Reclamă

Tort Pavlova. Rețeta celui mai delicat tort de bezea

Rețeta de tort Pavlova a fost creată în cinstea cunoscutei balerine rusoaice Anna Pavlova. Inspirația creatorului a venit în timpul turneului balerinei în Noua Zeelanda și Australia.

Publicat: 24 februarie 2021, 7:24 / Actualizat: 1 mai 2021, 9:11

S-a dorit un desert fin și delicat, exact ca o balerina, iar bezeaua cu frișcă a fost mai mult decât perfectă.

Rețeta clasică de Pavlova este realizată din blaturi de bezea umplute cu cremă de frișcă si fructe de pădure. Însă fiecare bucătar care a preparat-o ulterior a adaptat-o după propriile gusturi.

Blaturile de bezea sunt foarte crocante la exterior, dar spumoase la interior ca volanele unei rochii de balerină.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu un desert divin.

Tort Pavlova – Ingrediente

Ingredientele pentru a realiza acest desert divin și foarte apreciat în toate bucătăriile lumii nu sunt nici multe nici costisitoare.

Reclamă

Pentru 4 blaturi de bezea:

  • 4 albușuri
  • 400 gr de zahăr
  • 1 linguriță amidon de porumb
  • 1 linguriță oțet
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură și decor:

Reclamă
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 100 gr zahăr pudră
  • 50 gr zahăr cu aromă de vanilie
  • macarons
  • flori comestibile

Tort Pavlova – Mod de preparare

Pentru reușita sigură a celui mai îndrăgit desert pe bază de bezea, trebuie să respectați câțiva pași foarte importanți.

Preparare blaturi de bezea

De menționat faptul că albușurile trebuie ținute la temperatura camerei 15-20 de minute, pentru reușita bezelei.

Înainte de a ne apuca de lucru pornim cuptorul la 135 de grade.

Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm energic până când obținem o compoziție spumoasă și cristalină.

Adăugăm, treptat, zahărul, mixând continuu la treaptă maximă. Adăugăm oțetul, apoi amidonul de porumb. batem bezeaua până când va deveni extrem de fermă. O bezea este fermă dacă întoarcem vasul invers și aceasta rămâne fixată pe pereții vasului.

Tapetăm două tăvi de cuptor cu hârtie de copt. Cu ajutorul unui inel circular de 20 cm realizăm câte două cercuri de bezea în cele două tăvi.

Două blaturi de bezea de 20 cm
Realizăm două blaturi de bezea cu ajutorul unui inel circular / Profimedia Images

Așezăm cele două tăvi cu blaturi de bezea în cuptor, una pe raftul de sus și cealaltă pe raftul de jos.

Două blaturi de bezea pentru coacere
Așezăm cele două tăvi în cuptor, una pe raftul de sus și cealaltă pe raftul de jos / Profimedia Images

Coacem blaturile de bezea pentru tort Pavlova la 135 de grade, pentru 2 ore. După coacere le lăsăm să se răcească în cuptor, cu ușa cuptorului întredeschisă. Astfel, blaturile de bezea nu vor crăpa.

Preparare cremă de frișcă și asamblare tort de bezea

Punem frișca lichidă, rece, de la frigider, în bolul mixerului, ținut și acesta la frigider 10-12 minute. Mixăm frișca până capătă volum, apoi adăugăm treptat, cele două tipuri de zahăr. Mixăm frișca împreună cu zahărul până devine fermă.

Când blaturile de bezea sunt bine răcite le decorăm cu frișca bătută, ajutându-ne de un posh cu dui.

Decorare blaturi de bezea cu frișcă
Cu ajutorul unui posh cu dui decorăm blaturile de bezea cu frișcă / Profimedia Images

Așezăm blaturile de bezea unul peste celălalt. Deasupra realizăm un decor frumos din frișcă, macarons și flori. Dăm tortul la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l secționa.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Hartă astrală a fiecărei zodii în parte reprezentată de culoare albastru
Horoscop
Ce semnificație au semnele zodiacale. Cele 12 simboluri explicate pe înțelesul tuturor
Fiecare nativ aparține unui simbol specific, dar să știi ce semnificație au semnele zodiacale este esențial pentru cineva pasionat. Un exemplu elocvent o poate avea Taurul care arată un cerc cu două coarne deasupra....
2
Două borcane cu dulceață din flori de soc
Rețete
Dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată
Dacă adori parfumul florilor de soc, află că poți profita de el și în diferite preparate culinare. Îți oferim o rețetă de dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată, perfectă pentru răsfățul de...
3
Prăjitură spornică cu căpșuni porționată și decorată cu zahăr pudră și frunze de mentă
Rețete
Prăjitură spornică cu căpșuni. Rețetă simplă și ușoară de desert cu fructe
Dacă te ispitesc căpșunile parfumate care au apărut în piață, nu ezita să le incluzi în cât mai multe rețete de desert. Sunt gustoase, aromate și înnobilează aspectul preparatelor dulci. Îți oferim o rețetă...
4
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
5
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
PARTENERI
×