Deși nu este ușor să treci de la o perioadă la alta, cele mai multe dintre recomandări sunt extrem de simplu de aplicat. Rutina zilnică este cea care nu trebuie să lipsească, astfel încât totul să fie bine pus la punct.
Cum să îți menții greutatea în sezonul rece
În loc să-ți comanzi mâncare în fiecare seară după ce ajungi de la birou, încearcă să gătești. Tot felul de rețete simple și ușor de încercat te așteaptă pe internet. În acest fel poți vedea cu exactitate ce ingrediente conține preparatul tău și poți găsi multe modalități de a-l aduce la o formă cât mai sănătoasă.
Încearcă să rămâi hidratată pe tot parcursul zilei. Specialiștii recomandă consumul a 2l de apă pe zi, iar asta nu trebuie să lipsească din rutina ta. De asemenea, menține un apetit normal și nu sări peste mese. Deși poate fi foarte ușor să bei apă, există aplicații care îți reamintesc când să faci acest lucru.
Menține nivelul de proteine și ține carbohidrații sub control. În lunile mai reci avem tendința de a ne lăsa în voia rețetelor care ne ajută să ne menținem nivelul de confort culinar. Asta înseamnă mai mulți carbohidrați și mai puține proteine, arată cei de la Keynutrition.co.nz.
Cu toate acestea, specialiștii sugerează că ar trebui să procedăm exact în opoziție. Nu sări peste grăsimile sănătoase cum ar fi uleiul de măsline, nucile sau avocado. Cu toate că nu este la îndemână, să adaugi fibre în dieta ta este extrem de util și important. Acestea mențin funcționarea normală a intestinelor, mai ales dacă efortul fizic în timpul săptămânii este mai scăzut. 30 de grame de fibre pe zi recomandă nutriționiștii.
Importanța de a mânca conștient
Un aport considerabil de legume și fructe este recomandat în anotimpul rece. Fiecare sezon vine cu fructele și legumele sale specifice, iar specialiștii recomandă să nu le evităm. Jumătate din farfurie ar trebui să fie plină cu legume, la fiecare masă.
Deși timpul nu ne permite și este extrem de prețios în aceste vremuri, importanța de a mânca conștient ne poate salva. Atunci când mâncăm pe grabă se ivesc probleme de digestie, iar acest lucru ne face să nu ne mai bucurăm de alimente așa cum ar trebui.