Mulți se întreabă de ce este atât de scumpă. Răspunsul este unul singur. Este un produs din Noua Zeelandă. Ea este făcută de către albine care se hrănesc cu nectarului de la florile arborelui Manuka. Prețul se justifică pentru că aceste flori sunt înflorite doar 2-6 săptămâni pe an.
Diferența dintre mierea de Manuka și mierea clasică
Mierea de Manuka are o culoare foarte frumoasă și o aromă destul de intensă, dar are și proprietăți unice.
Aceasta se diferențiază de mierea pe care toată lumea o cunoaște pentru că are în compoziție Metilglioxal (MGO). Aceasta este o substanță care se regăsește în florile arborelui de Manuka. Deși se regăsește și în alte tipuri de miere, în Manuka cantitatea este de 100 de ori mai mare.
Pe rafturile magazinelor se găsesc foarte multe sortimente. De menționat este că trebuie să știi cum să o alegi, ca să obții rezultatele cele mai bune.
Cum se alege corect mierea de Manuka
Este obligatoriu ca țara de origine să fie Australia sau Noua Zeelandă.
De asemenea, sigur vei găsi pe eticheta borcanelor cu miere de Manuka inscripțonate UMF, MGO, K Factor, NPA. Acestea sunt de fapt niște sisteme de evaluare care indică concentrația de compuși activi.
- UMF: Unique Manuka Factor este o garanție a faptului că mierea vândută este de calitate și este un produs original. UMF măsoară metilglioxalul (MGO), Leptosperin Scoparium (arborele originar din Noua Zeelandă) și DHA, vârsta mierii. Sistemul de gradare al UMF începe de la 5+ și ajunge până la 20+. Valorile indică performanța antibacteriană și trebuie să știi că cu cât numărul crește, cu atât este mai mare puterea antibacteriană.
- K Factor reprezintă concentrația granulelor de polen. Cu cât este mai mare acest factor, cu atât este mai puternic efectul antioxidant al mierii de Manuka.
- Factorul NPA este cel care determină puterea enzimelor din miere în combaterea infecțiilor.
Ca să fii sigur că achiziționezi un borcan cu miere Manuka originală, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:
- să fie afișată marca UMF pe partea din față a borcanului de miere
- să fie trecut sistemul de gradare UMF
- să fie trecută țara de origine Noua Zeelanda
- să fie trecut numele companiei acreditate de UMFHA (Unique Manuka Factor Honey Association), asociație din Noua Zeelandă care protejează mierea de Manuka originală de produsele contrafăcute.