Unul dintre motivele pentru care legumele verzi produc un astfel de disconfort este faptul că au în compoziția lor fibre insolubile și ar trebui evitate de persoanele care suferă de afecțiuni digestive.
Banane
Dacă bananele sunt primul lucru pe care alegi să îl consumi dimineața, este bine să reconsideri acest obicei. Este adevărat că aceste fructe sunt bogate în potasiu, fibre și magneziu, însă conțin și o cantitate considerabilă de zahăr și sunt acide.
Consumul de alimente acide poate cauza probleme la nivelul intestinelor. Mai mult, dacă mănânci o cantitatea prea mare de zahăr dimineața, sunt șanse mari să te simți moleșită și lipsită de energie după doar câteva ore de la servirea micului dejun.
Toate aceste probleme pot fi evitate dacă combini banana cu alte alimente, cum ar fi un terci de ovăz cu nuci sau un mix de semințe.
Iaurt
Nu toate tipurile de iaurturi reprezintă o opțiune bună pentru micul dejun. Iaurtul este unul dintre cele mai populare alimente consumate dimineața. Cu toate acestea, nutriționiștii ne recomandă să selectăm cu grijă acest gen de produse lactate.
Specialiștii avertizează că multe dintre iaurturile pe care le găsim pe rafturile magazinelor conțin adaos de zahăr. Iaurturile light, cu un conținut scăzut de grăsimi, sunt cele mai puțin indicate deoarece gustul lor este potențat cu ajutorul îndulcitorilor artificiali.
Terci instant de ovăz
Ovazul este întotdeauna o alegere bună atunci când vrei să începi ziua în forță. Această cereală este bogată în fibre, vitamine, proteine și nu conține gluten.
Mixurile instant conțin o cantitate mare de zahăr, sare și coloranți artificiali. Sărace din punct de vedere nutrițional, recomandarea este să le eviți pe cât posibil.
Pere
Deși perele pot fi o gustare sănătoasă, cu un conținut scăzut de calorii, încărcată de vitamine și potasiu, nutriționiștii nu recomandă să le consumi dimineața, pe stomacul gol.
Perele conțin fibre care pot afecta mucoasa stomacului atunci când acestea sunt mâncate dimineața. Situația se aplică mai ales în cazul perelor tari.
Acest lucru nu înseamnă că trebuie să eviți perele. Consumă-le pe post de gustare. Conform mai multor studii, persoanele care le mănâncă cu regularitate au șanse mici să devină obeze și tind să aibă o dietă mult mai echilibrată și bogată nutritiv, scrie Brightside.me.