Cum ar fi să le oferi celor dragi un altfel de buchet de trandafiri, unul comestibil și de mare efect? Rețeta este foarte simplă, cu doar două ingrediente principale. Și în plus, timpul de pregătire a ingredientelor este scurt. Doar feliezi merele și le fierbi într-un sirop cu zeamă de lămâie pentru 3-4 minute. Formele de trandafiri se asamblează ușor, deci nu ai motive să nu încerci așa desert simplu și fabulos.
Dacă iubești deserturile cu mere, poți încerca și o rețetă de prăjitură cu mere și nuci. Iar dacă optezi pentru un desert mai cremos și delicios, îți oferim o rețetă de tort de mere cu vanilie și ciocolată.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării trandafirilor din mere și foietaj.
Trandafiri din mere cu aluat foietaj – Ingrediente
- 400 gr aluat foietaj
- 2 mere roșii
- zeama de la 1/2 lămâie
- 500 ml apă
- zahăr pudră pentru decor
- 1 linguriță pudră de scorțișoară
Trandafiri din mere cu aluat foietaj – Mod de preparare
Începe prin a lăsa aluatul foietaj să se decongeleze la temperatura camerei. Între timp, pregătește merele. Alege cele mai frumoase mere cu coaja sănătoasă, nealterată și dacă se poate, cât mai frumos colorată, cât mai roșie.
Spală merele, taie-le în jumătăți și îndepărtează cotoarele. Apoi le feliezi subțire, cam de 3-4 mm grosime.
Pune apa într-un vas, împreună cu zeama de lămâie și adaugă feliile de mere. Fierbe feliile de mere pentru 3-4 minute de când ating punctul de fierbere. Trebuie să fie puțin pătrunse pentru a putea fi rulate ușor cu foietajul, fără a se rupe. Scurge feliile de mere și lasă-le să se răcească.