Sunt două tipuri populare de nuci, bogate în vitamine, minerale și grăsimi sănătoase pentru inimă. Deși pot fi folosite interschimbabil în multe rețete, poate te întrebi dacă una dintre ele este mai benefică pentru sănătate decât cealaltă.
Care sunt beneficiile consumului de nuci și migdale
Deși conținutul de grăsimi, carbohidrați și proteine diferă ușor între ele, migdalele conțin mai mulți minerali.
Totuși, nucile conduc detașat când vine vorba de acizii grași omega-3, în special acidul alfa-linolenic (ALA). De fapt, sunt nucile cu cel mai ridicat conținut de ALA.
ALA este un acid gras esențial, ceea ce înseamnă că trebuie obținut din alimentație, deoarece organismul nu îl poate produce. Studii recente au asociat ALA cu reducerea inflamației și îmbunătățirea sănătății inimii și a creierului, deși este nevoie de mai multe cercetări în acest sens.
În plus, ambele tipuri de nuci sunt surse bune de calciu și potasiu — minerale non-sodice — care ajută la contracararea efectelor unui consum ridicat de sodiu asupra tensiunii arteriale.
Nucile și migdalele sunt alimente bogate în nutrienți, asociate cu efecte benefice asupra pierderii în greutate, controlului glicemiei, precum și asupra sănătății creierului și inimii.
Totuși, în anumite cazuri, cercetările pot înclina balanța în favoarea uneia dintre ele.
În general, nucile sunt adesea evitate în curele de slăbire din cauza conținutului ridicat de grăsimi și a densității calorice. Totuși, cercetări recente sugerează că acestea pot contribui la reducerea greutății corporale, în special în cazul migdalelor.