul decupat la baza formei. Presează-l cu degetele pentru a se uniformiza. Cu o furculiță, înțeapă din loc în loc aluatul la bază. Este necesar acest procedeu pentru a nu se deforma aluatul în timpul coacerii.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Aluat de tartă înainte de coacere
Aluatul de tartă se înțeapă din loc în loc cu furculița / Shutterstock

Așază o hârtie de copt în interiorul aluatului de tartă și pune boabe de fasole peste ea, cât să acopere toată baza. Coace aluatul de tartă pentru 15 minute, la 180 de grade. Îndepărtează hârtia de copt și mai lasă aluatul la cuptor pentru 5-6 minute, să se rumenească bine și la bază.

Aluat de tartă rumenit, pe un suport de lemn
Aluatul de tartă se rumenește pentru 20 de minute la cuptor / Shutterstock

Cum prepari budinca pentru rețetă de tartă cu căpșuni

Pune laptele la fiert într-un vas înalt. Adaugă sarea și zahărul și amestecă până acestea se topesc. Adaugă și conținutul păstăii de vanilie. Lasă laptele să ajungă la punctul de fierbere, apoi trage vasul de pe foc. Adaugă, treptat, făina amestecată cu amidonul de porumb și amestecă cu un tel în formă de pară, pentru a nu se forma cocoloașe. Pune din nou vasul pe foc și fierbe budinca de vanilie pănă se îngroașă consistent. Așază o folie de prospețime peste cremă și dă vasul la rece. Între timp, lasă untul la temperature camerei, iar când crema este răcită, mixează-l cu zahărul pudră până devine cremos. Încorporează treptat, untul în budincă, folosind mixerul până la omogenizare.

budincă de vanilie într-un bol de sticlă
Budinca de vanilie se adaugă rece peste aluatul de tartă / Shutterstock

Cum asamblezi delicioasa tartă cu căpșuni și budincă de vanilie

Întinde budinca de vanilie în interiorul aluatului de tartă copt și răcit și așază deasupra căpșunile tăiate în jumătăți. Diluează conținutul plicului tort gelee, amestecat cu zahărul pudră, în 3-4 linguri de apă amestecând intens și glazurează cu acesta căpșunile la exterior. Vor arăta mai lucioase, dar vor fi protejate și împotriva oxidării.

Dă tarta cu căpșuni și budincă de vanilie la rece minim 30 de minute, pentru a se frăgezi aluatul și a o putea secționa frumos. Decoreaz-o cu frunze de mentă și servește-o cu poftă alături de cei dragi.

Porție de tartă cu căpșuni și budincă de vanilie
Tarta cu căpșuni și budincă de vanilie se porționează după răcire / Shutterstock

Si dacă îți plac deserturile simple cu căpșuni, poți prepara și o rețetă de crumble cu căpșuni, foarte gustoasă și apetisantă.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Hartă astrală a fiecărei zodii în parte reprezentată de culoare albastru
Horoscop
Ce semnificație au semnele zodiacale. Cele 12 simboluri explicate pe înțelesul tuturor
Fiecare nativ aparține unui simbol specific, dar să știi ce semnificație au semnele zodiacale este esențial pentru cineva pasionat. Un exemplu elocvent o poate avea Taurul care arată un cerc cu două coarne deasupra....
2
Două borcane cu dulceață din flori de soc
Rețete
Dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată
Dacă adori parfumul florilor de soc, află că poți profita de el și în diferite preparate culinare. Îți oferim o rețetă de dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată, perfectă pentru răsfățul de...
3
Prăjitură spornică cu căpșuni porționată și decorată cu zahăr pudră și frunze de mentă
Rețete
Prăjitură spornică cu căpșuni. Rețetă simplă și ușoară de desert cu fructe
Dacă te ispitesc căpșunile parfumate care au apărut în piață, nu ezita să le incluzi în cât mai multe rețete de desert. Sunt gustoase, aromate și înnobilează aspectul preparatelor dulci. Îți oferim o rețetă...
4
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
5
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
PARTENERI
×