Aceasta este o pâine mare, sățioasă, coaptă după rețeta simplă, dar desăvârșită a maicilor. Preparată cu un amestec de făină albă și neagră, semințe și puțină osteneală, acest preparat va desăvârși masa de sărbătoare
Te invităm să urmezi rețeta pas cu pas pentru a obține o pâine care umple casa de miros cald și liniște.
Este perfectă de așezat alături de colaci, mere, nuci, colivă sau alte preparate pe care ai în plan să le gătești pentru familia ta.
Rețetă pentru masa de Ajun a Crăciunului: pâine tradițională de la Mănăstirea Vladimirești
Prepară acasă pâinea tradițională de la Mănăstirea Vladimirești, perfectă pentru masa de Ajun a Crăciunului.
Vezi mai jos ingredientele și rețeta simplă, cu făină albă și neagră, semințe și drojdie.
Ingrediente necesare pentru a obține 3-4 pâini mari
- 2 kg făină albă
- 500 g făină neagră
- 2 litri apă călduță
- 500 g mix semințe + fulgi de ovăz (in, dovleac, floarea-soarelui + ovăz)
- 1 pahar ulei (≈ 200 ml)
- 2 lingurițe sare grunjoasă
- 2 lingurițe zahăr
- 2 cubulețe drojdie proaspătă (≈ 50 g).
Sfat în bucătărie: făina albă și neagră oferă împreună o aromă aparte, iar semințele îi asigură un gust rustic, perfect pentru masa din Ajun de Crăciun.




















