Rețeta se mai întâlnește și sub denumirea de flan sau cremă răsturnată (crème renversée). Este de fapt o budincă cu gust de caramel, din lapte cu ouă și zahăr caramelizat.
Este o rețetă veche, dar mereu de actualitate pe care o poate prepara și o începătoare în ale bucătăriei. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii importanți pentru a prepara și voi acest desert fin cu gust divin.
Cremă de zahăr ars – Ingrediente
Pe cât de simple și puține sunt ingredientele, pe atât de gustos este acest desert delicat și fin!
- 1 litru de lapte
- 8 ouă de mărime medie
- 160 gr zahăr
- 200 gr zahăr pentru caramelizat
- un praf de sare
- vanilie
- coajă de portocală
Cremă de zahăr ars – Mod de preparare
O să fiți uimite cât de simplu se prepară acest minunat desert, doar trebuiesc respectați câțiva pași importanți.
Cum pregătim zahărul caramelizat
Mai întâi pregătim vasele în care vom coace crema. Putem să folosim o formă rotundă, de tort, sau putem folosi vase mici, exact pentru o porție. Ideale sunt vasele ramekin, micuțe, din porțelan, cu diametrul de 7-8 cm.