Indiferent de legumele pe care alegi să le pregătești, ardei, dovlecei, conopidă, broccoli sau ceapă, sigur și tu faci o greșeală. Specialiștii spun că sarea nu este suficientă pentru un plus de aromă și savoare.
Ce trebuie să faci pentru legume coapte delicioase
De obicei oamenii folosesc sare și piper pentru a asezona legumele, dar se pare că nu acesta este secretul. Sarea de usturoi este unul dintre ingredientele populare în această perioadă. Aceasta este din ce în ce mai recomandată de marii bucătari. De ce? Pentru că oferă plusul de savoare de care legumele coapte au nevoie pentru a ieși din anonimat.
Dacă sarea de usturoi nu se află printre preferințele tale culinare, atunci poți folosi orice alt tip de sare aromată. De exemplu, sarea de mare maldon. Când optezi pentru ea, trebuie să știi că aceasta va oferi un gust plăcut de grătar legumelor tale. O altfel de aromă le lipsește destul mult oamenilor în sezonul rece, nu-i așa?
Există și o mulțime de săruri cu infuzii de ierburi. De exemplu, sarea cu rozmarin, sau sarea cu busuioc, care pot reprezenta oricând o alegere excelentă pentru tine.
Pe piață există o mulțime de feluri de sare aromată. Cu siguranță dacă ești pasionat de bucătărie și îți place să experimentezi mereu preparate noi. Vei ajunge destul de repede la concluzia că acestea sunt ingredientele de care aveai nevoie pentru ca mâncarea ta să fie și mai apreciată.
Cum se face clasificarea tipurilor de sare
- Sursa sau modul de extragere: sarea de mină sau sarea de mare
- Gradul de rafinare: sarea grunjoasă sau sarea extrafină
- Substanțele pe care le are în compoziție.
De obicei denumirea tipului de sare ales poartă denumirea zonei din care provine. De exemplu sarea roz de Himalaya, sarea din Marea Moartă sau sarea celtică.