Reclamă

Supă cremă de legume cu crutoane aromate

Se apropie ora mesei și nu știi ce să pregătești pentru cei dragi, gustos și hrănitor? Nimic mai simplu și rapid decât o supă cremă de legume cu crutoane aromate.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 1 februarie 2021, 12:09 / Actualizat: 22 noiembrie 2021, 15:08

Avantajul unei supe creme este acela că va fi și pe placul copiilor. Prin pasarea legumelor cei mici nu vor ști ce conține și nu vor mai putea spune că nu le place un ingredient anume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar și cei mai mofturoși dintre ei vor aprecia acest preparat delicios, mai ales dacă îl vor servi alături de o porție generoasă de crutoane aromate și apetisante.

Se prepară rapid și ușor, este cremoasă și apetisantă și se poate servi la orice masă din zi. În plus, se poate prepara fără grăsime și poate fi servită și într-o zi de post.

Reclamă

Putem adăuga toate legumele preferate, dar și pe cele mai puțin agreate. Fierte împreună se întrepătrund gusturile într-o armonie perfectă de arome.

Supele creme de legume sunt și hrănitoare și sănătoase. Beneficiem astfel de multiple proprietăți ale legumelor, acestea nefiind procesate maxim ca la alte mâncăruri.

Îți oferim mai jos o rețetă delicioasă de supă cremă de legume, pe care o poți servi familiei împreună cu o porție generoasă de crutoane.

Supă cremă de legume cu crutoane aromate – Ingrediente:

Pentru supă cremă:

  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 cartof mare
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de țelină
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare și piper, după gust
  • 2 litri de apă
Reclamă

Pentru crutoane:

  • 1 pâine învechită
  • ulei de măsline
  • unt
  • oregano uscat
  • chimen și nucșoară

Rețeta de supă cremă de legume cu crutoane aromate – Mod de preparare:

Există mai multe moduri de preparare al unei supe creme de legume. Însă depinde de timpul de care dispunem. Dacă suntem în criză de timp, doar trebuie să fierbem toate legumele. Dacă avem mai mult timp la dispoziție, supa cremă iese mai gustoasă cu legumele coapte la cuptor.

Metoda rapidă de preparare a supei creme

Așadar, pentru a prepara acestă supă cremă, mai întâi curățăm toate legumele și le tocăm în cuburi.

Punem uleiul de măsline la încălzit și adăugăm ceapa și usturoiul. Nu le lăsăm decât 2-3 minute să-și degaje aromele, apoi completăm cu puțină apă fierbinte. După alte 5-6 minute, adăugăm restul legumelor, o linguriță de sare și restul de apă fierbinte. Lăsăm legumele să fiarbă până sunt pătrunse și se pot pasa.

Scurgem supa și procesăm legumele cu ajutorul blenderului. Le transformăm într-o pastă pe care o trecem prin sită pentru a deveni fină și cremoasă. Pentru a trece mai ușor prin sită, picurăm și din supa de legume peste pastă. La final, potrivim gustul preparatului cu sare și piper, dar și textura, adăugând treptat din supă.

Cum preparăm crutoane aromate?

Feliem pâinea veche, apoi tăiem feliile în cuburi potrivit de mari. Le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt și le stropim cu unt topit în puțin ulei de măsline. Presărăm peste cuburile de pâine oregano uscat și mărunțit fin, dar și nucșoară. Putem presăra condimentele preferate: chimen, busuioc, etc.

Dăm tava cu crutoane la cuptor la 200-220 grade, pentru 12-15 minute, sau până se rumenesc frumos.

Servim delicioasa supă cremă de legume cu crutoane aromate, caldă pe timp geros, sau rece, în sezonul cald. Este pur și simplu delicioasă!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×