Home // Lifestyle // Rețete // Rețetă de tartă cu căpșuni și budincă de vanilie
Rețetă de tartă cu căpșuni și budincă de vanilie
Dacă vrei să profiți din plin de aroma căpșunilor într-un desert de senzație, îți oferim o delicioasă rețetă de tartă cu căpșuni și budincă de vanilie.
Tartele fac parte dintre deserturile cu fructe, preferate de toți iubitorii de dulce. Se prepară ușor și nu necesită multe ingrediente.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Această prăjitură se poate face simplă, doar cu umplutură de fructe, sau mai poți adăuga diverse creme la interior. Orice combinație alegi, desertul iese absolut delicios și spectaculos.
Rețetă de tartă cu căpșuni – Ingrediente
Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu un desert delicios, de sezon. cu siguranță, acest desert va fi adorat de cei dragi, iar tu îl vei prepara ori de câte ori se va ivi ocazia.
Primul lucru pe care este necesar să îl faci când îți propui să pregătești o rețetă culinară este acela de a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare.
Amestecă într-un bol făina cernută, sarea și zahărul. Adaugă un ou și untul rece, tăiat în cuburi mici. Cu vârfurile degetelor amestecă rapid toate aceste ingrediente și potrivește consistența aluatului fraged pentru tartă cu apă rece, adăugată treptat. Vei obține un aluat ușor sfărâmicios. Împachetează aluatul în folie de prospețime și dă-l la rece pentru 30 de minute, timp în care te ocupi de restul ingredientelor.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius în ultimele 10 minute rămase din timpul de odihnă al aluatului. Unge forma de tartă cu puțin unt și tapeteaz-o cu foaia de aluat. Presară puțină făină pe masa de lucru și întinde aluatul cu ajutorul sucitorului, într-o foaie circulară, mai mare decât diametrul formei de tartă. Folosește o formă de tartă cu diametrul de de 25-26 cm. Transferă foaia de aluat în forma de tartă și preseaz-o cu degetele să îmbrace frumos interiorul formei de copt. Decupează marginile inestetice și așază aluatul decupat la baza formei. Presează-l cu degetele pentru a se uniformiza. Cu o furculiță, înțeapă din loc în loc aluatul la bază. Este necesar acest procedeu pentru a nu se deforma aluatul în timpul coacerii.
Așază o hârtie de copt în interiorul aluatului de tartă și pune boabe de fasole peste ea, cât să acopere toată baza. Coace aluatul de tartă pentru 15 minute, la 180 de grade. Îndepărtează hârtia de copt și mai lasă aluatul la cuptor pentru 5-6 minute, să se rumenească bine și la bază.
Cum prepari budinca pentru rețetă de tartă cu căpșuni
Pune laptele la fiert într-un vas înalt. Adaugă sarea și zahărul și amestecă până acestea se topesc. Adaugă și conținutul păstăii de vanilie. Lasă laptele să ajungă la punctul de fierbere, apoi trage vasul de pe foc. Adaugă, treptat, făina amestecată cu amidonul de porumb și amestecă cu un tel în formă de pară, pentru a nu se forma cocoloașe. Pune din nou vasul pe foc și fierbe budinca de vanilie pănă se îngroașă consistent. Așază o folie de prospețime peste cremă și dă vasul la rece. Între timp, lasă untul la temperature camerei, iar când crema este răcită, mixează-l cu zahărul pudră până devine cremos. Încorporează treptat, untul în budincă, folosind mixerul până la omogenizare.
Cum asamblezi delicioasa tartă cu căpșuni și budincă de vanilie
Întinde budinca de vanilie în interiorul aluatului de tartă copt și răcit și așază deasupra căpșunile tăiate în jumătăți. Diluează conținutul plicului tort gelee, amestecat cu zahărul pudră, în 3-4 linguri de apă amestecând intens și glazurează cu acesta căpșunile la exterior. Vor arăta mai lucioase, dar vor fi protejate și împotriva oxidării.
Dă tarta cu căpșuni și budincă de vanilie la rece minim 30 de minute, pentru a se frăgezi aluatul și a o putea secționa frumos. Decoreaz-o cu frunze de mentă și servește-o cu poftă alături de cei dragi.
Si dacă îți plac deserturile simple cu căpșuni, poți prepara și o rețetă de crumble cu căpșuni, foarte gustoasă și apetisantă.