Răsfățul din farfurie poate concura, cu succes, cu orice alt cadou dăruit celor dragi, mai ales dacă este presărat cu ingredientul secret: dragostea.
Papanașii, acele gogoși dolofane cu brânză în aluat, servite cu dulceață și smântână, pot fi alegerea perfectă pentru orice zi mai specială. Se prepară ușor, cu ingrediente simple și la îndemână și, cu siguranță, vor fi pe placul tuturor.
Și pentru că luna februarie este considerată luna în care se sărbătorește iubirea, sunt mai mult decât perfecți pentru așa sărbătoare.
Îți oferim mai jos cea mai simplă rețetă de papanași, serviți cu dulceață și smântână, cu care poți să-i surprinzi pe cei dragi.
Ingrediente pentru rețeta celui mai iubit desert tradițional :
- Pentru aluatul de papanași moldovenești:
- 500 gr brânză de vaci, proaspătă
- 4 ouă medii
- 50 gr zahăr
- vanilie
- coaja rasă de la o lămâie bio
- 1 linguriță rasă cu praf de copt
- 250 gr făină
- 50 gr pesmet sau griș
- ulei pentru prăjit
- Pentru servit:
- smântână fermentată
- dulceață de vișine/căpșuni/zmeură
Rețetă de papanași moldovenești – Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru gogoșile cu brânză.
Amestecăm într-un bol, ouăle cu sarea și zahărul, până devin spumoase și se topesc ingredientele solide.