Se spune că nu poate fi sărbătorită cum se cuvine ziua îndrăgostiților fără acest tort de catifea roșie. A devenit simbolic în întreaga lume, pentru că are tot ce ne dorim de la un desert de sărbătoare. Are gust delicios, are textură umedă și aerată și are culorile specifice dragostei.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al celui mai îndrăgit desert pentru Ziua Îndrăgostiților.
Tort catifea roșie – Ingrediente
Ingredientele necesare pentru spectaculosul tort sunt la îndemâna tuturor. Așadar, nu aveți motive pentru a ezita să pregătiți celor dragi acest minunat desert!
Pentru blatul de catifea roșie:
- 8 ouă
- 400 gr zahăr
- 150 gr unt
- 150 ml ulei
- 250 gr iaurt
- 600 gr făină
- 25 gr cacao
- 5 gr bicarbonat de sodiu
- 10 gr praf de copt
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 praf de sare
- 3 picături de gel roșu sau colorant alimentar
Pentru crema de brânză:
- 500 gr brânză Philadelphia, sau mascarpone
- 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 150 gr unt cu peste 80% grăsime
- 150 ml smântână pentru frișcă
- 1 praf de sare