Reclamă

Alimente pe care nu e recomandat le mănânci pe stomacul gol

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Află ce alimente nu e recomandat mănânci pe stomacul gol, conform sfaturilor nutriționiștilor.

Publicat: 18 ianuarie 2021, 23:47 / Actualizat: 9 august 2023, 10:43

Iaurt, o cană de cafea sau un suc natural de portocale sunt opțiuni pe care le-ai inclus probabil de multe ori în masa ta de dimineață. Din păcate, nutriționiștii subliniază faptul că unele dintre aceste alimente sunt de evitat la micul dejun. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce alimente nu e recomandat mănânci pe stomacul gol

Îți oferim mai jos o listă de alimente pe care nutriționiștii recomandă să nu le consumi la prima oră a dimineți.

Roșii

Deși sunt bogate în Vitamina C și nutrienți esențiali, mai bine le eviți în prima parte a zilei. Acidul tanic (tanin) conținut de roșii poate crește aciditatea în stomac, iar în timp poți dezvolta afecțiuni digestive.

Reclamă

Persoanele care suferă de ulcer ar trebui să evite consumul de citrice, precum sunt portocalele sau lămâile.

Legume verzi proaspete

Legumele proaspete sunt bogate în aminoacizi, însă consumul lor pe stomacul gol poate produce arsuri la stomac, flatulență sau dureri abdominale. 

Reclamă

Unul dintre motivele pentru care legumele verzi produc un astfel de disconfort este faptul că au în compoziția lor fibre insolubile și ar trebui evitate de persoanele care suferă de afecțiuni digestive.

Banane

Dacă bananele sunt primul lucru pe care alegi să îl consumi dimineața, este bine să reconsideri acest obicei. Este adevărat că aceste fructe sunt bogate în potasiu, fibre și magneziu, însă conțin și o cantitate considerabilă de zahăr și sunt acide.

Consumul de alimente acide poate cauza probleme la nivelul intestinelor. Mai mult, dacă mănânci o cantitatea prea mare de zahăr dimineața, sunt șanse mari să te simți moleșită și lipsită de energie după doar câteva ore de la servirea micului dejun. 

Toate aceste probleme pot fi evitate dacă combini banana cu alte alimente, cum ar fi un terci de ovăz cu nuci sau un mix de semințe.

Iaurt 

Nu toate tipurile de iaurturi reprezintă o opțiune bună pentru micul dejun. Iaurtul este unul dintre cele mai populare alimente consumate dimineața. Cu toate acestea, nutriționiștii ne recomandă să selectăm cu grijă acest gen de produse lactate. 

Specialiștii avertizează că multe dintre iaurturile pe care le găsim pe rafturile magazinelor conțin adaos de zahăr. Iaurturile light, cu un conținut scăzut de grăsimi, sunt cele mai puțin indicate deoarece gustul lor este potențat cu ajutorul îndulcitorilor artificiali.

Terci instant de ovăz

Ovazul este întotdeauna o alegere bună atunci când vrei să începi ziua în forță. Această cereală este bogată în fibre, vitamine, proteine și nu conține gluten. 

Mixurile instant conțin o cantitate mare de zahăr, sare și coloranți artificiali. Sărace din punct de vedere nutrițional, recomandarea este să le eviți pe cât posibil.

Pere

Deși perele pot fi o gustare sănătoasă, cu un conținut scăzut de calorii, încărcată de vitamine și potasiu, nutriționiștii nu recomandă să le consumi dimineața, pe stomacul gol. 

Perele conțin fibre care pot afecta mucoasa stomacului atunci când acestea sunt mâncate dimineața. Situația se aplică mai ales în cazul perelor tari.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să eviți perele. Consumă-le pe post de gustare. Conform mai multor studii, persoanele care le mănâncă cu regularitate au șanse mici să devină obeze și tind să aibă o dietă mult mai echilibrată și bogată nutritiv, scrie Brightside.me.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×